به گزارش خبرنگار مهر، مظفر صرافی ظهر پنجشنبه در چهل و یکمین نشست ماهانه توسعه با عنوان «برنامه آمایش سرزمین، میثاق و رهیافتی به سوی توسعه آتی در گیلان» که در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه این استان برگزار شد، اظهارکرد: جلسات متعددی برای برنامهریزی و اجرای طرح آمایش سرزمینی گیلان برگزار شده است.
صرافی افزود: به رغم وجود اختلافات، برنامه آمایش سرزمینی باید به یک مسئله عمومی و گفتمان منسجم تبدیل شود. اجماع نظرات یکی از ارکان مهم توسعه استان گیلان محسوب می شود.
وی گفت: برنامه آمایش یک زبان سرزمینی بوده که بیان کننده ظرفیتها و چگونگی بهرهمندی از آنها است. ابتدا باید این موضوع مشخص و سپس برای جایگاه استان در سطح کشور برنامهریزی کرده و راهکار ارائه داد.
طرح آمایش سرزمین سندی برای توسعه گیلان
مجری طرح آمایش سرزمینی گیلان با تأکید براینکه باید یک نظریه توسعه برای استان گیلان تهیه و تدوین شود، تصریحکرد: متاسفانه امروز در بسیاری از استانها به دلیل نبود یک سند آمایش سرزمینی شاهد نابودی محیط زیست، افزایش بیماریها، نابودی منابع آبی و سایر موارد هستیم.
صرافی با بیان اینکه آمایش سرزمینی گیلان سندی برای توسعه همه جانبه این استان است، افزود: باید بدانیم که استان گیلان به کجا می خواهد برود. چشم انداز، اهداف اصلی و ظرفیتهای توسعه گیلان باید مشخص شود.
وی با بیان اینکه استان گیلان در حوزه سرمایههای طبیعی و مکانی، فرهنگی و اجتماعی، تمدنسازی و اقتصادی ظرفیتهای بسیاری دارد، ادامه داد: وجود سند آمایش سرزمینی به توسعه همه جانبه گیلان کمک می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه به رغم همه این پتانسیلها در بسیاری از حوزههای اجتماعی و جمعیتی استان گیلان پایینتر و گاهی بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد، بیان کرد: متاسفانه در بخش بهرهوری وضعیت استان به ویژه در حوزه کشاورزی بسیار پایین است.
نبود الگوی توسعه مناسب سبب عقب ماندگی گیلان در برخی از حوزهها
وی با بیان اینکه نبود الگوی توسعه مناسب سبب عقب ماندگی در برخی از حوزه های استان گیلان شده است، تصریح کرد: برای توسعه نیازمند یک الگوی توسعهای مناسب هستیم. خطر کم آبی و همچنین سوداگری زمین به صورت جدی استان گیلان تهدید می کند.
صرافی تأکید کرد: باید برای توسعه استان از یک الگوی جدید استفاده کنیم و در این زمینه نیازمند وجود عناصر بیرونی برای راه اندازی عناصر داخلی هستیم.
وی با بیان اینکه باید استان گیلان را به یک برنامه توسعه الگویی در کشور تبدیل کنیم، ادامه داد: این استان دارای کوهستان و مناطق جلگهای است بنابراین باید در قالب طرح الگوی توسعه سبز - آبی در راستای ایجاد شغل، درآمد و رونق اقتصادی گام برداریم.
وی با بیان اینکه گیلان قطب سبز - آبی در شمال کشور است، اظهار کرد: باید با بهره گیری از سرمایههای طبیعی، انسانی، اجتماعی یک مدیریت یکپارچه و هم افزایی منطقه ای به وجود آید.
صرافی با بیان اینکه ۱۰ هدف بنیادین برای توسعه گیلان در نظر گرفته است، افزود: حفاظت و مدیریت خردمندانه از منابع طبیعی، تقویت هویت و خودآگاهی استانی، گردشگری بومآور، خلاق و مسئولیت پذیر، اقتصاد سبز- آبی پویا، محیط نوآور و قابلیت افزا برای کارآفرینی، توسعه اقتصادی دریامحور، حمل و نقل چند وجهی، نظام سکونتگاهی متعادل و متوازن، سازمان فضایی و کارکردی، تکمیل زنجیره کارکردی و هم افزا، نظام و محیط نهادی چند کنش گرا از جمله ۱۰ هدف بنیادی توسعه استان گیلان است.
در پایان این نشست از تکمیل سند آمایش سرزمینی استان گیلان خبر داده و اعلام شد که این سند برای تصویب هفته آینده در جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان ارائه می شود.
نظر شما