به گزارش خبرگزاری مهر ، سید مسعود میر کاظمی که در همایش یک روزه پیشبرد پژوهش و آموزش بازرگانی در استانها و در جمع روسای سازمانهای بازرگانی سخن می گفت ، گفت: مراکز تحقیقاتی اثر بخش هستند که بر پایهها و زیرساختهای درست بنیان شوند.
وی بر قطب بندی زیرساختهای پژوهشی ، در مراکز و موسسات آموزشی وابسته به وزارت بازرگانی تاکید کرد و خواستار تربیت و آموزش افراد حرفه ای و ایجاد تحولاتی در مجموعه بازرگانی کشور شد.
وی عدم مدیریت صحیح بر تحقیقات و پژوهش را از مشکلات اساسی و در سطح کلان کشور عنوان کرد و گفت : با توجه به حجم بالای نیروی تحصیل کرده و افزایش تعداد مراکز تحقیقاتی و آموزشی روند شاخص ها مثبت نیست.
وی تصریح کرد: علی رغم بهبود و پیشرفت در برخی مسائل همچون صنعت و کشاورزی ، شاخص های بهره وری به میزان توسعه دانش در کشور افزایش نمی یابد.
وزیر بازرگانی لزوم توجه به ساختار پژوهشی ، تدوین مدیریت تحقیقات ، توجه به الگوی تحقیقات در سازمانهای بازرگانی و چگونگی ارتقای اثر بخشی را از سوی مدیران و کسانی که بر مسند کار آموزش و تحقیقات هستند ، ضروری خواند.
میر کاظمی با اشاره به صرف بخشی از منابع وزارت بازرگانی درزمینه های پژوهشی ، بررسی تناسب میان میزان هزینه و خروجی را مهم ارزیابی و بر انجام اصلاحات در سازمان ، تدوین الگویی برای سیستم و استراتژی پژوهش ، ارایه راهکارهایی برای حرکت رو به جلو و سریع مراکز پژوهشی و به دنبال آن یکپارچگی در فرایندهای مورد نیاز کشور ، تاکید کرد.
میر کاظمی چابکی در پژوهش و اثر بخشی تحقیقات را از نیازهای اساسی در هسته آموزشی و تربیتی مراکز عنوان کرد و خواستار بازنگری و اصلاح ساختارها ، شناسایی گلوگاههای مورد نیاز و تحلیل درست و منطقی از وضعیت اقتصادی کشور از سوی متولیان امر در موسسه مطالعات و معاونت برنامه ریزی شد.
وزیر بازرگانی توجه به تجارب کشورهای توسعه یافته وانجام روشهای صحیح و اصولی را مهم ارزیابی و بر برخورد ریشهای با مسائل و مشکلات اقتصادی تاکید کرد.
میر کاظمی با مهم خواندن اثر بخشی و پژوهش موثر در کشور گفت : نوآوری فقط در تجارب الکترونیک خلاصه نمی شود بلکه باید نگاه افراد متحول شده و با آموزش در کارگاه های آموزشی و به روز از نظام سنتی به مدرن تغییر یابد.
وزیر بازرگانی ایجاد اصلاحات و تغییر در روشهای سنتی و رفع نقصهای موجود وایجاد مهارت در تجار و صادر کنندگان را ضروری خواند و خواستار حضور پررنگ تر و بیشتر کالاهای صادراتی و رقابت پذیر ایرانی در بازارهای هدف شد.
میر کاظمی انجام فعالیتهای پژوهشی را در مورد اصناف با توجه به مشکلات موجود اعم از تعداد پراکندگی ، فضاهای تصمیم گیری برای اصناف ، آموزش و مهارت ، توسعه خوشه های صادراتی و جلوگیری از تعطیل شدن آنها را ضروری عنوان کرد و بر آموزش مهارتی اصناف و فرهنگ سازی و ساماندهی شبکه های کسب و کار تاکید کرد.
نظر شما