به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در نشست علمی - تخصصی دختران دهه ۸۰ که صبح امروز با موضوع «تأثیر فضای مجازی بر دختران دانشآموز» در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: امروز جهان در نقطه عطفی قرار گرفته است و در دوره تسلط اینترنت و فضای مجازی و سایبری به سر می بریم. در گذشته نهاد خانواده و مکتبخانه ها را داشتیم که در فرایند تربیت نقش داشتند و بعدها جامعه نیز به عنوان عنصر اثر گذار تربیت اضافه شد اما در جامعه امروز یک فضای دیگری به این جمع اضافه شده است که فضای سایبری است و ضریب نفوذ آن از دیگر عوامل تعیین کننده که ذکر شد بیشتر است.
وی ادامه داد: فضای مجازی هم می تواند یک ظرفیت ارزشمند برای حوزه تعلیم و تربیت باشد اما در حال حاضر استفاده از آن به شیوه ارزشمندش تک ساحتی و در حوزه علم و فناوری است در حالیکه ما به دنبال تربیت چند ساحتی هستیم که تربیت دینی از جمله آنهاست.
کاظمی بیان کرد: فضای مجازی شهر بی قانون است و برای دانش آموزان چنین فضایی خطرناک و غیرقابل کنترل است.
وی اظهار کرد: ما آمار دقیقی از حضور ایرانی ها در فضای مجازی نداریم. اما طبق داده ها 20 میلیون نفر در اینستاگرام حضور دارند و ۵۶ میلیون نفر کاربر اینترنت در کشور داریم؛ ۴۰ میلیون کاربر شبکه مجازی و تلگرام داریم که ۴۰ درصد آنها از فضای فیسبوک استفاده میکنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: از ۵۶ میلیون نفر کاربر اینترنت، ۲۰ میلیون نفر زیر ۲۰ سال هستند و این آمار و اطلاعات نشان میدهد جامعه ما بدون برنامه و شتابزده و بدون مهارتهای لازم وارد این فضا شده است و به همین دلیل آسیبهای فراوانی به افراد به ویژه نوجوانان زده است.
وی ارائه اطلاعات بیکیفیت، غلط، پخش شایعات، ایجاد تداخلات در شخصیت بچهها، شبهه افکنی در حوزه اعتقادی و شکستن حریم شخصی، را از آسیب های جدی این حوزه عنوان کرد و گفت: فضای مجازی سبک زندگی را تغییر داده و پرخاشگری را در خانواده شکل داده است. آمارها اعلام میکند حدود ۶۸ درصد طلاق ثبت شده در ۱۵۰ کشور به دلیل ارتباط یکی از زوجین با فردی در فضای مجازی است. همچنین این فضا تاثیر زیادی در اختلالات یادگیری دانش آموزان ایجاد کرده است.
کاظمی در پایان راه برون رفت از مشکلات فضای مجازی را بالابردن مهارت های زندگی و بالابردن سواد رسانه ای در دانش آموزان عنوان کرد.
نظر شما