به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به کرمان ، سید طاها هاشمی در همایش بین المللی 70 سال مردم شناسی که در کرمان آغاز شده است ، گفت: با نگاه به آثار باقی مانده از گذشته که ساخته دست بشر است در حوزه معماری و شهرسازی و همچنین آثاری که نشان از ذوق و هنر و خلاقیت گذشتگان در خصوص اشیاء است ، نشانه انسان هایی است که خالق آنها بوده اند و در حقیقت شگفت انگیزترین عنصر خلقت انسان است که می تواند ظرفیتهای روحی و روانی و همچنین ظرفیتهای علمی و درک و فهم خود را در آثاری که خلق می کنند ، ترسیم کنند.
وی تصریح کرد: در همه دوران ها زیبایی های انسان مورد مطالعه قرار می گیرد و این ویژگی دوران های گذشته را با خلق آثار ، گویش ، قومیت و خلاقیت به امروز متصل می کند و همین امر است که اهمیت پژوهشهای مردم شناسی را بیشتر آشکار می کند.
هاشمی گفت: مردم شناسی دوران های زندگی را در دل زمان جاری می کند و با علم باستان شناسی ارتباط مستقیم دارد و مردم شناسی انسان گذشته را در فضای امروز حیات می بخشد و زوایای ناشناخته کاوش های باستان شناسی را بازگو می کند.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود: باید فضای مدرن امروز را برای حفظ اصالت و روح بخشیدن به زندگی حفظ کرد و این امر قابل تحقق است.
وی گفت: در برنامه 5 ساله چهارم به موضوع انسان و توسعه انسانی و تعالی روح انسانی کمتر توجه شده است ، به همین دلیل باید در زمان تدوین برنامه 5 ساله پنجم ، این نقص برطرف شود.
نظر شما