۱۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۱

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد؛

ضرورت تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی

ضرورت تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی

اراک- وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رحمانی عصر پنجشنبه در نشست ستاد فرماندهی راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک اظهار داشت: با توجه به ضرورت تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری این مهم باید مورد توجه قرار گیرد و ما نیز از این مساله حمایت می کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با توجه به اینکه نقشه راه بخش معدن کشور برای اولین بار تدوین و ابلاغ شده، تقویت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و افزایش سرمایه این صندوق با حمایت از فعالان این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.

رحمانی در ادامه با بیان اینکه در همین راستا در حوزه معدن اختیارات لازم تفویض شده، اضافه کرد: من از تمامی امکانات و اختیاراتی که در وزارتخانه دارم و قابل تفویض است، این کار را انجام خواهم داد و استان ها نیز باید تفویض اختیار به شهرستان ها را انجام دهند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ضرورت حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی بیان کرد: مساله تولید و حفظ حیات کارخانه ها و واحدهای صنعتی در شرایط کنونی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری یک جهاد است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز این مهم را به عنوان یک اولویت با جدیت دنبال می کند.

وی خاطر نشان ساخت: نخستین قدم برای حمایت از صنایع و واحدهای تولیدی، تامین مواد اولیه مورد نیاز آن ها است، در حقیقت با تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان و جلوگیری از تعطیلی خطوط تولید، می توان قدمی موثر برای حمایت از واحدهای صنعتی و ایجاد رونق تولید داخلی برداشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و ۳۰۷ واحد صنعتی تعطیل در کشور که اشتغالزایی برای ۱۸ هزار و ۹۲۷ نفر را به همراه دارند، مجددا با اقدامات انجام شده به چرخه فعالیت و تولید بازگشته اند و تا پایان سال نیز تعداد این واحدها قطعا افزایش پیدا خواهد کرد. ۵۵ واحد از این تعداد واحد صنعتی مربوط به استان مرکزی است.

رحمانی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی تعطیلی این واحدها نبود سرمایه در گردش بوده، بنابراین اگر در زمینه تامین سرمایه در گردش این واحدها برنامه ریزی وجود نداشته باشد، مسئولان و بانک های عامل بایستی پاسخگو باشند.

وی اضافه کرد: طرح رونق تولید با مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه ابلاغی در کشور در حال انجام است و خوشبختانه استان مرکزی در برخورداری از این مهم توانسته رتبه بسیار خوبی را به خود اختصاص دهد. با توجه به اینکه محدودیت توزیع در این زمینه وجود ندارد استان مرکزی باید از این ظرفیت بیشتر از گذشته استفاده کند.

​وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: باید حمایت همه جانبه از واحدهای تولیدی و صنعتی در این شرایط انجام شود و با واحدهای کوچک و متوسطی که با مشکلاتی از جمله چک برگشتی، بدهی مالیاتی و مشکلاتی از این دست دارند نیز در ارائه تسهیلات همکاری شود و به هیچ عنوان روند تولید با مشکل و چالش مواجه نشود.

رحمانی بیان کرد: برای واحدهای صنعتی بزرگ در زمینه حمایت از تولید ساز و کارهای دیگری تعریف و در نظر گرفته شده؛ خوشبختانه نمایندگان استان در زمینه حمایت از تولید در سال گذشته و امسال اقدامات مطلوبی را انجام داده اند که بازگرداندن رونق تولید به تعدادی از واحدهای تولیدی را به همراه داشته است.

وی توضیح داد: برای اتمام طرح های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز اقداماتی انجام و اعتباراتی نیز در نظر گرفته شده است. همچنین برای بحث نوسازی صنایع و صنوف تولیدی امسال یارانه ای پیش بینی شده که رقم زیادی نیست اما می تواند اندکی از مشکلات را کاهش دهد، این روند در سال ۹۸ نیز تداوم دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مطالبات واحدهای تولیدی با جدیت پیگیری خواهد شد. همچنین واحدهای تولیدی می توانند از بحث تهاتر استفاده کنند و وزارتخانه نیز با توجه به اینکه تولید و اشتغال فصل الخطاب تمامی برنامه هایش است، در این زمینه حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی را با جدیت دنبال می کند.

رحمانی گفت: طرح فعال سازی معادن کوچک با توجه به اینکه فعالیت معادن جزو اولویت های کشور است در دستور کار قرار دارد. اگر این مهم را مورد توجه قرار دهیم قطعا می توان ساخت ماشین آلات معدنی را به برخی از واحدهای صنعتی استان مرکزی واگذار کرد.

وی اظهار کرد: استان مرکزی با توجه به ابلاغ آیین نامه اجرای کارگروه تسهیلات و رفع موانع تولید توانسته بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی خود را رفع کند و حدود ۹۰ درصد مصوبات این کارگروه را عملیاتی کرده، این در حالی است که این رقم در کشور در حدود ۵۳ درصد است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: کارگروهی در وزارتخانه با همکاری اتاق بازرگانی ایران در زمینه صدور کارت های بازرگانی موقت برای تولیدکنندگانی که قبلا دارای کارت بوده اند ایجاد شده است.

رحمانی در ادامه در زمینه تفویض اختیار ارزش گذاری اولیه کالاهای صادراتی به استان ها افزود: در این زمینه نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و استان مرکزی می تواند در این زمینه به عنوان استان نخست فعالیت خود را آغاز کند.

وی تصریح کرد: هم اکنون در زمینه تولید کالاهای اساسی در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد و جای نگرانی نیست. همچنین تامین مواد اولیه تولید از سامانه نیما و از ارز حاصل از  صادرات، در دستور کار دولت قرار دارد.

کد خبر 4477894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha