به گزارش خبرگزاری مهر، مانک جونگ گک، مسئول گفتوگوی بینادینی کنفرانس ادیان برای صلح کرهجنوبی در سخنرانی خود در هفتمین دور گفتوگوی دینی ایران و کرهجنوبی که با عنوان «با موضوع محیط زیست از منظر بودیسم» بیان شد، گفت: از آغاز مدرنیزاسیون در قرن نوزدهم میلادی و با رشد علم و دانش، بشر با بیماریها و قحطی مواجه شد.
وی سپس با اشاره به شعار «مصرف یک فضیلت است» در جوامع ثرتمند، افزود: با رشد جمعیت و با جایگزینی کالاهایی که توسط ماشین ایجاد شد، با افزایش پیشرفت بهرهبرداری از محیط زیست و تخریبی که در پی دارد، و تغییر کیفیت زندگی، یک چهارم جمعیت جهان در رفاه زندگی میکنند؛ در عین حال بقیه جهان در فقر هستند و یک سوم جمعیت جهان از سوءتغذیه و فقر رنج میبرند.
جونگ گک ادامه داد: در عصر حاضر سه عنصر جمعیت، فقر و آلودگی، از اهمیت برخوردارند. فقر میتواند موجب مشکلات محیط زیستی شود. استفاده از مواد شیمایی و مواد غذایی تراریخته میتواند مشکلاتی را در سیستم ایمنی بدن ما به وجود بیاورد. افزایش درآمد، اولویتهای ما را تغییر میدهد. در رژیم غذایی خود از غلات به مصرف گوشت رسیدیم که نیازمند افزایش تولید دام است و ضایعات دامی و پیامدهای ناشی از آن برای محیط زیست بیشتر میشود.
وی افزود: استفاده ار سوختهای فسیلی، نگرانیهایی را در خصوص تخریب محیط زیست به وجود آورده است. برآوردها این است که تا ۳۰۰ سال آینده، دیگر نفت و گاز نخواهیم داشت و مشکلات بیشتری خواهیم داشت. تخریب لایه ازون، معضل دیگری است که با آن مواجه هستیم.
مسئول گفتوگوی بینادینی کنفرانس ادیان برای صلح کرهجنوبی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جهان و محیط زیست ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، گفت: در دهههای گذشته معاهدات بینالمللی امضا شدند تا آگاهی زیست محیطی ما ارتقا یابد. در دوم فوریه ۱۹۷۱ در کنوانسیون رامسر در خصوص اهمیت بینالمللی مردابها، در کنوانسیون وین درباره بارانهای اسیدی، در نایروبی درباره حفظ محیط زیست و در بیانیه ریو، بر وضع معاهدات جدید در خصوص حفظ محیط زیست تأکید شده است.
مانک جونگ گک همچنین گفت: در بودیسم، اصل وابستگی بین بخشهای مختلف مورد اشاره قرار گرفته است. اگر این وابستگی وجود داشته باشد، موجودیت و وجود را شکل میدهد.
وی در تأکیدی دوباره با اظهار اینکه دین باید در خصوص محافظت از محیط زیست، صحبت کند، گفت: دین میتواند در خط مقدم این حرکت باشد و امکانات جدید را فراهم کند. ما میتوانیم به مردم پیشنهاد دهیم که از مقولات انسانمحور فاصله بگیرند و به سراغ عملکردن به آموزههای دینی بروند و مرزهایی که وجود دارد را در این حوزه از بین ببرند.
جونگ گک در پایان گفت: ما نباید فاتحان طبیعت باشیم؛ بلکه باید به دنبال آن باشیم که از طبیعت مراقبت کنیم.
دور هفتم گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کنفرانس ادیان برای صلح کرهجنوبی با عنوان «دین و محیط زیست» بعد از ظهر امروز (چهارشنبه ۱۴ آذرماه) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
نظر شما