به گزارش خبرنگار مهر، محمود عسگری آزاد معاون اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دومین نشست سازمان مدیریت و برنامهریزی به تشریح ویژگیهای بودجه در بخش تامین اجتماعی و بهداشت و درمان پرداخت و اظهار داشت: در بودجه عمومی سال ۸۶ و در بخش سلامت برای سال ۸۶ جمعا ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال معادل هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است، این در حالی است که اعتبارات این بخش در سال ۸۵ بالغ بر ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: بر این اساس در سال ۸۶ و در بخش بودجه عمومی بهداشت و درمان ۳۰ درصد رشد داشتهایم.
عسگری آزاد گفت: ۱۶ هزارمیلیارد ریال از بودجه عمومی بخش بهداشت و درمان به دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص دارد که نسبت به رقم ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی سال ۸۵ از ۶/۳۵ درصد افزایش برخوردار است.
معاون اجتماعی سازمان مدیریت خاطرنشان کرد: بودجه اختصاصی بخش بهداشت و درمان که از محل درآمدهای واحدهای بهداشتی و درمانی حاصل میشود در بودجه سال آینده ۱۶ هزارمیلیارد ریال پیشبینی شده است که این رقم برای سال جاری ۱۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
عسگری آزاد افزود: بر این اساس برآورد بودجه اختصاصی حوزه بهداشت و درمان نیز از ۳۳ درصد رشد برخوردار بوده است. وی در عین حال توضیح داد: ۸۲ درصد این درآمدها از محل بیمههایی است که دولت منابع آن را تامین میکند و ۱۸ درصد مربوط به سایر درآمدها است.
خبرنگاری پرسید: به نظر نمیرسد بیمه درمانی در کشور آنقدر فراگیر باشد که ۸۲ درصد هزینههای درمان مردم توسط بیمهها پرداخت شود؟
وی پاسخ داد: برآورد ما از افرادی که فاقد بیمه درمان در کشور هستند ۸ درصد است و ما در صددیم پوشش بیمه درمان را کامل کنیم.
عسگری آزاد افزود: در سال ۸۵ برای بیمه روستائیان ۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده بود و افراد تحت پوشش بیمه در دولت نیز بالغ بر ۲۳ میلیون نفر هستند.
وی گفت: در لایحه بودجه سال ۸۶ در حالی رشد اعتبارات را در بخش بهداشت و درمان شاهدیم که بودجه با توجه به سیاستهای دولت در بخش جاری انقباضی تدوین شده است و این حاکی از توجه دولت به بخش سلامت است.
عسگری آزاد در خصوص یارانه دارو در سال ۸۶ نیز توضیح داد: جمعا در بودجه سال ۸۶ در سه ردیف ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی کردهایم که در سال ۸۵ این رقم ۲ هزار و ۲۴۴ میلیارد ریال بوده است به عبارتی اعتبارات بودجه در بخش یارانه دارو ۶/۲۲ درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: علاوه بر اعتبارات جاری بخش بهداشت و درمان اعتباری معادل ۵۰ میلیارد ریال برای پیشگیری و مداوای بیماران مبتلا به در نظر گرفته شده است.
عسگری آزاد اضافه کرد: همچنین برای پوشش بیمه درمان بیماران نیازمندی که هنوز تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار نگرفتهاند،هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش بهداشت و درمان پیشبینی شده است.
وی گفت: بر این اساس در صورت مراجعه افراد بیبضاعت به مراکز درمانی، خدمات ارایه شده به آنها همانند بیمه شدگان خواهد بود تا هنگامی که وارد بیمارستان میشوند دچار مشکل مالی برای درمان نشوند.
معاون رئیس سازمان مدیریت اظهار داشت: برای بیماران خاص در لایحه بودجه علاوه بر اعتبارات بیمه درمانی ۳۸۳ میلیارد ریال بودجه پیشبینی شده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی دیگر اختصاص ۴ درصد بیمه شخص ثالث یعنی اعتباری معادل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به مداوای مصدومین است که در اثر حوادث مختلف به بیمارستان منتقل میشوند. وی تصریح کرد: با پیش بینی این اعتبار هیچ بیمارستانی نباید از پذیرش مصدومین خودداری کند.
عسگری آزاد توسعه فعالیتهای غیر دولتی را از سیاستهای جدی بخش بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: دولت باید تصدیهای خود را کاهش داده و دستگاههای اجرایی را به سمت هدایت و نظارت ببرد.
وی تصریح کرد: حجم بالای تصدیها سبب شده است کیفیت خدمات تحت تاثیر قرار گرفته و قدرت نظارتی وزارت بهداشت کاهش یابد.
معاون اجتماعی سازمان مدیریت گفت: بر این اساس در بودجه سال آینده دولت متعهد میشود ۲۵ درصد هزینه ساخت بیمارستانها را به صورت بلاعوض به متقاضیان بخش خصوصی پرداخته و زمین رایگان در اختیار آنان قرار دهد.
وی تاکید کرد: دولت همچنین نرخ سود بانکی برای ۷۵ درصد مابقی سرمایه ساخت مراکز درمانی را کاهش خواهد داد.
عسگری آزاد افزود: علاوه بر این برای اطمینان سرمایهگذاران به جلب مشتری تمامی دانشگاهها امکان تخصیص ۵/۱ درصد اعتباراتشان به خرید خدمات از واحدهای غیردولتی پیدا کرده اند.
وی رقم تخصیص یافته برای این امر را ۱۱۲ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: مطالعات ما نشان میدهد خدمات درمانی در بخش غیردولتی با قیمت تمام شده ارزانتر و با کیفیت مناسبتر ارایه میشود.
عسگری آزاد خاطرنشان کرد: استمرار بیمه درمان اقشار محروم نیز در لایحه بودجه سال ۸۶ دیده شده است و اقدام ویژه دیگری که از سال ۸۵ آغاز و در سال آینده نیز استمرار خواهد یافت، کمک به بیماران قلبی و ریوی از محل دریافت عوارض سیگار است.
وی توضیح داد: امسال حجم این عوارض به صد میلیارد تومان رسیده و برای سال آینده نیز معادل همین رقم پیش بینی شده است.
معاون سازمان مدیریت اظهار داشت: حکم برنامه چهارم توسعه پیش بینی کرده است اداره بیمارستانها نیز همانند دانشگاهها به هیأت امنا سپرده می شود.
وی ادامه داد: سال ۸۵ به ۱۸ بیمارستان برای رفتن به این سمت اعتبار داده شد و اطلاعات بدست آمده نشان می دهد نتایج خوبی از اتخاذ این سیاست حاصل شده است. عسگری آزاد افزود: در سال ۸۶ نیز برای اداره ده درصد بیمارستان های کشور یعنی ۵۵ بیمارستانها بدین شکل اعتباراتی پیش بینی شده است. این در حالی است که بیمارستانها موظف به رعایت تعرفه های دولتی هستند.
وی از پیش بینی بیمه محصولات خونی در بودجه سال ۸۶ خبر داد و گفت: علیرغم کنترل هایی که در ارتباط با استفاده از فرآورده های خونی صورت می پذیرد، پس از انتقال خون درصدی از افراد با مشکل مواجه می شوند.
عسگری آزاد افزود: بر این اساس بیمه محصولات خونی پیش بینی شده است تا اگر بیماری دچار مشکل شد، مسئولان مربوطه نگرانی نداشته باشند و خسارت های احتمالی توسط بیمه تأمین شود. وی گفت: برای پوشش این بیمه ۲۵ میلیارد ریال اعتبار در بودجه پیش بینی شده است.
عسگری آزاد یادآور شد: در بخش عمرانی بودجه وزارت بهداشت و درمان جمعا ۳هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی کردیم که نسبت به اعتبار ۲هزار و ۳۵۳ میلیارد ریالی سال ۸۵ از ۴۲درصد رشد برخوردار است.
عسگری آزاد تأکید کرد: اعتبارات عمرانی دانشگاه های علوم پزشکی در سال ۸۶ بالغ بر ۲هزار و ۳۲۹ میلیارد ریال پیش بینی شده است که نسبت به اعتبار هزار و ۲۶۳ میلیارد ریالی سال جاری ۸۸ درصد رشد را نشان می دهد.
