۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۹:۲۸

مهر گزارش می دهد؛

کاهش۶۵ درصدی بارندگی در بام ایران/ الگوی بارش تغییر کرد

کاهش۶۵ درصدی بارندگی در بام ایران/ الگوی بارش تغییر کرد

شهرکرد - چهارمحال و بختیاری در حالی وارد یازدهمین سال خشکسالی خود می شود که با کاهش ۶۵ درصدی بارندگی نسبت به سال زراعی در دراز مدت روبرو است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: استان چهارمحال و بختیاری  یکی از استان های آبخیز کشور در گذشته بود که در حال حاضر  با کم بارشی و کم آبی مواجه شده است. کاهش بارش ها در چهارمحال و بختیاری از یازده سال گذشته آغاز شده وهم اکنون به اوج خودش رسیده است.

 چهارمحال و بختیاری در آمار اعلامی مرکز ملی خشکسالی  هفتمین استان خشک کشور است که با کاهش شدید بارش ها مواجه شده است. کاهش بارش ها موجب کاهش آب های زیر زمینی و افت سطح آب های زیرزمینی و خشک شدن قنات ها و چاه ها شده است. در حال حاضر کم آبی در بخش های شرب، کشاورزی، صنعت و ... تاثیر گذاشته و مشکلات کم آبی در این استان در حال پدیدار شدن است.

افت آب های زیر زمینی در کرمان

 کم بارشی موجب افت سطح آب های زیر زمینی شده است و میزان آب ذخیره شده در پشت سد های واقع در این استان بسیار کاهش یافته است.

چهارمحال و بختیاری در حالی وارد یازدهمین سال خشکسالی خود می شود که با کمبود ۶۵ درصدی بارندگی نسبت به سال زراعی کامل روبرو است.

بارش ها نسبت به سال گذشته در این استان افزایش یافته اما همچنان با کمبود بارش در این استان مواجه هستیممدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بارش ها تاکنون در سال زراعی جاری مطلوب تر از سال گذشته بوده است، بیان کرد: بارش ها نسبت به سال گذشته در این استان افزایش یافته است اما همچنان با کمبود بارش در این استان مواجه هستیم.

شاهرخ پارسا بیان کرد: در حال حاضر بارش ها در این استان نسبت به سال زراعی کامل حدود ۶۵درصد کاهش بارندگی دارد.

وی تاکید کرد: بارش ها در چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه حدود ۲۷ درصد افزایش داشته است.

مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بارش ها طی ۱۱ سال گذشته در سال ۹۱ و ۹۲ نرمال بوده است، بیان کرد: بارش ها  در مابقی سال ها از کاهش برخوردار بوده است.

وی عنوان کرد: کمبود بارش ها در این استان به بیش از یک هزار میلی متر رسیده است.

مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در حال حاضر کوهرنگ مهمترین منطقه بارشی چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که این منطقه نیز با کبود برش ها مواجه شده است.

وی با بیان اینکه ماندگاری برف در ان استان کاهش یافته است، بیان کرد: ماندگاری برف در شهرستان کوهرنگ حدود ۵۸ روز ثبت شده است.

مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حال حاضر مناطق بن، شهرکرد و بروجن کم بارش ترین مناطق چهارمحال و بختیاری در سال زراعی جاری بوده اند، اظهار داشت: کوهرنگ با میزان بارش ۴۰۱ میلی متری تاکنون پر بارش ترین منطقه استان چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

میانگین بارش های  سال زراعی جاری چهارمحال  بختیاری ۲۰۴ میلی متراست

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بارش ها در سالجاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اما جوابگوی کاهش بارش ها در این استان نیست.

مهرداد قطره بیان کرد: میانگین بارش های امسال از ابتدای مهر تا ۲۰۴ میلی متر بوده است.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری در حال حاضر گرفتار خشکسالی  و کم آبی است، بیان کرد:  ۹۳ درصد استان گرفتار خشکسالی خفیف است.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی بارش از برف به باران در این استان رخ داده است، بیان کرد: تغییر الگوی بارش و کاهش بارش ها موجب کاهش منابع آب زیر زمینی در این استان شده است.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: طی پیش بینی های انجام شده بارش ها تا بهمن ماه در این استان مطلوب است اما از اسفند ماه بارش ها در این استان روند کاهشی را در پیش می گیرد.

کاهش بارش ها موجب افت سطح آب های زیر زمینی شده است به طوری که بسیاری از چاه های آب کشاورزی در این استان خشک شده است مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کم بارشی در استان چهارمحال و بختیاری موجب خسارت های قابل توجه در بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری شده است.

طاهر نوربخش بیان کرد: کاهش بارش ها موجب افت سطح آب های زیر زمینی شده است به طوری که بسیاری از چاه های آب کشاورزی در این استان خشک شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۹۰ قنات در این استان خشک شده است و مابقی قنات ها نیز با کاهش آبدهی ۴۰ تا ۶۰ درصدی مواجه شده اند.

مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد:  بهره گیری مناسب از آب کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری ضروری است و باید از آب مصرفی در بخش کشاورزی استفاده بهینه شود.

کد خبر 4488191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha