به گزارش خبرنگار مهر، اولین رصدخانه دانش آموزی کشور شامگاه گذشته با حضور مسئولان استانی در پژوهش سرای دانش آموزی غدیر آموزش و پرورش ناحیه دو اهواز افتتاح شد.
استاندار خوزستان در این مراسم اظهار کرد: کمتر از یک سال قبل از این پژوهش سرا بازدید داشتم و پس از شنیدن صحبت های دانش آموزان محقق و اساتید، مسئله حل مشکلات را در دستور کار قرار دادیم.
غلامرضا شریعتی با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات و خصوصا راه اندازی رصدخانه به دانش آموزان وعده داده بودیم، افزود: این رصدخانه در سطح کشور بی نظیر و از قبل به نوسازی مدارس و سازمان برنامه و بودجه دستور فراهم کردن رصدخانه را انجام دادیم.
وی عنوان کرد: متخصصان امر این رصدخانه را فوق العاده ارزیابی و تأثیرگذار در روحیه دانش آموزان و بارور کردن فضای تحقیق و پژوهش در میان آنها اثرگذار است.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه خدا را شاکریم که چنین رصدخانه ای در خوزستان راه اندازی شده است، گفت: دوست ندارم خوزستانی ها برای داشته های استان های دیگر حسرت بخورند و باید دیگر استان ها به داشته های خوزستان غبطه بخورند چون این حق خوزستان است.
شریعتی بیان کرد: اگر همت تمامی افراد برای رشد و توسعه استان و شکوفایی دانش آموزان باشد، می توان خیلی امیدوار بود؛ در این روزهای کاری، پرمشقت و با استرس قطعا از افتتاح این پروژه روحیه می گیریم.
وی یادآور شد: این قول را می دهم که در شهرهای ماهشهر و آبادان نیز رصدخانه فراهم و به صورت منطقه ای از آن استفاده کنند چون شایسته نیست که فقط یک رصدخانه داشته باشیم و تمام دانش آموزان خوزستان با طی مسیر طولانی به اهواز بیایند.
استاندار خوزستان در پایان با اشاره به نیازمندی خوزستان به پنج رصدخانه دانش آموزی گفت: نیاز احداث پنج رصدخانه در شهرهای دیگر و دومین رصدخانه در اهواز احساس می شود که اگر این طرح ها را در شورای آموزش و پرورش مطرح کنند، به تصویب خواهد رسید و تأمین نیاز را نیز انجام می دهیم.
سیروس حسین پور رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو نیز با اشاره به اینکه رصدخانه برای اولین بار در کشور افتتاح شده است، عنوان کرد: آموزش بدون پژوهش بی معناست و این مرکز محل کشف استعداد دانش آموزان و مرکز تربیت نخبگان دانش آموزی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخش آسمانی نما با داشتن تجهیزات ویژه و ساختار منحنی می تواند به عنوان آسمان مجازی اطلاعات دقیقی در ارتباط با اجرام آسمانی در اختیار دانش آموزان بازدیدکننده قرار دهد.
محمد تقی زاده افزود: در بخش آسمان نما دانش آموزان می توانند با مشاهده اشکال مختلف اجرام آسمانی مثل سیارات، ستارگان، کهکشان ها، سحابی ها و شورهای فلکی را مشاهده و مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.
وی در خصوص بخش رصدخانه این مجموعه نجومی گفت: بخش رصدخانه با داشتن چهار تلسکوپ تخصصی توانایی رصد ۶ هزار جرم آسمانی مختلف را دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: فاز اول این مجموعه نجومی با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد ریال در طول یک سال ساخته شد و در فاز دوم این مجموعه به رصدخانه خورشیدی تبدیل خواهد شد.
تقی زاده در پایان گفت: اولین رصدخانه دانش آموزی با توانایی رصد ۶ هزار سماوی شامل بخش پلانتیاریوم و رصدخانه است.
نظر شما