منصور جام شیر مدیر نشر نگارینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: در حال حاضر در حوزه داخلی کتاب به فراخور سیاست های خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رکود چاپ مواجه هستیم. درنتیجه سطح تولیدات نیز کاهش یافته و مخاطبان کمتر به خرید کتاب می پردازند. گرچه دولت هزینه های سنگینی می پردازد تا کتابخوانی در سطح کشور بیش از پیش رواج یابد اما با این حال پیشرفتی حاصل نشده است.
وی افزود: یکی از مشکلات موجود درحیطه نشر کتاب کودک این است که قسمت اعظم حمایت ها متوجه ناشران دولتی است و ناشرخصوصی مجبور است به رقابتی دست نایافتنی بپردازد. امکاناتی از قبیل خرید و فروش در عرصه نشر دولتی به چشم می خورد؛ درحالی که ناشران خصوصی با مجموعه ای از محدودیت ها روبه روهستند.
مدیر نشر نگارینه درباره حذف یارانه کاغذ از کتاب کودک و پیامدهای این جریان تصریح کرد: این یارانه در سال 1386 قطع نمی شود بلکه از مرحله ای به بعد ارشاد اجازه توزیع کاغذ را ندارد. متاسفانه شمارگان کتاب امروز به وضع اسفباری کاهش یافته است و ما شاهد رشد برخی رمان های سطحی یا کتاب های صرفا تفننی هستیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که حوزه کتاب کودک و نوجوان را به سمت ترجمه سوق می دهد این است که در حیطه آثار تالیفی باید در درجه اول اثر در ابعاد گران قیمتی از نویسنده خریداری شود و ناشر ناچار است در مراحل بعد هزینه تصویرساز را نیز پرداخت کند. به اضافه اینکه حق کپی رایت نیز در ایران رعایت نمی شود. این عوامل دست به دست یکدیگر می دهد تا حوزه کودک و نوجوان به سمت ترجمه گرایش داشته باشد.
جام شیر گفت: در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ما در ردیف ناشرانی بودیم که درخواست خرید کپی رایت را به ناشران آلمانی دادیم اما متاسفانه به واسطه تبلیغاتی که علیه ایران می شود این امر میسر نشد.
نظر شما