به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسینی ابهری و سید علی حسینی مسئولان موسسه امام علی(ع) لوگانوی سوئیس به همراه مدیر اداره بین الملل با رئیس قطب اخلاق و خانواده، پژوهشکده اخلاق و معنویت و مدیران گروه های آن پژوهشکده در مرکز نظارت و برنامه ریزی راهبردی و پژوهشگاه به طور جداگانه دیدار و به بحث و گفتگو در خصوص نحوه همکاری متقابل پرداختند.
در ابتدای این نشست، عبدی پور ضمن اشاره به سابقه آشنایی با موسسه لوگانو و سفر اخیرشان به کشور سوئیس، گزارش مختصری از این سفر را ارائه داد.
رئیس اداره بین الملل مرکز همکاری ها در ابتدا گفت: از دو سال پیش ارتباط پژوهشگاه با مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئیس شکل گرفته بود و پس از جلسات متعدد توافق شد که پژوهشگاه در سه برنامه مرکز اسلامی امام علی(ع) و موسسه گفتگوهای ادیان دانشگاه لوگانوبا عناوین «اسلام و دموکراسی»، «مسائل زنان» و «رنج مقدس» مشارکت داشته باشد.
در راستای همین توافق، آبان ماه امسال، عبدی پور، و رضا عیسی مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشکده و منصور میراحمدی رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی با ارائه مقالاتی در همایش «اسلام و دموکراسی» شرکت کردند که مقالات آنها با استقبال خوبی مواجه شد.
وی گفت: موسسه گفتگوی ادیان ایالت تیچینو سوئیس تا سال ۲۰۲۰ برنامه ای را برای گفتگوی ادیان دارد که بخش اسلام آن را به موسسه امام علی (ع) سپرده است. در همین راستا مسئولان موسسه امام علی(ع) پیشنهاد بازدید از پژوهشکده اخلاق و معنویت را ارائه داد.
سید علی حسینی که ابتدا با علیزاده رئیس مرکز برنامه ریزی قطبها دیدار داشت به تشریح فعالیت های مرکز لوگانو سوئیس پرداخت. وی گفت: این موسسه که یک موسسه کاملا غیردولتی است، برنامه هایی را برای اشاعه اسلام و پاسخگویی به مسائل جامعه مسلمانان این کشور دارد. برنامه ها در سطح ایالتی، شهری و فدرال هستند و مسلمانانی از کشورها ایران، پاکستان، لبنان و عراق در برنامه های آنان شرکت می کنند. این موسسه برخلاف دیگر موسسات که فقط شب ها برنامه نماز جماعت دارند. دارای برنامه های متعدد و فعالیت هایی در سطح بین الملل است. در سازمان ملل مقام مشورتی و با صلیب سرخ جهانی همکاری هایی را دارد و برای مهاجران از کشورهای اسلامی برنامه هایی دارند که با حفظ ارزش های خود بتوانند در جامعه سوئیس زندگی کنند و آنها را نسبت به قوانین و شیوه برخورد با این مشکلات آشنا می کنند و تلاش دیگر آنها برای کاستن اختلافات احتمالی بین شیعیان از کشورهای مختلف است.
علیزاده رئیس قطب اخلاق و خانواده در این دیدار گفت: بنده از دیدار شما خوشحال هستم و خداوند بزرگ را شاکرم که این توفیقات را نصیب شما کرده که در کشور مهمی مانند سوئیس منشاء خدمات فرهنگی و علمی برای جهان تشیع باشید و اینکه شما توانسته اید در کنار ماموریت های فرهنگی مرکز، ارتباطات و تعاملات علمی را افزایش دهید کار بسیار مهمی است و بایست که این چنین فعالیت هایی تداوم داشته باشد.
وی بیان داشت: ما سه ظرفیت برای حضور علمی در منطقه تیجینو سوئیس در اختیار داریم: ۱ – پژوهشکده اخلاق ۲ – دانشکده اخلاق ۳ – قطب اخلاق و خانواده. از این رو می توانیم در قالب نشست ، پنل و پروژه های مشترک با مراکز علمی سوئیس همکاری داشته باشیم.
در ادامه این جلسه عبدی پور با توجه به موفقیت همایش اسلام و دموکراسی و حضور پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دانشگاه لوگانو و استقبال خوب مخاطبان خواهان استمرار این گونه فعالیت ها و حمایت قطبهای دفتر تبلیغات از پروژه ها و برنامه های بین المللی پژوهشگاه شد.
جلسه دیگر با مدیران گروه های پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه بود و هر یک از مدیران به ارائه دیدگاههای خود در خصوص زمینه های همکاری طرفین و برگزاری نشست ها و همایش ها با محوریت اخلاق در سال های آینده پرداختند.
موضوعاتی که در این جلسه برای همکاری در سال آینده پیشنهاد شدند، شامل: الهیات اخلاق، سبک زندگی در دنیای مدرن، مسائل خانواده، اخلاق جهانی، مدل رشد معنویت در ادیان، اخلاق دینداری و محیط زیست بود و مقرر شد با ارتباطات پیوسته نسبت به عملی سازی این برنامه ها پس از تصویب نهایی اقدام شود.
نظر شما