به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحمید علیزاده ظهر چهارشنبه در حاشیه حضور در دانشگاه تحصیلاتتکمیلی علومپایه زنجان و امضای تفاهمنامه در خصوص جذب دانشجویان غیرایرانی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید این مهم را بپذیریم که تا به امروز در جذب دانشجویان خارجی کمکاری کردهایم، افزود: آمار حاکی از آن است که در حال حاضر تعداد ۳۸ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه یکی از نقاط قوت ما در عرصه آموزش این است که خوشبختانه بسیاری از دانشگاههای داخلی توانستهاند در زمینه بینالمللی کردن آموزش عالی، گامهای بلندی برداشته و در این زمینه موفق عمل کنند، ادامه داد: برخی از دانشگاههای دیرپای ما همچون دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و ... جزو دانشگاههایی بهشمار میروند که در این زمینه خوب کار کردهاند.
سرپرست ادارهکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری اینکه دانشجویان خارجی که در برهه کنونی مشغول به تحصیل در دانشگاههای ایران هستند، اکثر قریب به اتفاق از کشورهای سوریه، لبنان، عراق و افغانستان هستند، تصریح کرد: بیشک امروز دانشجو از جایگاه ارزشمندی در جوامع مختلف برخوردار است و باید از آن به عنوان پرچمدار ارتباطات علمی یاد کنیم؛ چرا بحث دانشجویان خارجی، صرفا تبادل دانشجو نبوده و در این بین، تبادلات خوبی در عرصههای مختلف فرهنگی نیز به اشتراک گذاشته میشود.
علیزاده با بیان اینکه امروز نیاز مبرم به این داریم که در زمینه تبلیغات بهویژه در آن سوی مرزها خوب عمل کنیم، اظهار کرد: تبادل دانشجو برکات زیادی به همراه دارد که مهمترین آن، تسهیل کردن روابط بین دو کشور است، جدای از این، با این اقدام میتوان ارتباطات دو کشور را در حوزههای مختلف از جمله علمی، دانشگاهی، فرهنگی و اجتماعی نیز تقویت کرد.
سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاههای ایران در بینالمللیسازی ضعیف عمل کردهاند.
علیزاده با اشاره به اینکه باید ۱.۸ دهم جمعیت دانشجویان کشور خارجی باشد، افزود: دانشگاهها در کشور پابهپای هدف برنامه ششم در جذب دانشجو حرکت میکنند.
وی ادامه داد: دانشگاههای ایران در بینالمللیسازی ضعیف عمل کردهاند و این موضوع به دلیل نگاه هزینهای به این بخش است. بورسیه دانشجویان خارجی با رویکرد تقویت جذب دانشجویان غیربورسیه انجام میشود.
علیزاده با بیان اینکه افغانستانیها دارای رتبه بالا در کنکور سراسری هستند، بیان کرد: این افراد حق دارند در آزمون سراسری شرکت کنند و افراد دارای توانایی برای تحصیل در دانشگاهها حضور پیدا کنند.
سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه رشد دانشجویان به شیوه شهریهپرداز دارای شیب تندی در کشور است، عنوان کرد: این در حالی بوده که این آمار عدد ناچیزی است.
علیزاده با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۱ آییننامه جذب دانشجویان خارجی تنظیم شده است، ادامه داد: دانشگاه بینالمللی در ایران از سال ۱۳۶۲ آغاز به کار کرده است.
سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر فرآیند اعلام نظر در مورد دانشجویان در مدت ۱۵ روز کاری اعلام می شود، افزود: این موضوع موجب افزایش سرعت جذب دانشجویان شده است.
علیزاده با اشاره به اینکه بیش از ۱۲ آموزشگاه زبان فارسی برای آموزش زبان فارسی در دانشگاهها فعال است، گفت: در حال حاضر آزمون سنجش استاندارد مهارتهای زبان فارسی «سامفا» توسط سنجش برگزار شد.
علیزاده با اشاره به اینکه امور کنسولی به برخی دانشگاهها تفویض شده است، افزود: این اقدام با هدف تمرکززدایی اجرایی میشود و در دانشگاههای دارای ۲۰۰ دانشجو اجرایی میشود.
سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان خارجی امتیازی برای وزارت علوم محسوب میشود، گفت: تعداد بورسیه به غیر بورسیه که به معنای درآمد ارزی برای دانشگاه امتیاز محسوب میشود.
نظر شما