خبرگزاری مهر، گروه استان ها: اندیشیدن، پژوهش و نوآوری اساسی ترین نیاز برای دست یابی به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و استقلال واقعی است موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه از جمله صنایع، کشاورزی و خدمات به نحوی به گسترش فعالیت های پژوهشی بستگی دارد.
پژوهش یا تحقیق یک روند هوشمندانه، خلاقانه و سامانمند است که برای استفاده از پدیدههای موجود برای دست یافتن به راهکارهای عملی و فناوری بهکار میرود.
پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می آید بنابراین ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است و شعار امسال هفته پژوهش در کشور ما پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است.
باید علم در راستای تولید ثروت باشد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند در گفت و گو با خبر نگار مهر، با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها گفت: تمامی فعالیت های شرکت های دانش بنیان باید منجر به اشتغال شود و به سمتی حرکت کنیم که علم در راستای تولید ثروت باشد تا بتوانیم وابستگی به خارج را کاهش دهیم.
حمید رضا نجفی با بیان اینکه خوشبختانه اکثر فعالیت دانشگاه ها اخیرا در زمینه رسیدن به فناوری است، ادامه داد: بیش از دو میلیارد تومان از هزینه دانشگاه بیرجند در زمینه توسعه پژوهش و فناوری در دانشگاه صرف شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند از راه اندازی سامانه ساتع در مجموعه دستگاه های اجرایی خبر داد و عنوان کرد: این طرح از سوی دولت با هدف حمایت از پژوهش و بحث های مربوط به آن مطرح شده تا دستگاه های اجرایی با روی آوردن به فناوری و پژوهش مشکلات استان ها را مرتفع کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروز در کشور به مقوله پژوهش بیشتر از قبل توجه می شود به طوری که دولت یک درصد از اعتبارات هر دستگاه اجرایی را به پژوهش اختصاص داده و آنها را مجاب کرده که این مبلغ در زمینه تحقیق و پژوهش هزینه کنند.
پژوهش و فناوری مشکلات صنعت را حل می کند
حسین کیهانی یزدی دانشجو دکتری تغذیه دام و مخترع دستگاه دانخوری سیستم قفس پرورش طیور در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه پژوهش لازمه بقا یک ملت است، افزود: اگر ما بخواهیم در زمینه اقتصادی کشور موفق شویم و به خارج وابسته نباشیم حتما باید به سمت پژوهش و علوم دانش بنیان حرکت کنیم.
کیهانی یزدی هدفش را از ورود به عرصه علمی و پژوهش خدمت به کشورش دانست و افزود: من سعی دارم تا در بیان ایده ها و طرح هایم به سمت بومی سازی محصولات خارجی که در بازارهای داخل به فروش می رسند بروم تا بتوانم علاوه بر تامین نیاز کشور زمینه واردات و وابستگی به خارج را کاهش دهیم.
این نخبه علمی ادامه داد: امروز صنعت و بخش های مختلف باید به سمت استفاده از پژوهش حرکت کند چراکه واردات محصول آینده خوبی برای کشور ندارد و تنها ثمره آن بیکاری و افزایش مشکلات اقتصادی خواهد بود.
وی با اشاره به رابطه ضعیف دانشگاه و صنعت، افزود: اگر فضای دانشگاه ها به گونه ای باشد که به دانشجو و ایده هایش بیشتر بها بدهند و به او اعتماد کنند و پژوهش و تحقیق صرفا برای سپردی کردن دوران تحصیل و کسب نمره نباشد بلکه منجر به فناوری شود و در صنعت به کار گرفته شود حتما مشکلات صنعت به حداقل می رسد.
دانشجو و جوان بدون هیچ توقعی در راستا پیشرفت علمی کشور تلاش می کند
حسن مسعودی دانشجو رشته مدیریت امداد صنایع طبیعی و مخترع دستگاه کلار گردنی الکترونیکی در گفت و گو با خبر نگار مهر اظهار داشت: امروز لازمه پیشرفت و توسعه ملت ها روی آوردن به پژوهش و فناوری است.
وی با اشاره به برخورداری دانشجویان از روحیه بالای جهادی عنوان کرد: اکثر اختراعات کشور توسط قشر دانشجو و جوان طراحی شده و به ثبت رسیده چون دانشجو بدون هیچ چشم داشت و با تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری در راستا توسعه و ارتقا سطح علمی کشور تلاش می کند.
مسعودی بیان کرد: اگر اطرافیان مخترع از خانواده گرفته تا مسئولین و جامعه فرد را حمایت کنند یقینا او زودتر به اهداف مورد نظرش می رسد چرا که اگر به جوان اعتماد شود حتما جوان پاسخگوی اعتماد آنها خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید فضای دانشگاه به سمتی برود که همراه با آموزش و کار تئوری به دنبال کار عملی باشد، افزود: اگر آموخته دانشجویان وارد عرصه عمل شود یقینا نبوغ افراد زودتر پدیدار می شود و سریعتر به هدف می رسد.
این نخبه علمی با بیان اینکه مسئولان باید الگوی جهادی باشند ادامه داد: از مسئولین تقاضا دارم تا بیشتر به فکر جوانان باشند چرا که برای پیشرفت و توسعه کشور برداشتن تنها یک گام کافی نیست و نیازمند همکاری تمام افراد جامعه است.
نظر شما