به گزارش خبرنگار مهر، دوازدهمین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری و بیستمین دوره همایش کشوری آموزش پزشکی از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه ۹۸ برگزار می شود.
داوطلبان تا پایان آذرماه ۹۷ فرصت دارند خلاصه مقالات خود را به سایت جشنواره ارسال کنند.
اساتید برای ارسال فرآیندهای آموزشی باید با مراکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه خود تماس بگیرند.
نتیجه داوری فرآیندها و مقالات اسفند ماه ۹۷ اعلام می شود.
حیطه های جشنواره شهید مطهری عبارتند از «تدوین و بازنگری برنامه های آموزشی»، «حیطه یاددهی و یاددگیری»، «حیطه ارزشیابی»، «حیطه مدیریت و رهبری آموزشی»، «حیطه بادگیری الکترونیکی»، «حیطه طراحی و تولید محصولات آموزشی».
در حیطه تدوین و بازنگری برنامه های آموزشی مصادیق شامل نیازسنجی (به گونه ای که به کارگیری نتایج آن در فرایند برنامه ریزی نشان داده شود)، تدوین اهداف (از جمله توانمندی های دانش آموختگان)، انتخاب و سازماندهی محتوا، اجرای برنامه، ارزشیابی برنامه است.
در حیطه یاددهی و یادگیری نیز موضوعات الگوها و مدل های تدریس، یادگیری در گروه های بزرگ، یادگیری در گروه کوچک، آموزش بالینی، یادگیری در عرصه جامعه، یادگیری از همتایان، بازخورد (در صورتی که مرتبط با تعاملات یاددهنده- یادگیرنده و ویژگی های خاص آنها سبک های یادگیری باشد و منجر به بهبود کیفیت یاددهی و یادگیری شود.) اهمیت دارد.
در حیطه ارزشیابی هر ارزشیابی اعم از low-stake یا high-stake ، تکوینی یا تراکمی، به روش کاغذی یا الکترونیک در زیر حیطه های ارزشیابی کمیت یا کیفیت آموزشی اعضای هیئت علمی، ارزیابی فراگیران در عرصه های مختلف آموزشی، تحلیل آزمون، ارائه بازخورد، ارزشیابی برنامه، سنجش محیط آموزشی، اعتباربخشی برنامه ای (آموزشی)، اعتباربخشی موسسه ای (آموزشی) به عنوان فرآیند محسوب می شود.
موضوعات برنامه ریزی راهبردی (استراتژیک) و عملیاتی در آموزش علوم پزشکی، نیازسنجی در راستای ارتقای مدیریت و رهبری آموزشی، طراحی، اجرا و ارزشیابی فرایندهای ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی (مدیریت تغییر)، رهبری تغییر و تحول در آموزش علوم پزشکی، جذب و بکارگیری نیروی انسانی اثربخش در آموزش علوم پزشکی، در حیطه مدیریت و رهبری آموزشی جشنواره شهید مطهری، مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین ظرفیت سازی فردی و سازمانی در راستای مدیریت و رهبری تغییرات آموزشی از جمله ارایه مشاوره، راهنمایی و منتورینگ، پیاده سازی راهکارهای ارتقای انگیزه اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان در حوزه آموزش، بکارگیری زیرساخت های فناوری اطلاعات به منظور بهینه سازی امور مرتبط با مدیریت آموزشی، مدیریت فضا، امکانات و خدمات آموزشی، مدیریت برنامه درسی، استقرار نظام حمایت از دانشجویان در این حیطه قرار می گیرد.
موضوعات حیطه یادگیری الکترونیکی شامل ارائه آموزش از طریق اینترنت با استفاده از فناوری های همزمان (مانند کلاس مجازی)، اعم از ترکیبی یا صرفا مجازی، ارائه آموزش از طریق اینترنت با استفاده از فناوری های غیر همزمان (مانند استفاده از LMS )، اعم از ترکیبی یا صرفا مجازی، ارائه آموزش با استفاده از فناوری های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، ارائه آموزش با استفاده از شبیه سازهای رایانه ای مانند بیمار مجازی و انواع آموزش های ارائه شده با استفاده از فناوری همراه است.
در حیطه طراحی و تولید محصولات آموزشی مصادیق فیلم آموزشی، پادکست، پویانمایی، تیزر دیجیتال اینفوگرافی، راهنمای مطالعه و درسنامه، بازی سازی (اعم از بازی های فیزیکی و دیجیتال) شامل بازی های جدی یا کاربردی و بازی های آکادمیک و اوریگامی (فیزیکی و الکترونیکی)، شبیه سازهای آموزشی شامل مدل و مولاژ آموزشی (اعم از فیزیکی و مجازی)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)، هولوگرام ۳ بعدی، نرم افزارهای آموزشی، طراحی سامانه های آموزشی، اپلیکیشن موبایل، گجت، ابزارهای معاینه تشخیصی با قابلیت استفاده آموزشی را در برمی گیرد.
نظر شما