۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۸

بازنشر مجموعه‌ داستان تقدیرشده جایزه جلال آل‌احمد

چاپ دوم «زخم شیر» به‌ بازار آمد

چاپ دوم «زخم شیر» به‌ بازار آمد

چاپ دوم مجموعه‌ داستان تحسین‌شده‌ «زخم شیر» نوشته صمد طاهری به بازار نشر عرضه شد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نشر نیماژ، مجموعه داستان «زخم شیر» نوشته صمد طاهری که به‌تازگی به‌عنوان بهترین مجموعه داستان ایرانی مورد تقدیر یازدهمین جایزه جلال آل‌احمد قرار گرفت، به‌ چاپ دوم رسید و اکنون در اختیار مخاطبان قرار دارد.

این مجموعه شامل ۱۱ داستان کوتاه از این نویسنده است و با عناوین «مردی که کبوترهای باغی را با سنگ می‌کشت»، «موش‌خرما»، «خروس»، «میهمانی»، «در دام مانده مرغی»، «سفر سوم»، «زخم شیر»، «نی‌زن»، «نام آن پرنده چه بود»، «چیزو فلان و بهامان و اینا» و «سگ ولگرد» منتشر شده است.  صمد طاهری این داستان‌های کوتاه را نویسنده در فاصله سال‌های ۸۵ تا ۹۵ تالیف کرده است.

چاپ دوم مجموعه داستان «زخم شیر» را نشر نیماژ با قیمت پشت‌جلد ۱۵‌هزار تومان و در ۱۶۷ صفحه به‌بازار کتاب عرضه کرده است.

داریوش احمدی؛ داستان‌نویس معاصر ایرانی در بخشی از یادداشت مفصل‌اش بر «زخم شیر» می‌نویسد: «مجموعه داستانِ «زخم شیر»، اثر صمد طاهری، چشم‌انداز یازده داستان کوتاه است که همه آن‌ها رنگ و صبغه جنوبی دارند. هر چند اکثر آن‌ها در محدوده جغرافیایی فارس و خورموج می‌گذرند، اما طاهری جنوبِ جنگ زده خود را بر دوش گرفته و آن را به محل زندگی‌اش انتقال داده است.

تقریبا تمام داستان‌های این مجموعه به صیغه اول شخص مفرد نوشته شده‌اند و از منظر راویِ معلم، یا دانشجو یا راننده یا نویسنده یا نگهبانِ پارکینگ بیان می‌شوند. زبانِ داستان‌ها ساده و در عین‌ حال غافلگیرکننده است و موتیف‌هایی که مثل ترجیع‌بند از آن‌ها استفاده می‌شود، فضاسازی خاصی را به مخاطب القا می‌کنند.

شروع داستان‌های صمد طاهری و درک آغازین داستان، مخاطب را تهییج می‌کند که داستان را نیمه‌تمام رها نکند. ادوارد سعید درباره opening  داستان می‌گوید: "بدون داشتن ذره‌ای احساس آغازین، هیچ اثری را نمی‌توان شروع کرد و به پایان رساند." از دیدگاه یک منتقد کلاسیک، اگر نویسنده‌ای بتواند تمام المان‌های یک داستان را به خوبی رعایت کند، داستانش بی‌عیب و نقص است. در اکثر داستان‌های طاهری، این المان‌ها به چشم می‌خورند و آن چیزی که در این میان، به عناصر دیگر داستان برتری دارد، فضاسازی setting و شخصیت‌پردازی و کشمکش conflict بین شخصیت‌هاست. داستان‌های طاهری، بیشتر مرهون فضاسازی ناب و جنوبی‌اش است که به یاری موتیف‌ها و دغدغه‌های درونی خودش بر داستان نازل می‌شود.»

مهدی یزدانی‌خرم؛ دیگر داستان‌نویس و منتقد ادبی و روزنامه‌نگار ایرانی درباره مجموعه «زخم شیر» صمد طاهری می‌نویسد: کیف خواندن یک مجموعه استخوان‌دار از نویسنده‌ای کهنه‌کار... «زخم شیر» یک مجموعه‌ی نگاه‌دار ایده‌مند...داستان‌هایی که ابتدا آشنا به‌نظر می‌رسند اما ناگهان مخاطب را در انقیاد خود در می‌آورند...صمد طاهری در تمام این داستان‌ها تعلیقی ساخته که گاه منجر به اتفاقی تکان‌دهنده می‌شوند و گاه رد خود را در ذهن جست‌وجوگر خواننده باقی می‌گذارند....»

در سطرهایی از «زخم شیر» می‌خوانیم: «از بس توی این سه و ماه و نیم ماست و پنیر و فرنی خورده بودیم، دیگر رنگ و بوی شیر هم حالم را بد می‌کرد. سی‌چهل روز اول، همسایه‌ها یکی‌یکی بار و بندیل‌شان را جمع می‌کردند و فلنگ را می‌بستند. برنج و مرغ و ماهی و چیزهای دیگری را که نمی‌توانستند ببرند به ما می‌دادند. برق قطع شده بود و یخچال‌ها تعطیل. هر روز ناهار و شام پلو و مرغ داشتیم و ماهی و قلیه. بعد کم‌کم بادمجان جای مرغ را گرفت. مرغ و اردک زنده هم ته کشید. ماهی نمک‌سود هم خداحافظی کرد و رفت و جایش را به فرنی داد.»

صمد طاهری متولد ۱۳۳۶ در آبادان است و اوایل انقلاب به دانشکده هنرهای دراماتیک تهران رفت. او در آبادان داستان‌هایش را در مطبوعات و مجلات منتشر می‌کرد و در شعر نیز دستی دارد. مجموعه شعر «قلب‌های کوچک شهر بزرگ» را سال ۱۳۷۲به همراه اکبر گودرزی و یحیی هاشمی منتشر کرد. «سنگ و سپر» و «کلاغ» و «شکار شبانه» از دیگر آثار این نویسنده هستند.

کد خبر 4489703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha