به گزارش خبرنگار مهر، رضا سیار ظهر چهارشنبه در نشست هماهنگی و برنامهریزی مقابله با آسیبهای اجتماعی که در سالن اجتماعات فرمانداری قم برگزار شد، گفت: برای مقابله با آسیبهای اجتماعی و تهدیدات اجتماعی در مناطق روستایی و همچنین شهرهای اقماری استان باید با هم افزایی دستگاههای اجرایی و هماهنگی بخشداران و دهیاران یک حرکت جهادی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی شکل گیرد و همه امکانات هم برای این منظور استفاده خواهد شد.
وی افزود: باید در ۴ ماه آخر سال شاهد دستاوردهای خوبی از برنامهها و دورههای آموزشی در روستاها و شهرها و بخشهای مختلف استان قم باشیم تا آسیبهای اجتماعی کاهش یابد و طبق برنامهریزی باید با هماهنگی بخشداران و دهیاران و همچنین شوراها برنامههایی برای افزایش امید و نشاط اجتماعی اجرا شود.
فرماندار قم ادامه داد: باید روستاها و بخشهایی که فاقد دهیار و یا شورا هستند در الویت کاری قرار گیرند و برای این منظور هم اعتبار خوبی هم در نظر گرفته شده است.
اجرای برنامههای فرهنگی با محوریت آداب و فرهنگ بوی هر روستا
وی بیان کرد: هرگونه برنامهریزی و اجرای طرحی در قالب دورههای آموزشی، کارگاهی و محتوایی آمادگی وجود دارد تا امکانات مالی اختصاص و برای ایاب و ذهاب به روستاهای دور هم برنامه ریزی خوبی داریم حتی میتوان از ظرفیت نیروهای بسیجی هم در این زمینه بهره گرفت.
سیار با اشاره به در نظر گرفتن ساختار فرهنگی و رسوم بومی هر روستایی اظهار داشت: در اجرای برنامهها نباید افراط و تفریط شود به این معنی که در روستایی محروم هیچ برنامه نشاط و فرهنگی اجرا نشود و یا برنامه ریزی همه دستگاههای اجرایی به سمت روستا و یا بخشی هدایت شود و به جای ایجاد نشاط روستائیان را دل زده کند.
وی با بیان اینکه همه برنامههایی که توسط دستگاههای مربوطه در روستاها اجرا میشود باید بر مبنای آداب و رسوم آن روستا باشد، گفت: برگزاری جشنوارههای مختلف بازیهای بومی و محلی و یا جشنهای دورهمی باید با فرهنگ روستا همخوانی داشته باشد تا نشاط و شادابی روستائیان را به همراه داشته باشد.
فرماندار قم افزود: باید از ظرفیتهای صداو سیما در قالب برنامههای پخش زنده در دل روستاها استفاده کرد تا در این ۴ ماهه آخر سال با یک برنامهریزی و یک نهضت جهادی آسیبهای اجتماعی و تهاجم فرهنگی دشمن را به یک فرصت و به یک نشاط اجتماعی مبدل کرد.
فراهم کردن امکانات ورزشی و تجهیزات ورزشی در روستاها
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم نیز در این جلسه گفت: این نهاد برای افزایش نشاط اجتماعی برنامههای مختلف ورزشی را در روستاها و بخشهای مختلف استان اجرا کرده است هم چنین برای کاهش آسیبهای اجتماعی برنامههای مختلف فرهنگی مانند دورههای مهارتهای زندگی، خلاقیت، کلاسهای آموزشی را برگزار کرده است.
حسن عابدی بیان کرد: در صورت درخواست بخشداران، اداره کل ورزش و جوانان میتواند بر حسب نیاز روستاها فضای ورزشی و یا تجهیزات ورزشی لازم را در اختیار این مناطق قرار دهد و در روستاها آمادگی داریم ورزشهای مختلف بومی و محلی را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: معضل و مشکل اصلی محدودیت اعتبارات است در حالی که باید سالانه فضاهای ورزشی و تجهیزات بهسازی شود با محدودیت مالی و اعتبارات روبرو هستیم این اداره کل نماینده ثابتی در همه بخشها و روستاها دارد و بخشداران میتوانند با این نیروها همکاری کنند.
نظر شما