به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد فاطمی، روز یکشنبه در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی (اول دی) که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان حضرت فاطه (س) برگزار شد، اظهار داشت: ایران جزو کشورهایی است که سوختگی در آن بسیار شایع است به طوری که در میان کشورهای همسطح خودمان شیوع سوختگی بالاتر است.
وی با عنوان این مطلب حرف زده می شود بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار نفر به طور جدی دچار سوختگی می شوند، افزود: از این تعداد ۲۲ تا ۲۸ هزار نفر بستری شده و دو هزار نفر فوت می کنند.
فاطمی با عنوان این مطلب که در زمینه پیشگیری، درمان و بازتوانی بیماران سوخته با مشکلات جدی مواجه هستیم، ادامه داد: سوختگی قابل پیشگیری است و هزینه کردن برای آن به نفع نظام سلامت و مردم خواهد بود.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته با اشاره به وجود ۳۵ مرکز سوختگی در کشور که شامل بخش و بیمارستان است، افزود: متاسفانه تخت های سوختگی خیلی کم است به طوری که ۵۰ درصد تخت های مورد نیازمان را داریم.
وی همچنین به بخش ویژه سوختگی یا همان ICU مربوط به سوختگی در بیمارستان های سوختگی اشاره کرد و گفت: در این زمینه فقط یک سوم بخش سوختگی مورد نیازمان را داریم.
فاطمی با عنوان این مطلب که همواره باید ۵۰ درصد تخت های سوختگی اشغال باشد، ادامه داد: باید ۵۰ درصد باقی مانده برای حوادث احتمالی خالی باشد اما متاسفانه بیمارستان مطهری به عنوان یک مرکز سوختگی همواره تخت های آن صددرصد اشغال است.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته در ادامه به وضعیت درمان سوختگی در کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه انواع پانسمان های جدید و جایگزین های پوست با کمبود مواجه ایم و دلیل آن هزینه بالا و تکنولوژی است که در اختیار ما قرار ندارد.
وی با اعلام اینکه اغلب بیمه ها پانسمان ها را پوشش نمی دهند افزود: به همین دلیل ما از درمان های سنتی و تاریخ گذشته در سوختگی استفاده می کنیم و باعث می شود میزان مرگ و میر بالاتر از حل معمول باشد.
فاطمی با اعلام اینکه ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه ناشی از سوختگی الکتریکی به تدریج بر کشور تحمیل می شود، اظهار داشت: هزینه یک سوخته بالغ بر ۲۸ هزار دلار است.
نظر شما