به گزارش خبرگزاری مهر، حادثه ای ناشی از کار تلقی می شود که در محیط کار و به سبب کار و در حین انجام وظیفه رخ دهد. در اوقاتی که بیمه شده از محل سکونت به محل کار مراجعه کند و دچار حادثه شود حادثه ناشی از کار تشخیص داده می شود و همچنین اگر بیمه شده برای کمک به کارگر حادثه دیده دچار آسیب شود نیز حادثه ناشی از کار تعریف می شود.
براساس ماده ۶۵ قانون تأمیناجتماعی چنانچه کارفرما برای جلوگیری از تشدید وضع حادثهدیده متحمل هزینههایی شود، از آنجایی که بیمهشده تحتپوشش تأمیناجتماعی است و این سازمان مکلف به ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان است، کارفرما میتواند برای دریافت هزینههای خود به سازمان تأمیناجتماعی مراجعه تا برابر مقررات در این خصوص اقدام شود.
به استناد قوانین تأمیناجتماعی، بیمهشدگان مشمول درصورتی که بر اثر حادثه ناشی از کار مصدوم و یا فوت شوند، تعهدات قانونی به آنها تعلق میگیرد. درمان، پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری درصورت عدم اشتغال به کار و استراحت، تحویل پروتز و اروتز درصورت نیاز به این وسایل، پرداخت غرامت نقص عضو، هزینه کفن و دفن، پرداخت مستمری ازکارافتادگی جزئی یا کلی ناشی از کار و پرداخت مستمری بازماندگان از تعهدات قانونی قابل ارائه به بیمهشدگان حادثه دیده ناشی از کار است.
لازم به ذکر است در تعلق تعهدات قانونی فوق به بیمهشده حادثهدیده ناشی از کار، سابقه پرداخت حقبیمه در احراز شرایط لحاظ نمیشود و به بیمهشده با هرسال سابقه پرداخت حقبیمه، کمکهای قانونی ارائه میشود.
نظر شما