۱۹ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۵۲

در نشست نقد و بررسی مطرح شد

سادگی و سلیس بودن از ویژگی بارز کتاب بلوغ پشت خاکریز

سادگی و سلیس بودن از ویژگی بارز کتاب بلوغ پشت خاکریز

کتاب بلوغ پشت خاکریز در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور امیرمحمد عباس نژاد نویسنده و منتقد ادبی مورد بررسی و نقد قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ بیست وپنجمین جلسه از سلسله جلسات سه شنبه‌های نقد و بررسی کتاب، با عنوان "بلوغ پشت خاکریز" با حضور امیرمحمد عباس نژاد نویسنده و منتقد ادبی مورد بررسی و نقد قرار گرفت.

این کتاب نوشته حسن و حسین شیردل دربرگیرنده خاطرات یکی از رزمندگان نوجوان دوران دفاع مقدس به نام ایمان کفایی مهر است. در ابتدای جلسه، ایمان کفایی مهر راوی کتاب "بلوغ پشت خاکریز" گفت: در این کتاب آن ماجرایی که در کشور ما در زمان جنگ اتفاق افتاده و ما شاهد آن بودیم را روایت کردیم و شرح حال سربازان و اتفاقاتی که بر روح و جسم آنها گذشته است را بازگو کردیم.

کفایی مهر تاکید کرد: در هیچ کتابی اتفاقاتی که بر روح و جان سربازان افتاده باشد را نخوانده ام و این تنها کتابی است که به این بخش پرداخته است.  متاسفانه در ادبیات دفاع مقدس فقط آن چیزی که خوششان می آید را می گویند. من بر این موضوع تاکید داشتم که خاطرات بنده را  بدون کم و کاست در کتاب بیاورند و هر آنچه که در آن زمان دیدم و در خاطره ام بود را روایت کردم.

حسن شیردل در ادامه جلسه گفت: قصه اصلی جنگ زمانی اتفاق می افتد که راوی یک نیروی رزمنده باشد. من قصد داشتم زبان دفاع مقدس را حفظ کنم و فکر می کنم موفق بودم.  این کتاب در ۱۴ جلسه جمع آوری شده است و ما با یک خاطره گویی برخورد داشتیم که ۱۳ ساله بود و نه ۵۰ ساله.

امیر محمد عباس نژاد منتقد این کتاب در ادامه نشست اظهار کرد: یکی از بهترین اتفاقات در این کتاب تاریخ محلی و گویش محلی آن است و جنگ ما در این خرده فرهنگ ها نهفته بود،ش اما دیده نشد. این کتاب ارتباط روان و راحتی با خواننده برقرار می کند و ابتدای کتاب با یک ضربه شستی به خواننده آغاز می شود و خواننده را با خود می کشاند .

عباس نژاد با بیان اینکه مهم ترین حسن این کتاب این است که شعاری نوشته نشده است، گفت: ما در این کتاب ماجرای زندگی رزمندگان و شیطنت هایی که میان بچه ها اتفاق می افتد را می خوانیم.

وی با اشاره به اینکه در این کتاب نشان می دهد رزمندگانی با وجود مخالفت خانواده شان به جبهه می روند، افزود: در این کتاب اتفاقاتی که در جبهه می افتد به خوبی به تصویر کشیده شده است.  این کتاب زبان ساده و روانی دارد و خرده فرهنگ در این کتاب همانند روزهای دفاع مقدس زیاد است. تسلسل زمانی در کتاب رعایت نشده است و البته این کتاب فهرست ندارد و بهتر بود برای راحتی خواننده فهرستی در نظر گرفته می شد. در بخشی از کتاب جلوتر از موعد زمان، روایت می کنید اما باید برخی از روایت ها منظم می شد. همچنین در این کتاب خاطره بازی، خاطره سازی اتفاق نیفتاده است.

وی با تاکید بر اینکه راوی روایت بسیار صادقانه ای داشته است ، گفت: گویش محلی بسیار خوبی در این کتاب آورده شده است و این کتاب می تواند در ادبیات دفاع مقدس به مباحث خرده فرهنگ کمک کند. سبک زندگی واقعی رزمندگان را در این کتاب می بینیم. در این کتاب زبان طلبه، رزمنده، شمالی و محلی، فرد متعصب و کودکی که به سختی بزرگ شده را می بینیم.

کد خبر 4508352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمدی نیا IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
      0 0
      باسمه تعالی سلام بنده افتخار حضور در این جلسه خیلی خوب رو داشتم. این خبر می‌تونست خیلی زیباتر و دلنشین‌تر تنظیم بشه. ضمن این اسمی از ناقد دوم (آقای مقدم) برده‌نشد و این امر در حوزه خبر، دور از اخلاقه.
    • محمدی نیا IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
      0 0
      ...و از عکس‌های بیشتری می‌تونستین استفاده کنین. ضمنا حجم این بخش (نظرات) خیلی کمه!!!