۲۹ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۰۲

تقویت گفتگو ضرورت ادغام اقلیت مسلمان در جامعه آلمان است

تقویت گفتگو ضرورت ادغام اقلیت مسلمان در جامعه آلمان است

مدیر مرکز فرهنگ اسلامی زنان آلمان با بیان اینکه این مرکز رسالت خود را در راستای شرح مبانی اسلام برای مسلمانان و غیر مسلمانان و ساماندهی زنان و دختران مسلمان با جدیت دنبال می کند، گفت: فعال سازی گفتگوهای ادیان، بررسی نقاط مشترک و تأکید بر مسئله احترام به ادیان عامل مهمی در انسجام اقلیت مسلمان با جامعه آلمان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلامیک نیوز، اریکا تایسون مدیر مرکز فرهنگ اسلامی زنان در کلن آلمان در گفتگو با روزنامه" المدینه " با بیان اینکه این مرکز در سال 1996 تأسیس شده است، گفت: از زمان تأسیس این مرکز زنان مسلمان بی شماری از نژادهای مختلف فعالیت خود را آغاز کردند، اگر چه در ابتدا این مرکز تنها پذیرای زنان مسلمان بود، اما اینک زنان غیر مسلمان در این مرکز فعالیت کرده و در راستای گفتگوهای آزاد و بررسی مسائلی چون احترام به ادیان مختلف، نشستهایی را برگزار می کنند.

وی اظهار داشت: این مرکز به صورت رسمی اجازه فعالیت گرفت تا رسالت خود را که بر ساماندهی زنان و دختران مسلمان و آموزش و پرورش آنها بود، انجام دهد . این مرکز سعی در کمک به زنان و دختران مسلمان دارد تا زندگی جدید خود را در جامعه غیر اسلامی آلمان با اهتمام به مسائل اسلامی ادامه دهند.

تایسون شرح و توضیح مبانی و آموزه های اسلام برای غیر مسلمانان را عاملی برای ارتباط و همزیستی میان مسلمانان مقیم آلمان توصیف و تصریح کرد: آموزش زبان آلمانی برای زنان مسلمانی که با این زبان آشنا نیستند، آموزش زبان عربی وانگلیسی و توسعه توانائیهای زنان مسلمان به منظور ادغام و انسجام با جامعه آلمان از دیگر راهبردهای این مرکز به شمار می رود.

اریکا تایسون با بیان اینکه اعضای این مرکز به 400 نفر رسیده اند، افزود: مؤسسات رسمی آلمان به صورت خاص از این مرکز حمایتهای مادی به عمل می آورند و به منظور پیشرفت و ترقی زنان مسلمان کلاسهای مختلف مهارتی را ضمن برنامه های گفتگو برگزار می کنند. باقی مسائل مادی این مرکز از طریق مؤسسات اسلامی انجام می شود. این در حالی است که دیگر مؤسسات آلمان به علت عدم آگاهی از دین اسلام هیچ گونه حمایت مادی نمی کنند، از این رو در تلاش هستیم تا حمایتهای مؤسسات آلمان را در راستای معرفی اسلام جلب کنیم.

وی گفتگوی ادیان، بررسی نقاط مشترک، تأکید بر مسئله احترام به ادیان و افزایش گفتگوهای سازنده را از دیگر برنامه های این مرکز خواند و یاد آور شد: تدریس دین اسلام در مدارس آلمان گامی مثبت است، اما اجرای آن منفی است، زیرا تدریس دین اسلام برای غیر مسلمانان دیدگاههای بی طرفانه و خنثی درباره دین اسلام به وجود می آورد. چرا که ما می خواهیم آن را برای مسلمانان تدریس کنیم تا نتایج مثبت داشته باشد نه فواید آن از بین برود.

اریکا تایسون که خود در یکی از خانواده های اصیل آلمانی متولد شد و پس از ازدواج با مسلمانی لبنانی، مسلمان شد و اینک مدیریت مرکز فرهنگ اسلامی زنان در کلن را به عهده دارد، در ادامه گفت: هزاران نفر را از طریق این مرکز مسلمان و صدها زن مسلمان را ضمن آموزشهای دینی و فرهنگی ساماندهی کرده است.

وی از همه غربیها خواسته تا اسلام را به درستی بشناسند و اظهار داشت: پس از حادثه 11 سپتامبر همه چیز در ارتباط با زنان مسلمان در غرب تغییر کرد و دیدگاههای مردم آلمان در ارتباط با مسلمانان نیز حتی معاملات در این کشور را نیز تحت الشعاع قرار داد و نژاد پرستی و تنگنا بر مسلمانان افزایش یافت و جایگاه مسلمانان متزلزل شد . در این راستا مساجد و مراکز اسلامی با برگزاری سخنرانیهای دینی سعی در تغییر دیدگاهای غیر مسلمانان درباره اسلام و مسلمانان دارند.

مدیر مرکز فرهنگ اسلامی زنان آلمان از دیگر مشکلات مسلمانان را عدم آگاهی سازمانها و قانونهای این کشور از اسلام خواند و گفت: 4 میلیون مسلمان در این کشور زندگی می کنند که از ترکها و عربها هستند و تعداد کمی آلمانی الاصل هستند که به تازگی مسلمان شده اند. اما فعال سازی گفتگوهای سازنده عاملی مهم در انسجام اقلیت مسلمان با جامعه آلمان خواهد بود.

کد خبر 449491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha