به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین غنیمت، پیش از ظهر امروز در نشستی خبری به مناسبت ۱۲ آذر، روز جهانی معلولان با اشاره به اینکه ۲۵ هزار و ۲۰۰ نفر در حال حاضر به عنوان معلولان دارای معلولیتهای سطح متوسط و شدید زیر پوشش بهزیستی یزد هستند، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۳ هزار نفر نیز پشت نوبت دریافت خدمات این سازمان قرار دارند.
وی با بیان اینکه سالانه ۲ هزار و ۲۰۰ نفر به جمعیت معلولان استان اضافه میشود، عنوان کرد: در این زمینه تصادفات جادهای به ویژه تصادفات موتورسیکلتها بیشترین نقش را در این زمینه دارند و پس از آن، نابینایی و قطع عضو ناشی از دیابت در مرحله بعدی قرار دارد.
غنیمت خاطرنشان کرد: عوارض ناشی از سکته های مغزی و پس از آن، اختلالات روانی نیز هر سال بیشترین تعداد معلولان را به جامعه معلولان استان اضافه میکنند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد با بیان اینکه برخی اختلالات و معلولیتها نظیر اختلالات روانی در استان یزد کم بوده است، افزود: اکنون آمار بیماران روانی مزمن که نسبت به دارو درمانی مقاومت دارند، در حال افزایش است و در حال حاضر ۹ درصد جمعیت معلولان استان از این اختلال رنج میبرند.
وی همچنین از افزایش روزافزون اختلالات طیف اوتیسم، ام اس و ... خبر داد و خاطرنشان کرد: زمانی بیماری ام اس در استان یزد بسیار کم بود اما اکنون بالغ بر ۷۰۰ بیمار ام اسی در استان یزد شناسایی شده اند.
غنیمت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مناسب سازی معابر، ادارات و پارکها و ... از جمله مواردی است که می تواند به شکوفا کردن توانمندیهای معلولان کمک کرده و آنها را از انزوا خارج کند، افزود: برخی دستگاهها در این زمینه همکاری خوبی داشته اند.
وی، سه دستگاه برتر در زمینه مناسب سازی را بهزیستی، مخابرات و اداره گاز اعلام کرد و افزود: مراکز درمانی یزد به جز برخی بیمارستانها، بانکها و شهرداری به واسطه معابر و پارکها، بدترین عملکرد را در این زمینه داشته اند.
نظر شما