به گزارش خبرنگار مهر، حسین رشیدی ظهر دوشنبه در نشست خبری با موضوع مخاطرات سگهای ولگرد اظهار داشت: انجمن های حمایت از حیوانات توسط افرادی در سطح استان ها با هدف مهرورزی و کمک به حیوانات شکیل شده و کارهای انجام می دهند که ما مخالف این کارها نیستیم.
وی افزود: همینطور که بحث حمایت از حیوانات مدنظر قرار گرفته بحث مخاطرات بهداشتی هم باید مدنظر قرار گیرد و در مجموعه اقداماتی که در این زمینه صورت می گیرد باید هم به سلامت مردم، حیوانات و به حراست از محیط زیست کمک کنیم.
محیط زیست پاسخگوی نیازمندهای تعداد مشخصی از حیوانات است
رشیدی تصریح کرد: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت سگها ولگرد به سگهایی الحاق می شود که تحت مراقبت فرد مشخصی قرار ندارند و آزادانه در محیط پرسه می زنند.
وی با اشاره به اینکه هر بخش از محیط زیست پاسخگوی نیازمندهای تعداد مشخصی از حیوانات است، گفت: این سازمان تاکید دارد که جمعیت بیش از حد ظرفیت زیستگاه ها باعث مخاطرات جدی برای انسان می شود و مخاطرات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به دنبال دارد و نهایت جان آن حیوانات هم به خط می افتد.
رشیدی عنوان کرد: ظرفیت زیستگاه های ما محدود است و اگر جمعیت حیات وحش و سگهای ولگرد بیشتر از ظرفیت پناهگاه ها باشد این جمعیت به شهرها و روستاها سرریز می شود که مخاطرات بهداشتی به دنبال دارد.
تعداد سگهای ولگرد در کرمان بیشتر از پناهگاه ها و زیستگاه ها شده است
مدیرکل کل دامپزشکی کرمان عنوان کرد: متاسفانه در کشور به ویژه استان کرمان جمعیت سگهای ولگرد به هر دلیلی از ظرفیت پناهگاه ها و زیستگاه های طبیعی خودشان بیشتر شده و این حیوانات در سطح شهرها و روستاها از محله ها، پارکها، خیابان ها و مسیرهای عبور و مرور حضور دارند. این مسئله می تواند مخاطرات جدی برای سلامت افرادی که با آنها در تماس هستند ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه بیماری های مختلفی از طریق سگها به انسان وارد می شود، افزود: سگ های ولگرد به دلیل اینکه تحت مراقبت های بهداشتی قرار ندارند و واکسن دریافت نمی کنند ترشحات، مواد مختلفی که از بدن انها دفع می شود مانند بزاق، ادرار، مدفوع و خود این حیوانات می توانند آلوده باشند.
وی گفت: این عوامل انواع آلودگی ها شامل انگل ها، ویروس ها، باکتری ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به انسان منتقل کنند.
رشیدی افزود: علاوه بر مخاطراتی که این حیوانات دارند حضور سگهای ولگرد در سطح شهرها باعث ترس و وحشت مردم به ویژه کودکان می شود. در سطح جاده ها حضور این حیوانات باعث تصادفاتی می شود که علاوه بر آسیبی که خود حیوان می بیند به سرنشین خودرو هم آسیب می رسد.
وی تا کید کرد: یکی از مخاطرات این حیوانات بیماری های ویروسی است مهم ترین و خطرناک ترین بیماری ویروسی که از سگهای ولگرد به انسان ها منتقل می شود بیماری هاری است.
رشیدی با اشاره به اینکه سگهای ولگرد می توانند ناقل بیماری هاری باشند، گفت: طبق گزارشاتی که از سطح استان داریم افرادی توسط سگهای ولگرد گاز گرفته شدند و اگر مراقبت هالازم انجام نشود و به موقع اقدام نشود علائم بیماری هاری در انسان شروع می شود.
وی با اشاره به درمان ناپذیر بودن بیماری هاری افزود: سالانه هزینه بسیارگزافی برای واکسیناسیون افرادی که توسط سگهای ولگرد و بدون صاحب گاز گرفته می شوند صرف می شود و این افراد باید سه تا پنج نوبت واکسن هاری دریافت کنند.
رشیدی گفت: واکسن هاری یک واکسن وارداتی است و ارز زیادی برای واردات آن هزینه می شود و هزینه بسیاز گزافی را به مرکز بهداشت تحمیل می کند.
افزایش موارد گازگرفتگی توسط سگهای ولگرد در کرمان
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان کرمان گازگرفتگی توسط سگهای ولگرد در سطح استان افزایش پیدا کرده است و این باعث نگرانی جدی شده است.
مدیرکل دامپزشکی بیان کرد: سالانه حدود پنج هزار نفر در سطح استان کرمان توسط سگهای ولگرد گاز گرفته می شوند. سالانه دو تا سه نفر دچار بیماری هاری بر اثر این گاز گرفتگی می شوند و باید آمار دقیق از مراکز بهداشتی گرفته شود.
رشیدی با اشاره به وجود ۱۷ هزار سگ ولگرد در شهرستان کرمان تصریح کرد: بیماری تب مالت از طریق سگ های ولگرد در سطح جامعه می تواند منتشر شود
وی گفت: شهرداری و وزارت کشور مسئول مستقیم ساماندهی سگ های ولگرد هستند و اقدامات شهرداری برای جلوگیری از ازدیاد سگها موفق نبوده است.
نظر شما