۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۹:۱۴

دکتر دینانی:

ابن رشد را فیلسوف مشایی و وفادار به ارسطو می دانم

ابن رشد را فیلسوف مشایی و وفادار به ارسطو می دانم

در نشستی که به مناسبت برگزیده شدن کتاب "درخشش ابن رشد در حکمت مشاء"در بیست و چهارمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی برگزار شد دکتر دینانی اظهار داشت: من معتقدم که ابن رشد فیلسوف مشایی است و تا پایان عمر همچنان پیرو ارسطو باقی ماند.

به گزارش خبرنگار مهر، در نشست معرفی و بررسی کتاب "درخشش ابن رشد در حکمت مشاء"، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در فلسفه اسلامی، که عصر امروز در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد، دکتر ابراهیمی دینانی به ایراد سخن پرداخت.

دکتر دینانی در آغاز سخن ضمن گلایه از اصحاب جراید و رسانه ها که به کتابهای فلسفی برگزیده چندان توجه نکردند در باب ابن رشد اظهار داشت: ابن رشد به نظر تمامی اندیشمندان جهان فلسفه اگر بزرگترین فیلسوف جهان اسلام نباشد قطعا یکی از بزرگان جهان فلسفه محسوب می شود. اگرچه غربیها او را یکی از بزرگترین فیلسوفان جهان می دانند.

وی در ادامه به تاثیر ابن رشد در جهان فلسفه اشاره کرد و گفت : تاثیر این فیلسوف در مغرب زمین بسیار است و او ماجراهایی در جریانهای فکری فلسفی در غرب ایجاد کرد که موج آن در دوران جدید هم پیداست. اما این فیلسوف در کشور ما بسیار بیگانه است.

دکتر دینانی در ادامه سخنان خود پرسید : با اینکه ایران تنها کشور مهد فلسفی در جهان اسلام بوده و هست چرا به این فیلسوف توجهی نشده و او را نادیده گرفته اند؟

برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران افزود: من به هیچ عنوان معتقد نیستم که با مرگ ابن رشد پنجره عقل در جهان اسلام بسته شد. چرا که همیشه باب حکمت را مفتوح می دانم و مستشرقانی را که با ابن رشد فلسفه اسلامی را پایان یافته تلقی کرده اند یا مغرض بودند و یا بی اطلاع. البته برخی از آنها از روی غرض سخن گفتند. آنهایی هم که بی اطلاع بودند مطالعاتشان منحصر به کشورهای عربی بوده است.

دکتر دینانی تصریح کرد: ابن رشد یکی از برجسته ترین فیلسوفان مسلمان است. این فیلسوف سعی داشت فلسفه ارسطویی را با تفکر اسلامی سازگار کند و حال آنکه آراء فلسفی ابن رشد در اندیشه غربی تأثیر شگرفی داشته و اندیشه وی کمتر مورد توجه متفکران مسلمان واقع شده است.

دکتر دینانی در پایان سخنانش تاکید کرد: من معتقدم که ابن رشد فیلسوف مشایی است و تا پایان عمر همچنان پیرو ارسطو باقی ماند. این در حالی است که ابن سینا رو به سوی اشراق گذاشت و مکتب اشراقی را سر لوحه کار خود قرار داد. 

کد خبر 450557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha