به گزارش خبرگزاری مهر، نشست بررسی مسائل مرزی بین استانهای ایلام و استان واسط در شهر کوت عراق برگزار شد.
روح الله غلامی سرپرست گمرکات استان ایلام گفت: این نشست با حضور معاون امور اقتصادی استاندار، فرماندار مهران و رئیس اتاق بازرگانی در شهر کوت مرکز استان واسط عراق با استاندار واسط صورت گرفت.
وی اظهار کرد: در این نشست مهمترین مسائل تجاری مرزی و ارتباطات فرهنگی ، مذهبی ، ورزشی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
غلامی تصریح کرد: در زمینه بازگشایی بازارچه چنگوله نیز پیگیری لازم بعمل آمد و در مجموع اتفاق نظر خوبی در این زمینه ها حاصل شد.
به گفته وی در این نشست اجرای دروازه مشترک و تبادل الکترونیکی اطلاعات بین دو گمرک از خواسته های گمرگات استان ایلام بود.
سرپرست گمرکات استان ایلام همچنین از هماهنگی مقامات مرزی کشور عراق در راستای تسهیل در امر مراودات تجاری تشکر و قدردانی کرد.
در این نشست شعبان فروتن رئیس اتاق بازرگانی استان ایلام خواستار صدور ویزای متعدد برای تجار ایرانی و بازگشایی دفاتر نمایندگی اتاق بازرگانی دوطرف در شهرهای ایلام و کوت شد.
استان ایلام با ۴۲۰ کیلومتر بیشترین مرز مشترک را در بین استانهای غربی کشور با عراق دارد ولی هماکنون کمترین استفاده را از این ظرفیت بزرگ میبرد و آثار استفاده از ظرفیتهای مرزی در هیچکدام از بخشهای استان بهخوبی مشاهده نشده است.
هماکنون فقط مرز مهران در استان ایلام فعال است که باید گفت یک مرز زیارتی است تا تجاری، یعنی بیشتر برای تردد زوار عتبات عالیات بهواسطه نزدیک بودن این مرز به شهرهای مذهبی عراق مورداستفاده قرار میگیرد.
تردد سالانه ۴ تا ۵ میلیون زائر از مرز مهران هم بهانهای برای استفاده از ظرفیتهای اقتصادی این بخش نشده چراکه عملاً فضای کسبوکار اقتصادی و استفاده از ظرفیت تردد زوار برای کسب درآمد مردم در استان شکل نگرفته است.
صادرات بهعنوان یکی از فعالیتهای مهم بازارچه مرزی مهران طی سال گذشته رکود پیدا کرد بهطوریکه میزان صادرات دو میلیارد دلار کالا در سال به یک میلیارد دلار رسیده است.
هماکنون در این مرز از فعالیتهای وارداتی، کوله بری، چمدانی و...هیچ خبری نیست و بسیاری از کسبوکارهای مرتبط در این مرز برای مردم استان ناآشنا است و همه عوامل باعث شده ظرفیتهای مرزی در استان بهخوبی به کار گرفته نشده و عملاً درآمدی نصیب مردم استان نشود.
این در حالی است در استانهای مرزی دیگر شاهد فعالیتهای چشمگیر اقتصادی هستیم که مردم مناطق مرزی از آن بهخوبی برای کسب درآمد استفاده میکنند ولی جمعیت شهرهای مرزی ایلام به دلیل نبود شغل و درآمد روزبهروز در حال کاهش است.
طی سالهای گذشته برای فعالیتهای مرزی در استان دو بازارچه مرزی چیلات در دهلران و چنگوله در مهران تصویب شد و حتی کارهای مقدماتی زیادی ازجمله احداث راه، فیبر نوری و تأمین محل ایجاد این بازارچه نیز انجامگرفته ولی هماکنون به دلیل پایکار نبودن طرف مقابل عملاً این دو بازارچه در صورت تکمیل هم هیچ سودی برای استان نخواهند داشت.
نظر شما