۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱:۲۵

چیزهای خوب برای شهرک‌نشین‌ هاست

نفتی‌ها دور خود حصار کشیده‌اند/ تبعیض گسترده بین داخل و بیرون فنس

نفتی‌ها دور خود حصار کشیده‌اند/ تبعیض گسترده بین داخل و بیرون فنس

بوشهر - تبعیض و بی‌عدالتی زیادی بین مردم بومی جم و ساکنین شهرک‌های نفتی وجود دارد که این نابرابری‌ها موجی از دل‌زدگی‌ و نارضایتی را در بین مردم و خصوصا جوانان ایجاد کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، علی‌اکبر قیصری: شهرستان جم در کنار عظیم‌ترین میدان گازی جهان قرار گرفته است و بخش قابل توجهی از انرژی کشور در این شهرستان و مناطق اطراف آن تولید می‌شود.

بسیاری از فعالان صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از جمله پالایشگاه فجر جم، صنایع مستقر در پارس جنوبی و دیگر شرکت‌های بهره‌بردار این ثروت عظیم در شهر جم سکونت دارند چرا که این شهر از نظر وضعیت آب و هوا و همچنین دوری از هیاهوی صنعت موقعیت مناسبی دارد.

البته اغلب کارکنان صنایع به جای اینکه در بین مردم این شهر زندگی کنند، در شهرک‌های مستقر در دل جم سکونت دارند و براساس آمارها از جمعیت حدود ۳۰ هزار نفری شهر جم، حدود ۱۰ هزار نفر شهرک‌نشین هستند. صنایع نفتی و گاز نیز بهترین امکانات را برای کارکنان و ساکنان شهرک‌های خود در جم فراهم کرده‌اند.

محرومیت مردم از امکانات شهرک‌ها

این حضور غیر بومیان از ابتدا با نگاه منفی بومیان اصلی شهرستان جم روبرو بوده است؛ حتی مصطفی سالاری استاندار سابق بوشهر به این نکته اشاره کرده بود که آسیب های اجتماعی شهرک های گاز و پتروشیمی در شهر جم فراتر از تصور است.

مردم بومی شهرستان جم از خدمات بهداشتی و امکانات تفریحی و ورزشی شهرک های مسکونی نفت محرومند ولی این درحالی است که مردم بومی شهرستان جم از خدمات بهداشتی و امکانات تفریحی و ورزشی شهرک های مسکونی نفت محرومند که خود باعث ایجاد نوعی دلزدگی در بین مردم، جوانان و حتی مسئولان این شهرستان شده است.

با وجود امکانات بسیار خوبی که در داخل فنس‌ها وجود دارد، متاسفانه مردم جم از ابتدایی ترین امکانات نیز بی بهره هستند.

حتی شهروندان جمی از جشن‌ها و مراسم شادی برگزار شده در شهرک‌ها محرومند و با تبعیض زیاد سهم نشاط و شادابی آن‌ها پرداخت نمی‌شود.

مسئولیت‌های اجتماعی نفتی‌ها فراموش شده است

نایب رئیس شورای اسلامی شهر جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه مدیران نفتی و شرکت‌های وابسته به این وزارت خانه و پتروشیمی‌ها به وظیفه خود در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی مناطق پیرامون عمل نکرده اند.

علی پریشان با مقصر دانستن مسئولان در راستای مطالبه‌گری حقوق مردم بیان داشت: نفتی ها قریب به چهار دهه حضور خود در شهرستان جم اهل تعامل نبوده اند و هیچگاه نخواسته اند روی خوش به مردم نشان دهند.

وی ادامه داد: باید مصداق چشم ها را باید شست و جور دیگر باید دید، عمل شود. به عقیده من با نفتی‌ها باید با زبان دیگر سخن گفت زبان گفتگو و تعامل باید عوض شود.

پریشان خاطر نشان کرد: زبان و ادبیات دیروز پاسخگوی نیاز مردم نخواهد بود و زبان یکی به نعل دوتا به میخ در مقابل نفتی‌ها منسوخ شده است باید با هم یک صدا اسب خود را نعل تازه کرد و با نگاه نوع و مطالبات جدی خواسته های خود پیگیر شد و روحیه مطالبه گری احیا شود.

تبعیض پذیرفتنی نیست

نایب رئیس شورای اسلامی شهر جم در جواب این سؤال که چرا مردم بومی منع می‌شوند در جشن های داخل شهرک‌ها حضور یابند تصریح کرد: بی احترامی و تبعیض بزرگی است فی‌مابین مردمی که جم سرای مادریشان می‌دانند با کسانی که تحت عنوان مهمان خود را صاحب این آب و خاک می‌دانند، باید مدیر آن مجموعه روزی سیلی بخورند که با این نگاه شرم آور خود به اصالت و نجابت مردم توهین می‌کند.

این مقام مسئول گفت: متاسفانه یک بار شاهد برخورد جدی مدیران شهرستان با این‌گونه رفتارهای نابخردانه نبوده‌ایم.

وی با بیان اینکه صرفا اجرای یک برنامه در شهر جم مردم را قانع نمی‌کند اظهار داشت: اگر شهرک‌نشینان شادی می‌خواهند باید این شادی فی‌مابین مردم بومی و آنها تقسیم شود.

خوبی‌ها در شهرک و بدها برای مردم بومی

وی تصریح کرد: اینکه حقوق خوب، مزایا، آب تصفیه، استخر و مدارس خوب برای آنها باشد و در عوض آلایندگی، بی‌آبی، آب غیر بهداشتی و بیکاری سهم بومیان باشد، این با هیچ منطقی سازگار نیست و جامعه ای نخواهد پذیرفت.

عضو شورای اسلامی شهرستان جم افزود: مسئولان مطالبه‌گری حقوق مردم می‌کنند و ده‌ها بخشنامه در عدم خدمت رسانی به مردم روی میز می‌گذارند و سوال من این است بخشنامه‌ها و دستورالعمل ها که کار دولت نیست از وزارت خانه خود آنهاست.

وی متذکر شد: نماینده مردم در مجلس باید توجه کند که اینجا مرودشت، شیراز، اصفهان نیست که یک یا دو فاز پالایشگاهی داشته باشند و متناسب با آن مطالبه گری کنند، اینجا قطب انرژی کشور است، آن‌وقت سهم بومیان چقدر است و آیا قبل از این بخشنامه‌های ظالمانه چه گلی به سر این ملت و شهرستان زده‌اند.

پریشان با بیان اینکه تا کی و کجا تظلم خواهی خواهند کرد یادآور شد: آنها با اینگونه بخشنامه، مصوبه و دستورالعمل روز به روز عرصه را بر مردم تنگ می‌کنند.

مشکلات برای مدیران نفت و گاز ملموس شود

فعال اجتماعی شهرستان جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مدیران صنایع نفت و گاز به دلیل پشتوانه دولتی، نیازی چندانی نمی‌بینند به تکالیف خود در رابطه با محیط پیرامون عمل کنند.

وقتی مدیران نفت و گاز به مسائل محیط زیست که خود آنها در آن زندگی می‌کنند توجهی ندارند، چه انتظاری داریم که سهم نشاط و شادابی شهروندان جمی را بپردازندکرامت صبوری افزود: وقتی مدیران نفت و گاز به مسائل محیط زیست که حتی خود آنها در آن زندگی می‌کنند توجهی ندارند، چه انتظاری داریم که سهم نشاط و شادابی شهروندان جمی را بپردازند.

وی ادامه داد: عدم سکونت و حضور خانواده‌های مدیران ارشد نفتی باعث عدم تعلق آنها نسبت به مشکلات منطقه می‌شود.

صبوری تصریح کرد: ما باید دنبال این مورد باشیم که مشکلات موجود در منطقه برای مدیران نفت و گاز ملموس شود.

وی بیان داشت :متأسفانه با توجه به پشتوانه دولتی مدیران نفتی هیچ امیدی برای توجه نفت وگاز به مسائل و مشکلات زیست محیطی منطقه وجود ندارد.

لزوم توجه به مسائل پیرامونی

مشاور اجتماعی وزیر نفت چندی پیش به این نکته اشاره کرده بود که فعالیت‌های نفت با محور مسئولیت اجتماعی در منطقه های گازی و نفتی کشور از جمله عسلویه و حومه متمرکز شده است.

به گفته سید امیر طالبیان، ما می‌خواهیم چرخ‌دنده توسعه نفت و گاز در منطقه با چرخ‌دنده‌های توسعه اجتماعی و فرهنگی هم‌افزا باشد، زیرا ما از دیدگاه توسعه به این مناطق نگاه می‌کنیم.
همچنین ما معتقدیم کمک یک طرف (نفت یا مردم) به طرف دیگر، روند کمیته امدادی نیست، بلکه روندی برد - برد برای نفت و مردم است.

علی اکبر قره بیگلو مدیر اجرایی مجتمع مسکونی پارس جم درگفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ما قائل به تبعیض نیستیم اظهار داشت: از زمانی تصدی من به عنوان مدیر اجرایی شهرک پارس جم هیچگونه جشنی برگزار نشده است که بخواهیم تبعیضی گذاشته باشیم.

احمد تهرانی نصر مدیر اجرایی شهرک پردیس جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما نظاره گر جشن برگزار شده در شهرک پردیس بوده ایم و دخل و تصرفی در این مراسم نداشته ایم و صفر تا صد جشن برگزار شده دست پتروشیمی پاسارگاد بوده است.

متأسفانه هموراه شاهد تبعیض بین مردم بومی با ساکنان شهرک های مسکونی نفت وگاز هستیم، هرچند این وظیفه مسئولان است که به این مسئله توجه و نظارت کنند، اما نبود عزم جدی بین مسوولان شهرستانی و استانی برای پیگیری مسئولیت‌های اجتماعی و سهم مردم بومی از نفت وگاز همچنان نقل محافل عمومی است، قطعا بازم شاهد سکوت همیشگی مسئولین امر خواهیم بود.

کد خبر 4473262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • پریشان DE ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۱
      0 0
      بنظرم‌‌ این روستا ظرفیت شهرستان شدن یکساله را نداشت! و حتی در بخش فرهنگی فقیر و توسعه نیافته است. بطوری که کمترین اطلاعی از شهرکها در شهرستانهای مجاور هم ندارند و واقعا چرا سقف آرزوهای یک عده باید دیوار باشد؟