۸ آذر ۱۳۹۷، ۰:۲۵

رئیس سابق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری:

پیاده‌سازی تمدن اسلامی در جامعه هنوز محقق نشده است

پیاده‌سازی تمدن اسلامی در جامعه هنوز محقق نشده است

زنجان-رئیس سابق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری گفت: هنوز نتوانسته‌ایم مفهوم تمدن اسلامی را در جامعه پیاده‌سازی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قدیانی شامگاه چهارشنبه در همایش «شجره طیبه» بسیجیان استان زنجان که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شد، با اشاره به رسالت‌هایی که بسیج دانشجویی از گذشته تا به امروز عهده‌دار آن بوده است، گفت: با این وجود اعتقاد راسخ به این مهم داریم که در ماموریت بسیج، نیازمند بازنگری جدید هستیم.

وی از بسیج دانشجویی به عنوان یک سرمایه اصلی در مجموعه بسیج یاد کرد و با بیان اینکه ماموریت بسیج هیچ‌گاه به اتمام نخواهد رسید، تصریح کرد: پایان نیافتن ماموریت بسیج از آنجا نشات می‌گیرد که امام راحل در سال ۶۷ و طی پیامی خواستار استمرار فعالیت‌های بسیج با تشکیل تشکل جدیدی به نام بسیج دانشجویی و بسیج روحانیت شدند.

رئیس سابق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اشاره به اینکه پنج رسالت اصلی برای بسیج دانشجویی توسط امام راحل از همان آغاز تشکیل مدنظر گرفته شده بود، ادامه داد: دفاع از انقلاب را باید اولین رسالت بسیج دانشجویی و حوزه علمیه عنوان کرد که بی‌تردید این رسالت نیز به واسطه هجمه‌هایی که از سوی دشمنان متوجه این دو مرکز یعنی بسیج دانشجویی و حوزه علمیه بود، از اهمیت زیادی برخوردار بود.

قدیانی از پاسداری از اصل «نه شرقی نه غربی» در دانشگاه‌ها به عنوان دومین رسالت بسیج دانشجویی و حوزه علمیه یاد کرد و گفت: امروز نیاز به بازنگری جدی در این رسالت داریم؛ چرا که تا زمانی که علوم تجربی و انسانی ما در دانشگاه‌ها برگرفته از علوم غربی است، نمی‌توان هیچ صحبتی از تمدن اسلامی داشت و این بدان معنی است که امروز بعد از گذشت چهل سال نتوانسته‌ایم به شعارهای ابتدایی انقلاب اسلامی به معنای واقعی کلمه دست یابیم.

رئیس سابق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در ادامه از پیوند حوزه و دانشگاه به عنوان رسالت سوم بسیج دانشجویی و حوزه علمیه یاد کرد و افزود: اتفاقات و اقدامات زیادی برای پیوند بین حوزه و دانشگاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد که شاخص‌ترین آن‌ها حذف برخی دروس فوق‌برنامه و دروسی مثل روش تحقیق و مبانی کامپیوتر بود اما حال این سئوال مطرح است که آیا این پیوندی که مدنظر ما است، همان پیوندی است که بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی به دنبال آن بودند.

قدیانی با یادآوری اینکه تبیین چارچوب‌های اصیل اسلام ناب را باید رسالت چهارم بسیج دانشجویی و حوزه علمیه عنوان کرد، ادامه داد: این رسالت حاکی از درک بالای بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی از نگرانی‌هایی پیرامون اسلام ناب و اسلام آمریکایی است. امام راحل معتقد بودند که دشمن برای از بین بردن جمهوری اسلامی، همواره به دنبال ساختن یک جمهوری اسلامی بدلی خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه امروز برای اینکه بتوانیم ادعای تمدن داشته باشیم، به مولفه‌هایی چون امت، حکومت، سرزمین و فرهنگ نیاز داریم، اظهار کرد: با مروری به ماموریت‌های بسیج در طول سال‌های گذشته، به این موضوع مهم می‌رسیم که باید بازنگری جدی در این ماموریت‌ها صورت گیرد و این به آن خاطر است که دیگر نمی‌توان برنامه‌هایی را که در طول سال‌های گذشته معمول بود باز هم تکرار کرد و این بدان معنی است که رویکردمان در این عرصه باید انجام کارهای تخصصی و حرفه‌ای باشد.

کد خبر 4471149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha