دکتر محمدعلی محققی امروز در نشست خبری همایش طب النبی در جمع خبرنگاران افزود: این همایش برای نخستین بار و به مناسبت نامگذاری سال 85 به عنوان سال پیامبر اعظم (ص) برگزار می شود و امیدواریم با برگزاری این همایش ها تلاش های موثری در زمینه مباحث فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران و اسلام و مباحث تشریح شده توسط پیامبر اسلام، اهل بیت و دین اسلام صورت گیرد.
محققی گفت: این همایش با پیام آیت الله حسن زاده آملی آغاز به کار می کند و در ادامه نیز از حضور اساتیدی از جمله آیت الله مصباح یزدی و آیت الله حائری شیرازی بهره خواهد برد.
دبیر علمی همایش طب النبی با اشاره به محورهای مهم این همایش خاطرنشان کرد: پیشگیری از بیماری ها و ارتقاء سلامت، مفاهیم سلامت و بیماری و شفا در فرهنگ و تمدن اسلامی، ارتقاء سلامت فرد و جامعه در اصول و مبانی اندیشه اسلامی و ارائه خدمات سلامتی به مردم از جمله محورهای این همایش است.
وی اضافه کرد: رهنمودهای اسلامی در بهداشت و تغذیه و تفاسیر علمی آنها، ابتکار عمل مبتنی بر رهنمودهای اسلامی در فراهم کردن خدمات سلامتی و ارائه عادلانه آن، شمول خدمات سلامتی در جامعه اسلامی به همه مردم اعم از مسلمان و غیر مسلمان، نقش حکومت در تأمین حفظ و ارتقاء سلامت و نگاه جامع به موضوع سلامت از دیگر محورهای مورد بحث در این همایش است.
محققی یاد آور شد: توجه به نیازهای معنوی و سلامت روانی انسان از سوی سازمان بهداشت جهانی نیز کمتر از اسلام مورد توجه قرار گرفته است اما بر اساس آموزه های اسلامی و استفاده از فرایض در آموزش سلامت می توان در سلامت جامعه تأثیر گذار بود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 15 هزار اثر مکتوب قدیمی طب ایرانی شناسایی شده است که تنها کمتر از 10 مورد آنها در پیش از اسلام بوده و سایر این آثار پس از ورود اسلام به ایران بدست آمده است که از آن جمله می توان به کتب "قانون" ابن سینا، "الحاوی" ذکریای رازی اشاره کرد که سال ها در دانشکده های پزشکی جهان تدریس شده است.
دبیر علمی همایش طب النبی اظهار داشت: تعامل علوم پزشکی نوین با طب اسلامی در گذشته تا آینده، اخلاق حرفه ای مبتنی بر تعالیم نبوی، نقش باورهای دینی مردم در حفظ سلامت هم در این همایش مطرح خواهد شد.
وی با انتقاد از کاهش بودجه های بخش سلامت و اختصاص یارانه به بنزین و شکر و هزینه تلقی کردن بودجه بخش سلامت، تأکید کرد: امام صادق (ع) به عنوان رئیس مذهب کشور ما صرف هزینه در بخش سلامت را اسراف تلقی نمی کند و عنوان می کند اسراف به موضوعی گفته می شود که اتلاف مال و ضرر به بدن باشد و هنگامیکه ما بنزین و شکر را در اولویت قرار می دهیم به ایجاد بیماری در مردم کمک می کنیم.
محققی با اشاره به تکلیف مسلمانان برای کسب علوم مختلف و جلوگیری از تسلط کافران بر مسلمانان در قرآن کریم گفت: بر اساس رهنمودهای پیامبر مسلمانان باید به خودکفایی و پیشرفت در علوم جدید نائل شوند.
وی با اشاره به فعالیت هایی که در زمینه طب در تمدن و فرهنگ ایرانی و اسلامی انجام شده گفت: تدوین دایره المعارف طب اسلامی از سوی آیت الله شیخ مصطفی نورانی، بازنگری و ساده نویسی علمی کتاب "الحاوی" ذکریای رازی از سوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور و چاپ 180 جلد از مجموعه کتب موجود در زمینه طب در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران از جمله این فعالیت ها است.
دبیر علمی همایش طب النبی با اشاره به برگزاری همایش سلامت از دیدگاه پیامبر اسلام گفت: این همایش امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود و در تاریخ سوم اسفندماه جاری نیز همایش هایی در دو دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و گناباد در خصوص ارتباط اسلام و پزشکی برگزار خواهد شد.
نظر شما