یوسف درخشان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر در استان ۱۸۲ فروشگاه مجاز توزیع سموم فعالیت دارند که برای حمایت از حقوق کشاورزان، امسال نظارت بر این مراکز بیشتر شده است.
وی افزود: در همین راستا؛ در سطح ستاد و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها؛ اکیپ های بازرسی و نظارت تشکیل شده که بصورت دوره ای و مستمر به همراه نمایندگان تعزیرات، صنعت و معدن و تجارت و نیروی انتظامی؛ بازرسی ها انجام می شود.
درخشان اضافه کرد: این نظارت و بازرسی ها شامل مواردی همچون؛ مجاز و غیر مجاز بودن فروشگاه؛ رعایت نرخ های مصوب، عرضه سموم مجاز و غیر مجاز و تاریخ گذشته، حضور کارشناس فنی، ثبت مشخصات کشاورزان در سامانه، ثبت میزان خرید و فروش سموم در سامانه مانیتورینگ سموم سازمان حفظ نباتات و عدم عرضه سموم قاچاق است.
وی یادآور شد: تاکنون سه دوره بازرسی در این خصوص انجام شده که موارد تخلف در سری اول بصورت کتبی اخطار و در مراحل بعدی بصورت اقدام قانونی انجام می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : برای کنترل آفات و بیماری های علف های هرز که عوامل خسارتزا در کشاورزی هستند تاکید بر مدیریت تلفیقی است.
درخشان افزود: مدیریت تلفیقی همان کاربرد همزمان یا در چندروش مناسب کنترلی از جمله زراعی، فیزیکی، مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی می باشد که مصرف سموم بعنوان آخرین روش و تنها در زمانی که سایر روش ها موثر نیست و جمعیت آفت در حد طغیان می باشد توصیه می شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۲۱ سم در فهرست سموم مجاز کشور قرار دارند که خوشبختانه ۶۰ درصد آنها جزو سموم کم خطر هستند.
درخشان تصریح کرد: هرسال تعدادی از سموم پر خطر از فهرست سموم مجاز کشور حذف شده و سموم جدید و کم خطر جایگزین می شوند که طی ۱۰ سال اخیر ۲۵ قلم از سموم پر خطر از فهرست سموم مجاز کشور حذف و بیش از ۷۰ نوع سم کم خطر جایگزین شده است.
نظر شما