به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد آذری جهرمی در جلسه هیات امنای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در سال های اخیر پیشرفت های خوبی در حوزه های مختلف تحقیقاتی این بخش حاصل شده است، گفت: چند محصول، ثمره کارهای علمی پژوهشگاه ICT است که هم اکنون به موفقیت نسبی رسیده اند.
وی با بیان اینکه آنتی ویروس بومی «پادویش» وارد بازار شده و تاکنون یک میلیون نصب داشته و این موضوع سبب رقابت با سایر آنتی ویروس های خارجی شده است، ادامه داد: به طوریکه ۷۰۰ هزار نسخه از این آنتی ویروس روی کامپیوتر و ۳۰۰ هزار نسخه نیز روی گوشی تلفن همراه نصب شده است و تعداد نصب آن روی گوشی ها با توجه به بازار ضعیف آنتی ویروس موبایل، قابل توجه است.
آذری جهرمی پروژه موتورترجمه «ترگمان» را از دیگر پروژه های بومی سازی عنوان کرد و گفت: دقت ترجمه فارسی به انگلیسی و بر عکس، این پروژه نسبت به گوگل قابل توجه است که رشد ۱۶ برابری نسبت به ابتدای سال را نشان می دهد.
وی با اشاره به افزایش تعداد زبان های مورد ترجمه در این پروژه بومی افزود: «ترگمان» با روس ها، ژاپنی ها و گروه های عرب زبان به توافق رسیده و اکنون نیز ۸ زبان را به فارسی و برعکس ترجمه می کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه موتور ترجمه بومی تلاش می کند تا با زبانهای دیگر ارتباط برقرار کند، ادامه داد: این پروژه بومی به سراغ استارتاپها در کشورهای دیگر رفته و یک حرکت نرم اما پرشتاب را آغاز کرده و این موضوع جزء کارهای خوب در مرکز تحقیقات مخابرات محسوب می شود.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه پروژه نقشه خوان داخلی در کشور اجرا شده است، نیز گفت: این نرم افزار بومی دو میلیون دانلود دارد در حالی که «ویز» به عنوان یک نرم افزار خارجی نیز همین اندازه دانلود شده و این موضوع نشان دهنده جذب اعتماد مردم به نرم افزار داخلی است.
وی بر لزوم کاربردی شدن پژوهش های مرکز تحقیقات مخابرات تاکید کرد و افزود: در یک سال گذشته تلاش شده تا پژوهش های مرکز تحقیقات، کاربردی و در بخش صنعت قابل اجرا باشد. باید نتیجه هزینه های دولت در بخش تحقیقات، آزادانه در اختیار کسب وکارها قرار گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: داده های تحقیقات باید در اختیار عموم قرار گیرد و مرکز تحقیقات با برگزاری کارگاه های آموزشی می تواند استارتآپها را تشویق به سرمایه گذاری کند.
نظر شما