به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامعلی حیدری ظهر سه شنبه در شورای پدافند غیر عامل استان زنجان با بیان اینکه مدیریت بحران تمهیدات طبیعی را به دنبال دارد، اما پدافند غیر عامل به مقابله با تهدیدات انسان زا گفته میشود، افزود: برخی تهدیدات طبیعی نیز دستساز است که قرارگاه زیستی نیز در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه طرح جامع پدافند غیر عامل در استانها ارائه میشود، ادامه داد: پایدار کردن استانها در مقابل آسیبها، کاهش آسیبها، ایجاد بسیج منابع و تأمین نیازهای اساسی مردم از جمله ویژگیهای این طرح است.
حیدری افزود: در موضوع پدافند غیر عامل در استانها خود اتکایی استانها و بومیسازی فناوریها مورد توجه است و در این زمینه توانمندسازی شرکتهای استانی در این موضوع مورد توجه است.
معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل زیرساختهای موجود در حوزه پدافند غیرعامل در کشور را به صورت دومینوی یا آبشاری عنوان کرد و افزود: هماکنون زیرساختها بهصورت دومینویی یا آبشاری است در صورتی که اتکا به این نوع زیرساختها میتواند بسیار آسیبزا باشد.
حیدری گفت: باید پدافند موزاییکی در سطح استانهای کشور اجرا شود تا بتوانیم بیشترین بهرهمندی از مقوله پدافند غیرعامل داشته باشیم.
وی ادامه داد: پدافند موزاییکی موجب میشود تا در صورت آسیب به یک بخش سایر بخشها بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه امروز تهدیدات دانش پایه شده است، گفت: تهدیدات تغییر یافته و باید پدافندهای لازم در این حوزه نیز تغییر پیدا کند.
حیدری با بیان اینکه در بودجه سالانه ۹۶ تبصره ۱۲ آورده است که از محل تملک دارایی میتوان برای این بخش هزینه کرد، افزود: در حال حاضر طرح جامعی در زمینه پدافند غیر عامل در استانها در دست تدوین است.
وی پیوند پدافند غیرعامل و دانشگاهها را عامل مهم و تأثیرگذار در نهادینه شدن و توسعه پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: برای مقابله با تهدیدات باید به صورت دانشپایه اقدام کرد.
معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل افزود: یکی از موضوعات مورد توجه در حوزه پدافند غیرعامل به مراکز خطرزا است و باید این موضوع و جلوگیری از حوادث مشابه مورد توجه قرار گیرد.
حیدری با بیان اینکه اگر به ذات معماری سنتی نگاه شود دیده میشود که پدافند غیر عامل در آن رعایت شده بود، گفت: باید به دنبال پدافند تخصصی باشیم و یکی از موضوعات مورد توجه در این حوزه وابستگیهای زیر ساختی است.
وی با اشاره به اتفاق روی داده در سالهای اخیر در جنوب کشور افزود: زمانی که ریز گردها با رطوبت موجب قطعی برق شد، حواشی متعددی به دنبال داشت و ارتباطات قطع شد و مشکلات متعددی را به همراه داشت.
نظر شما