به گزارش خبرگزاری مهر از میراث فرهنگی، علیرضا ایزدی اظهار داشت: مجموعه ۱۴ هکتاری بازار تاریخی اراک به واسطه عظمت ساختاری و شکوه تاریخی، برنامه ای اساسی و جامع را برای مرمت و احیا می طلبد، زیرا نمی توان با برنامه های منفرد و مقطعی، امیدی به حفظ اصولی این مجموعه داشت.
وی افزود: هرگونه اظهار نظری در خصوص مرمت و احیای بازار بدون اطلاع از وضعیت موجود، کمبودها، موانع و از همه مهمتر نقشه مجموعه، شعاری بیش نیست. بازار محل آزمون و خطا نیست زیرا نه توان خطاهای اجرایی و نه شرایط کم توجهی را دارد.
ایزدی در ادامه با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی نقشه برداری بازار گفت: پیش بینی ما این است که تا اواسط بهمن ماه نقشه برداری این مجموعه به پایان رسد تا اولین نقشه به روز و با مشخصات کامل بازار تهیه شود. همچنین پوشش بام بازار با کلیه عوارض و به ویژه شیب بندی ها در این نقشه برداری تعیین و مشخص می شود.
وی اظهار داشت: برداشت فنی از تمام تزئینات، بسترهای معماری و الحاقات بازار نیز در این طرح دیده شده، از این رو می توان امید داشت برنامه ای که پس از این طرح تدوین می شود، برنامه ای همه گیر، هدفمند و اجرایی خواهد بود.
ایزدی در پایان گفت: پیش نیاز این برنامه در دست تهیه، همکاری دستگاه ها و مسئولان دخیل در بازار است که می تواند امید بخش مرمت و احیا این مجموعه باشد. اگر این باور وجود نداشته باشد نمی توان مجموعه کم نظیر بازار اراک را مرمت اصولی کرد.
نظر شما