دکتر اکبر فتوحی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک به دلیل وسعت بار خدمات درمانی نمی توانند به درستی به پژوهش بپردازند، گفت: این مشکل در تمام دنیا وجود دارد و دانشجوی علوم پزشکی باید سه کار پژوهش، آموزش و خدمات را به طور همزمان انجام دهد زیرا این موضوع ذات علوم پزشکی است.
وی یاد آور شد: وضعیت شاخص ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می دهد که دانشجویان این دانشگاه به نسبت دیگر دانشجویان بیشتر به پژوهش می پردازند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: پژوهش باید برای دانشجو و اعضای هیئت علمی بالینی تعریف شده باشد و خوشبختانه این وضعیت نسبت به چند سال گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده است. رشد پژوهش در علوم پزشکی هم به دلیل تقسیم بار خدمات درمان و متعادل تر شدن این بار است.
وی تأکید کرد: حداقل بار ارائه خدمات درمانی باید در دانشگاه های علوم پزشکی وجود داشته باشد چرا که اگر درمان نباشد، دستیار و دانشجوی پزشکی فعالیت آموزشی را فرا نمی گیرد.
فتوحی از گسترش مراکز تحقیقات بالینی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: دانشجویان و هیئت علمی بالینی برای انجام بهتر تحقیقات خود نیازمند کمک، مشاوره، فراهم بودن سیستم های تجزیه و تحلیل آماری، و دسترسی و جستجوی منابع اطلاعاتی هستند و هم اکنون در بیمارستان های امام خمینی (ره)، شریعتی، سینا، رازی و امیرعلم این مراکز ایجاد شده اند تا این افراد بهتر بتوانند به پژوهش بپردازند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشجویان پزشکی در حال حاضر در سال های اولیه با روش تحقیق آشنا می شوند و پایان نامه های خود را کاملاً بر اساس روش تحقیق می نگارند و این مسئله پتانسیل آن را ایجاد می کند که عضو هیئت علمی بالینی و دانشجوی علوم پزشکی به سمت پژوهش برود.
نظر شما