۱۳ دی ۱۳۹۷، ۰:۴۷

آیت الله سبحانی:

حوزه‌های علمیه برای تربیت علمایی همچون آیت الله درچه‌ای تلاش کنند

حوزه‌های علمیه برای تربیت علمایی همچون آیت الله درچه‌ای تلاش کنند

قم - یکی از مراجع تقلید شیعیان، زهد را ویژگی بارز مرحوم آیت الله درچه‌ای عنوان کرد و گفت: حوزه‌های علمیه قم، اصفهان و نجف باید امثال این عالم ربانی را تربیت کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی جعفر سبحانی شامگاه چهارشنبه در مراسم رونمایی از کتاب «میزان الفقاهه» اثر مرحوم آیت الله محمدباقر درچه‌ای که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، با اشاره به وجود عالمان بزرگ در جهان شیعه در قرن سوم و چهارم، افزود: شیخ مفید از جمله عالمانی بود که در قرن چهارم برای شیعیان سبب تحول شد و توانست فقه شیعه را منظم کند و اختلافات دشمنان را رفع و خدمت بسیاری برای شیعیان انجام دهد.

وی با بیان اینکه مرحوم محقق در قرن هفتم از عالمانی است که نقش مؤثری برای ترویج تشیع داشت، افزود: علامه حلی نیز یکی دیگر از عالمان شیعه است که خدمات بسیار زیادی برای ترویج معارف دینی داشته است.

استاد سطوح عالی حوزه در ادامه بیان کرد: علمای شیعه نقش بسیار مهمی در ترویج معارف اسلام و گسترش آن به جهان دارند.

وی با بیان اینکه مرحوم میرزای شیرازی دارای آثار زیادی است، افزود: در درس آیت الله بروجردی شنیدم که فرمود مرحوم همدانی یکی از عالمان بسیار بزرگی است که خدمات بسیاری به تشیع داشته است.

آیت الله سبحانی بیان کرد: خصوصیات علمی آیت الله درچه‌ای بسیار عظیم بود و ایشان یکی از عالمان دینی است که آثار باقی مانده از وی دارای نوآوری و بسیار مفید است.

وی با بیان اینکه برخی از عالمان دینی دارای بیان هستند و آثار کمتری دارند، افزود: برخی دیگر از علما نیز اهل قلم هستند و بیان کمتری دارند.

این مفسر قرآن کریم ادامه داد: در میان علما افرادی وجود دارند که هم اهل قلم و هم اهل بیان هستند و شاگردان بسیاری را تربیت کرده‌اند.

وی افزود: آیت الله موسوی اصفهانی و آیت الله بروجردی از شاگردان آیت الله العظمی درچه‌ای بودند که قلم و بیان را با یکدیگر دارا بودند.

آیت الله سبحانی بیان کرد: مرحوم آیت الله بروجردی در طول هفته چهار روز را به تحصیل می‌پرداخت و در روز چهارشنبه به مرور آنچه که طی این مدت تدریس کرده بود می‌پرداخت و به سئوالات شاگردان خود نیز پاسخ می‌گفتند.

وی اظهار داشت: شیعه باید به آیت الله درچه‌ای افتخار کرده و حوزه‌های علمیه قم و اصفهان و نجف امثال ایشان را تربیت کنند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه، زهد را یکی از خصوصیات آیت الله درچه‌ای عنوان کرد و افزود: ایشان نسبت به مال دنیا هیچ علاقه‌ای نداشت و انسان زاهدی بود و بسیار از ورود لقمه حرام جلوگیری می‌کرد.

آیت الله سبحانی علاقه به تدریس را از دیگر ویژگی‌های آیت الله درچه‌ای عنوان کرد و افزود: این عالم ربانی به تربیت شاگردانی پرداخت که از مراجع تقلید و عالمان بزرگی شدند.

وی در پایان گفت: آیت الله درچه‌ای عالم جامع الشرایطی بود که وجودش در جهان تشیع بسیار ارزشمند بود.

کد خبر 4502953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha