به گزارش خبرگزاری مهر، احمدی نژاد در گفتگو با شبکه تلویزیونی ای بی سی آمریکا ضمن رد اتهام آمریکا در خصوص اینکه از ایران جنگ افزارهایی به عراق ارسال می شود، گفت : ما به این چیزها نیازی نداریم ، بیش از 160 هزار نیروی آمریکائی و بیش از 100 فروند هواپیما و چرخ بال آمریکائی درعراق مستقر هستند و معلوم نیست که این همه نیرو و تجهیزات درعراق چه می کنند.
احمدی نژاد افزود : به باور من علت ناامنی درعراق همین نیروها و ادوات جنگی آمریکاست و چنین ادعاهائی در واقع بهانه ای برای طولانی تر ساختن مدت حضور نیروهای آمریکا درعراق است. اگر نیروهای آمریکائی درعراق نبودند موردی برای ناامنی در این کشور وجود نداشت.
رئیس جمهوری ایران در پاسخ به سؤال دیگری که آیا هیچ نوع جنگ افزار ایرانی درعراق وجود ندارد، گفت : مسئله مهم موضع دولت است و ما با هرگونه مناقشه ای درعراق مخالفیم که این به نفع ما نیست، ما از کشته شدن انسانها غمگین می شویم و برای ما تفاوتی نمی کند افرادی که کشته می شوند پیرو چه مذهبی باشند. آیا امریکا می تواند مرزهای طولانی خود را ببندد نه نمی تواند ما با هرگونه مناقشه و همچنین حضور نیروهای خارجی درعراق مخالفیم و به همین علت با حضور نیروهای امریکا درعراق هم مخالفیم، از اینرو به امریکائی ها می گوئیم ازعراق خارج شوند، چون نباید هیچ خارجی درعراق باشد و در چنین شرایطی صلح درعراق برقرار خواهد شد.
وی گفت : من فکر می کنم که آمریکایی ها درعراق اشتباهی را مرتکب شدند و متاسفانه در حال باخت جنگ هستند و البته این باعث شرمندگی آمریکایی هاست و به این دلیل است که آنها برای حل مشکلات انگشت اتهام را به سوی دیگران نشانه رفته اند که این امر مسائل را حل نخواهد کرد، ما باید صادق باشیم و با واقعیت ها رو به رو شویم.
احمدی نژاد همچنین در ادامه درخصوص سؤال دیگری در این باره که ایران در پس قتل های زنجیره ای سربازان آمریکا در عراق است و اینکه آیا ایران آماده محاکمه افراد دخیل در این امر است ، گفت : دولت آمریکا به دنبال بهانه است و حقیقت این است که آنها تکه ای از کاغذها را به ما نشان می دهند و شما از آنها به عنوان اسناد نام می برید ، باید دادگاهی باشد تا بتواند این اتهام ها را اثبات کند.
رئیس جمهوری کشورمان همچنین در ادامه یادآور شد: البته موضع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز همان موضع دولت است و ما با هرگونه درگیری در عراق مخالفیم و خواستار تقویت ثبات دولت قانونی در عراق هستیم، اما تصور ما بر این است که آمریکا سیاست دیگری را دنبال می کند و در صدد پنهان سازی شکست های خود است و به این دلیل است که انگشت اتهام را به سوی دیگران نشانه می رود و این راه حل مسئله نیست.
دکتر احمدی نژاد همچنین در خصوص دیگر اتهام های آمریکا مبنی بر دستگیری اتباع ایرانی با هویت های دروغین و جعلی اظهار داشت : فکر نمی کنم نظام حقوقی در آمریکا این قیاس را دارد که اگر شما کسی را دستگیر می کنید بتوانید بطور خودکار آن را متهم کنید، تنها افرادی که مرتکب برخی خطاها بشوند می توانند به دادگاه برده شوند و فکر می کنم که این اقدام بچه گانه است که دولت آمریکا افراد بی دفاع را دستگیر کند و به آنها اجازه صحبت کردن با هیچ کس را ندهد و اطلاعاتی را بطور جهت دار درباره آنها منتشر کند و فکر می کنم که این راه حل مشکل عراق نیست، راه حل چیز دیگری است.
وی در ادامه گفت: دیپلمات های ما اکنون در عراق هستند، آمریکائیها در آنجا چه می کنند؟ وظیفه کنسولگری چیست؟ ما روابط دیپلماتیک و روابط فرهنگی سیاسی با عراق داریم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به اشتراکات دو کشور ایران و عراق افزود: سؤال این است که چرا آمریکائی ها در آنجا هستند و به کنسولگری حمله می کنند. این اقدامات مشکلات را در عراق حل نخواهد کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران ممکن است برای آموزش شبه نطامیان نیرو به عراق اعزام کند، د گفت : من نمی دانم منظور شما از آموزش شبه نظامیان چیست.
مجری شبکه آمریکایی در این باره گفت : منظورم گروه های شیعه است. دکتر احمدی نژاد خاطرنشان کرد: اجازه دهید تا سؤالی از شما بپرسم آیا کسانی که شیعیان را می کشند از سوی آمریکائیها سازماندهی می شوند؟
احمدی نژاد در ادامه در واکنش به پاسخ مجری که عاملین این کشتارها را سنی ها و بعثی ها خواند، اظهار داشت: آیا بعثی ها در کویت ازسوی آمریکا سازماندهی می شوند؟ چرا شما رد می کنید ؟ من فقط از شما سؤال می کنم چه کسانی آنها را سازماندهی می کنند.
رئیس جمهور افزود: اکنون براساس قوانین بین المللی، نیروهای اشغالگر متهم به ناامنی هستند. آمریکائیها شکست خورده اند و به این دلیل است که آنها دیگران را متهم می کنند و همانطور که من گفتم این، مسئله عراق را حل نخواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد : شما می بینید که مناقشه عراق تحت کنترل ما نیست بلکه ازسوی آمریکائی ها کنترل می شود و من فکر می کنم اگر آمریکائی ها رفتار خود را تغییر دهند بحران خاتمه پیدا خواهد کرد و عراق به سازندگی دست می زند و امور باید به نهادهای منتخب در عراق واگذار شود و ریشه ناامنی باید پیدا شود و اگر دولت آمریکا کمکی از ما درخواست کند ما حمایت های معنوی می کنیم و آماده حمایت از آنها برای خروج از عراق هستیم و این نقطه نظر ماست که باید در سطح دیپلماتیک مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس جمهوری کشورمان افزود : من فکر می کنم که دولت عراق از آمریکا درخواست کرده تا امنیت را به آنها واگذار کند و تصور می کنم این به ما برای حل بحران کمک خواهد کرد.
احمدی نژاد همچنین در پاسخ به سؤال دیگری که آیا وی شخصاً از حمله هوایی آمریکا ترسی دارد، چنین پاسخ می دهد: ترس؟ چرا باید بترسم. اول اینکه امکان چنین حمله ای بسیار کم است و فکر می کنیم افراد باخردی در آمریکا هستند که اقدامات غیرقانونی را مانع خواهند شد، اما موضع ما روشن است ملت ما آن را روشن ساخته است هر کسی که بخواهد به کشور ما حمله کند شدیداَ تنبیه خواهد شد.
مجری از وی پرسید که شما گفتید 52 هزار عامل بمبگذار انتحاری دارید، شما آنها را کجا مستقر خواهید کرد؟
رئیس جمهور در پاسخ گفت: من این مطلب را گفته ام؟ فکر می کنم شما باید منبع خود را دوباره کنترل کنید به خاطر اینکه افراد چیزهای مختلفی را می گویند. یکی از مقام های وزارت کشور گفت که تمام این ترورها از سوی نیروهای آمریکایی صورت می گیرد که وی یک سمت رسمی در عراق داشت.
دکتر احمدی نژاد در پایان این گفتگو تاکید کرد: اگر یک آمریکایی حق زندگی دارد همان حق برای یک آفریقایی و ایرانی نیز باید باشد و اگر ایرانی حق زندگی دارند برای آمریکایی هم باید باشد و اگر ما خواهان زندگی خوب هستیم برای دیگران نیز باید باشد. منظورم این است که خوبی ها باید برای همه باشد و چیزهای بد برای هیچ کس.
نظر شما