وی گفت: این امر نشان می دهد توجه ویژه ای به ایجاد زیرساخت های دانشگاه ها در بخش بهداشت و درمان صورت گرفته است. این معاون سازمان مدیریت افزود: ۱۵درصد اعتبارات عمرانی بخش بهداشت و درمان به بیمارستانهای غیردولتی تخصیص داده شده است و امیدواریم با این اعتبارات تکمیل پروژه های بیمارستانی سرعت پیدا کند.
عسگری آزاد گفت: هم اکنون ساخت ۳۸هزار تخت بیمارستانی در دستور کار قرار دارد و برای تکمیل شبکه اورژانس و خرید آمبولانس ۳۲۰ میلیارد ریال افزایش اعتبارات را شاهدیم.
وی ادامه داد: سال آینده ۵۵۰ آمبولانس به ناوگان حمل و نقل بیمارستانی اضافه خواهد شد، ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات همودیالیز اختصاص یافته و ساخت ۱۸۰۰ مسکن در مناطق محروم برای اسکان پزشکان متخصص پیش بینی شده است.
وی گفت: همچنین برای ساخت بیمارستان های ده، هجده و بیش صد تختخوابی سقف زمانی در نظر گرفته شده است.
محمود عسگری آزاد همچنین پیش بینی های بودجه سال ۸۶ در بخش های تأمین اجتماعی و یارانه ها را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: دولت در بخش رفاه و تأمین اجتماعی به استثنای یارانه ها، بودجهای معادل ۱۹۳ هزار میلیارد ریال را پیش بینی کرده است و در بخش یارانه ها به جز بخش یارانه انرژی ۵۸هزار میلیارد ریال یارانه دیده شده است.
وی گفت: دولت در مجموع درسال ۸۶ بالغ بر ۲۵۱ هزار میلیارد ریال در زمینه رفاه اجتماعی هزینه میکند.
عسگری آزاد اظهار داشت: در سال ۸۶ توسعه و تعمیم تأمین اجتماعی جهت گیری شده است و برای بیمه رانندگان و خدام مدارس هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
معاون اجتماعی سازمان مدیریت توضیح داد: در زمینه بیمه رانندگان و خدام مساجد تأمین سهم کارفرمایی دچار مشکل بود که بر این اساس ۵۰درصد سهم کارفرمایی رانندگان و صد در صد سهام کارفرمایی بیمه خدام توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می شود.
وی گفت: در زمینه بیمه اجتماعی روستاییان برای سال آینده هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال پیش بینی کردهایم که دو سوم سهم بیمه توسط دولت تأمین می شود.
عسگری آزاد همچنین از تکمیل و پوشش بیمه طلاب شیعه و سنی خبر داد و افزود: سال ۸۶ همچنین ۴۵ هزار خانوار نیازمند تحت پوشش سازمان های حمایتی از طریق صندوق های اشتغال تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می گیرند.
وی بیمه عمر و حوادث بازنشستگان را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: بر اساس مصوبه دولت سهم بیمه عمر بازنشستگان افزایش یافته و سقف سنی نیز اصلاح شد.
عگسری آزاد افزود: خانوارهای بازنشستگان با این مصوبه می توانند ۲ میلیون تومان بیمه فوت دریافت کنند.
وی جهت گیری های بودجه در جهت کاهش فقر را نیز خاطرنشان کرد و گفت: در سال ۸۶ اعتباری معادل ۱۶هزار میلیارد ریال برای سازمان بهزیستی و کمیته امداد پیش بینی شده و علاوه بر این ۳هزار میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکل فقر غذایی خانوارهای نیازمند تخصیص یافته است.
عسگری آزاد افزود: سال ۸۶ درصدی از منابع یارانه کالاهای اساسی به خانواده های نیازمند اختصاص می یابد به عبارت دیگر ۴هزار و ۶۸۵ میلیارد ریال کالا برگ اختصاصی برای ۱۱ میلیون نفر خانوار نیازمند تحت پوشش سازمان های حمایتی در نظر گرفته خواهد شد.
وی با بیان این که این رقم نسبت به ارقام مشابه سال قبل از ۲۷ درصد رشد برخوردار است افزود: این اقدام اولین گام در جهت هدفمند کردن یارانه ها است. وی اقدام دیگر را پوشش آموزش و پیشگیری یک میلیون و ۲۰هزار نفر از اقشار ضعیف در برابر اعتیاد ذکر کرد و افزود: اعتباراتی برای بازتوانی ۱۸۱ هزار معتاد پیش بینی شده است.
به گفته عسگری آزاد سال آینده پوشش های حمایتی یک میلیون و ۷۹۲ هزار خانوار را در برخواهد گرفت. معاون اجتماعی سازمان مدیریت جلوگیری از تکرار فقر در خانواده ها با توجه به آموزش های متوسطه و دانشگاهی فرزند خانواده های نیازمند، تعمیر اساسی منازل ۹۴هزار خانوار، تخصیص هزار میلیارد ریال به خانواده های تحت پوشش صندوق اشتغال، ایجاد ۳۸ هزار فرصت شغلی برای این خانواده ها و احداث خوابگاه برای دانش آموزان مناطق محروم را دیگر جهت گیری های بودجه سال ۸۶ در جهت فقرزدایی ذکر کرد.
به عسکری آزاد گفته شد چرا علی رغم رشد اعتبارات بخش درمان، وزیر بهداشت از بودجه این بخش در سال ۸۶ ابراز نارضایتی کرده است؟
وی پاسخ داد: مسائل بعضا بزرگنمایی می شوند.
عسگری آزاد در خصوص اقدامات انجام شده برای هدفمند کردن یارانه ها در لایحه بودجه نیز گفت: بحث این است که این اقدام را از ۴ دهک پایین جامعه شروع کنیم.
وی در عین حال همچون سالهای قبل هدفمندسازی یارانه ها را مشروط به ایجاد بانکها و پایگاه های اطلاعاتی ویژه شناسایی اقشار ضعیف بر اساس کد ملی دانست.
عسگری آزاد در پاسخ به پرسشی در خصوص کاهش یارانه آرد در سال ۸۶ تأکید کرد: هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان در سال آینده وجود ندارد و قبل از ایجاد زیرساخت های لازم و پوشش تأمین اجتماعی یارانه نان و انرژی تغییر نخواهد کرد.
معاون سازمان مدیریت همچنین در خصوص اظهارات برخی مدیران بخش بهداشت و درمان در خصوص بدهی های دولت به این بخشها و احتمال ورشکستگی بیمارستانها بر این اساس اظهار داشت: درباره اعتبارات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان میان مسئولان سازمان مدیریت و وزارت بهداشت اختلاف نظرهایی وجود دارد.
وی تأکید کرد: ما بخشی از اظهارات مسئولان وزارت بهداشت را قبول داریم اما اینکه دستگاه ها پرداختهای مستحبی را انجام دهند و پرداخت های واجب را بر عهده دولت بگذارند پذیرفتنی نیست.
عسکری آزاد گفت: دستگاهها باید نیازهای خود را در چارچوب بودجه تخصیص داده شده تنظیم کنند.
وی همچنین از تاسیس صندوق ویژه اشتغال نیازمندان با سرمایه اولیه ۲۵۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: در بودجه سال آینده ۱۰۰ میلیارد تومان برای این صندوق درنظر گرفته شده است.
خبرنگار مهر پرسید: در حالی دولت یکی از سیاستهای محوری خود را هدفمند کردن یارانهها اعلام کرده که سیاست تثبیت قیمت کالاها نیز همچنان در دستور کار است؛ این پارادوکس برای چیست و چرا دولت دستور آزاد سازی قیمت کالاها همچون آرد، بلیت هواپیما، سیمان و ... را آزاد نمی کند تا سالانه متحمل این نوع یارانهها نشود؟
وی پاسخ داد: دولت به دنبال تغییر نظام یارانهای در یک برنامه مفصل به غیر از بودجههای سالیانه است. البته در مرحله اول کمیته پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهوری و به عضویت دستگاه های ذیربط در این موضوع، تشکیل شده تا بتواند براساس کد ملی، به جامعه هدف را که می خواهد درآینده براساس هدفمند کردن یارانهها، به آنها یارانه مستقیم اختصاص یابد، ساماندهی کند.
وی تصریح کرد: با عملیاتی شدن این کار، زیرساختها برای هدفمند کردن واقعی یارانهها فراهم میشود.
نظر شما