به گزارش خبرگزاری مهر از میراث فرهنگی، علیرضا ایزدی اظهار داشت: سنگ نگاره های دره کوه راونج در منتهی الیه این محدوده، حدفاصل سه منطقه «سرحض»، «دره اوس علی» و «مالگا» پراکنده شده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: این نقوش صخره ای بر روی بدنه سنگ ها و پهنه های عظیم گرانیتی کنده شده و مضامین مختلفی از جمله نقوش بزکوهی، صحنه های شکار، شخم زدن زمین توسط گاو، نمادهای خاص، نقش گوزن، گراز، یوزپلنگ، کتیبه های دوره اسلامی مربوط به هزاره هفتم پیش از میلاد تا دوره های اسلامی روی آن ها حک شده است.
ایزدی افزود: با توجه به فعالیت های معدنی درسه محل یاد شده و توقف عملیات توسط دادستان شهرستان دلیجان، نقشه و پرونده ثبتی نقوش سنگ نگاره های دره کوه تهیه و به دنبال آن به عنوان یک اثر اضطراری درکمیته ثبت سازمان میراث فرهنگی مطرح و در فهرست آثار ملی کشور جای گرفت.
وی بیان کرد: نقوش این دره از بی نظیرترین آثار صخره ای در استان مرکزی است به خصوص نمونه صحنه های شکار، بزکوهی و گراز توسط پلنگ که نقوش دوره ساسانی را به ذهن تداعی می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: سنگ نگاره های دره کوه فاقد سابقه شناسایی بوده و با انجام فعالیت های معدنی و اطلاع رسانی مردم محله شناسایی شده است.
ایزدی افزود: تعیین حد عرصه این نقوش و نیز حریم حفاظتی و مستندسازی کامل آن ها در دستور کار قرار دارد و پایش کامل به منظور جلوگیری از هرگونه اقدام آسیب رسان به نقوش صخره ای یاد شده در حال انجام است.
نظر شما