۱۳ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۱۱

سفیر اتریش در ایران:

همکاری اقتصادی بین ایران و اتریش مکمل روابط دو کشور است

همکاری اقتصادی بین ایران و اتریش مکمل روابط دو کشور است

اراک- سفیر اتریش در ایران گفت: با توجه به ظرفیت های ایران به ویژه استان صنعتی مرکزی، فعالیت های اقتصادی بین ایران و اتریش می تواند مکمل روابط مطلوب دو کشور باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، اشتفان شلتس صبح سه‌شنبه در دیدار با استاندار مرکزی در اراک، با بیان اینکه این کشور دو هدف عمده را با این سفر پیگیری می‌کند، عنوان کرد: نخستین هدف بررسی نتایج سفر وزیر ایالتی اقتصاد اتریش از ایالت اتریش سفلی به این استان در دو سال گذشته بوده، زیرا در برنامه‌ریزی تمایل داریم بسیار ساختارمند پیگیر همکاری‌های اقتصادی بین دوطرف باشیم.

وی اضافه کرد: ملاقات با استاندار در واقع یک ارزیابی برای تمایلاتی که برای ادامه همکاری اقتصادی وجود دارد می‌باشد. همچنین هدف دوم ما از این سفر این است که به عنوان نماینده اتحادیه اروپا خواست و اراده مجموعه کشورهای اتحادیه اروپا را برای پیگیری اهداف برجام که می‌تواند منافع اقتصادی ملت ایران را به همراه داشته باشد پیگیری کنیم.

سفیر اتریش اضافه کرد: من این تضمین را می دهم که برجام بستر قانونی فعالیت ها و همکاری های اقتصادی بین دو کشور را شکل دهد، این در حالی است که هم‌اکنون در یک فضای نااطمینان به سر می بریم زیرا کانال‌های ارتباط مالی مطمئن نیستند.

اشتفان شلتس تصریح کرد: موگرینی نماینده اتحادیه اروپا هفته گذشته تاکید کرد که بالاترین اولویت همکاری‌های ما ایجاد کانال‌های ارتباطی امن است تا بتوانیم یک تجارت قانونمند بر پایه قوانین معتبر اروپا و همچنین تصمیمات سازمان ملل برقرار کنیم.

وی افزود: حق قانونی و جهان شمول ایران در زمینه استفاده از مزیت‌های برجام تا زمانی که به تعهدات خود در برجام پایبند باشد را به رسمیت می‌شناسیم و همان طور که در سیزدهمین گزارش آژانس انرژی اتمی آمده تاکید شده که ایران  به تعهدات خود پایبند بوده است.

سفیر اتریش اظهار داشت: ساختارهای اقتصادی دو کشور می تواند مکمل یکدیگر باشد و وزیر اقتصادی اتریش در سفر به استان مرکزی به درستی تشخیص دادند که می تواند شرایط بسیار خوبی برای روابط بین دو کشور ایجاد شود.

اشتفان شلتس بیان کرد: در سال ۲۰۱۸ میلادی مناسبات متعددی را بین دو کشور داشتیم که یکی از آنها ۷۰۰ سال همکاری های مستند بین دو کشور، ۵۰۰ سال شراکت و ۱۶۰ سال روابط کامل دیپلماتیک با ایران است.

وی توضیح داد: اتریش تنها کشوری است که دارای انجمن فرهنگی در ایران می‌باشد و امسال ۲۵ سال است که گفت و گوی ادیان بین این دو کشور در جریان است.

سفیر اتریش گفت: این همه آمار و ارقام را گزارش دادم که بگویم اطمینان از مشخصات بارز بین دو کشور است و ما فقط به دنبال توسعه روابط اقتصادی نیستیم، بلکه روابط فرهنگی بین این دو کشور را نیز پیگیری خواهیم کرد.

اشتفان شلتس عنوان کرد: اتریش هماهنگ‌کننده برگزاری جشنواره فیلم اروپایی در ایران است که هر ساله در چندین شهر ایران برگزار می‌شود چناچه دست اندرکاران فرهنگی و مسئولان تشخیص دهند و مناسب ببینند اراک نیز برای برگزاری این جشنواره انتخاب شود.

وی خاط نشان کرد: در این زمینه نمایندگان انجمن فرهنگی را برای پیگیری فعالیت های فرهنگی به ایران اعزام خواهیم کرد اما در زمینه فعالیت های اقتصادی باید ظرفیت‌ها شناسایی شود.

سفیر اتریش بیان کرد: با توجه به اینکه برای گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی حمایت های دولتی دارای اهمیت است، ما تلاش می‌کنیم از اتحادیه‌های مختلف و اتاق بازرگانی اطلاعات لازم را برای این مهم کسب کنیم.

اشتفان شلتس تصریح کرد: برای پایداری و توسعه در رفاه دانش نیروی انسانی بسیار مهم است و در اتریش رفاه اقتصادی مبتنی به دانش نیروی انسانی می‌باشد بنابراین باید با همکاری یکدیگر این مهم را افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: کارگروه مرکب از اتریش، مسئولان و اتاق بازرگانی برای شناسایی ظرفیت‌های صنعتی، اقصادی و گردشگری را قبول می کنیم زیرا این مهم بیان کننده مدیریت راهبردی در استان است. با این اقدام اولویت‌ها و ظرفیت‌ها نیز شناسایی می‌شود.

سفیر اتریش اظهار کرد: ما علاقمند و مشتاق به نشست با فعالان اقتصادی اتاق هستیم و این اقدام را یک رایزنی با بخشی از جامعه مدنی که محور تولید است می دانیم اما با توجه به ظرفیت ‌های گردشگری در استان یکی از محورها می تواند حوزه گردشگری باشد.

اشتفان شلتس گفت: در نامه‌ای که بعد از سفر به استان به استانداری مرکزی ارسال می کنم، محورهای فعالیت بین دو کشور را کتبا ارائه خواهم داد.

کد خبر 4475583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha