مدیر عامل صندوق پنبه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد میزان واردات پنبه به کشور، تاکید کرد: متاسفانه به دلیل متعدد بودن کانالهای وارد کننده پنبه به کشور ، رقم دقیقی ازواردات پنبه به کشور وجود ندارد به طوریکه هم اکنون هیچ کدام ازسازمانهای مربوطه مانند گمرک ، وزارت جهاد کشاورزی اطلاعات دقیقی از واردات پنبه ندارند.
محمد حسین کاویانی خواستار نظارت بر واردات پنبه شد و تاکید کرد: با توجه به نیاز صنایع نساجی به واردات پنبه و کمبود پنبه در داخل لذا باید واردات پنبه به صورت تخصصی و از یک کانال وارد شود تا موجب وارد شدن پنبه های بی کیفیت با قیمت های بالا به کشور نشود.
وی با اظهارنگرانی از شرایط بحرانی کشت و صنعت پنبه در کشور ، افزود: متاسفانه و با توجه به بسته شدن بودجه سال 86 ، به نظر می رسد که علی رغم موافقت کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تخصیص یارانه به پنبه کاران، اما ظاهرا تاکنون اعتباری بابت تخصیص این یارانه تعیین نشده است.
به گفته کاویانی، این در حالی است که علی رغم گفته های اخیر برخی مسئولان مبنی بر این که اگروزارت جهاد کشاورزی یارانه مورد نیازبخش کشاورزی را به صورت سرجمع داده ، می توان بخشی ازآن یارانه را برای پنبه کاران اختصاص داد اما هم اکنون این وزارتخانه اعلام کرده که یارانه تخصیص یافته در بودجه سال 86 به این وزارتخانه برای فعالیتهای خود این وزارتخانه است و برای یارانه پنبه باید اعتبار جدیدی تخصیص یابد.
وی با تاکید بر این که درصورت عدم پرداخت یارانه برای پنبه به کشاورزان ، کشت این محصول صرفه اقتصادی برای کشاورزان نخواهد داشت ، تاکید کرد: عدم حمایت دولت از پنبه کاران و درنتیجه کاهش سطح زیرکشت پنبه ازیکسو و واردات بیرویه این محصول با توجه به نیازصنایع نساجی موجب ادامه کاهش تولید پنبه در کشور خواهد شد .
کاویانی تصریح کرد: علی رغم داشتن پتانسیل بالا برای کشت پنبه درکشور(به طوریکه می توان سالانه حداقل 500 هزار تن پنبه در کشور تولید کرد) اما متاسفانه ادامه شرایط بحرانی درکشت این محصول موجب خواهد شد که تا چند سال آینده وارد کننده حجم بالایی از پنبه به کشور باشیم.
نظر شما