خانم پاتریشیا جویس شلی استاد الهیات و عضو هیات مدیره کلیسای منونایت آمریکا در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح گروه خود پرداخت و گفت : گروه ما متشکل از افرادی از کلیساهای مختلف است که هدف آن کمک به ایجاد صلح و گفتگو بین ادیان، فرهنگها و تمدنها در سطح جهان است و ما در این راستا برنامه ها و فعالیتها و سفرهایی داریم که سفر به ایران یکی از آنهاست.
وی افزود : ما به عنوان یک گروه مسیحی تصمیم گرفتیم که به ایران سفر کنیم و با رهبران مذهبی و مردم آن از نزدیک به امید بهبود روابط دو کشور گفتگو کنیم.
جویس شلی با اشاره به اینکه اولین باری است که به ایران سفر می کند، اظهار داشت : بسیار خوشحال هستم که به من فرصتی دست داده تا از نزدیک با فرهنگ و مردم ایران آشنا شوم.
ما آمده ایم تا از نزدیک با رهبران دینی، روزنامه نگاران و مردم ایران صحبت کنیم و بتوانیم همدیگر را بهتر شناخته و بهتر درک کنیم، چون بسیاری از مشکلات ناشی از عدم فهم یکدیگر و عدم اعتماد متقابل است و من معتقدم که ما نیاز به گفتگو داریم |
این استاد الهیات در این باره که این سفر می تواند تا چه حد به بهبود روابط دوجانبه ایران و آمریکا کمک کند، گفت : این گام بسیار کوچکی است و شما می دانید که مردم دو کشور بسیار ازهم دورند و این وظیفه مطبوعات و رسانه هاست که در این راستا تلاش کنند. وی افزود : ما آمده ایم تا از نزدیک با رهبران دینی، روزنامه نگاران و مردم ایران صحبت کنیم و بتوانیم همدیگر را بهتر شناخته و بهتر درک کنیم، چون بسیاری از مشکلات ناشی از عدم فهم یکدیگر و عدم اعتماد متقابل است و من معتقدم که ما نیاز به گفتگو داریم.
عضو هیات مدیره کلیسای منونایت آمریکا همچنین در زمینه ارزشهای اخلاق و آموزه های دینی و تاثیر آن بر ایجاد صلح در جهان گفت : من به عنوان یک استاد دین و الهیات، درباره اسلام مطالعات زیادی داشته ام و چند واحد درسی نیز در این زمینه در دانشکده تدریس می کنم اما باید بدانید که مردم آمریکا اطلاعات زیاد و درک درستی از اسلام ندارند.
وی افزود : من معتقدم ما به عنوان مسیحی با اسلام دارای ارزشهای مشترک زیادی هستیم، چون همه ما معتقد به یک خدای واحد هستیم و معتقدیم که خداوند مهربان و عادل است، اما بین ما سوءتفاهماتی پیش آمده که باید با گفتگو برطرف شود. به گفته یکی از اساتید "تا بین ادیان صلح ایجاد نشود بین دولتها این اتفاق نخواهد افتاد".
جویس شلی خاطرنشان کرد : من به عنوان یک فرد مذهبی معتقدم که ارزشهای مشترک قطعا می توانند موثر و مفید واقع شوند، به شرطی که بتوانیم آنها را درک کنیم و دولتها نیز بتوانند در این زمینه با هم وارد گفتگو شوند.
عضو هیات مدیره کلیسای منونایت آمریکا در زمینه اقدامات خود نیز می گوید : باید منتظر باشیم و تاثیر اقداماتم را ببینیم. این پروسه درازمدتی است و ما نمی توانیم منتظر نتایج فوری باشیم و این فعلا گام کوچکی است، مثلا من اینجا در ایران باید در مورد اسلام، ایران و فرهنگ مردم بیشتر بدانم و بیشتر آشنا شوم و آن را به مردم خودم در آمریکا منتقل کنم و با کلیساها در این زمینه حرف بزنم.
این استاد الهیات همچنین برای برطرف شدن سوءتفاهم های مطرح بین مسلمانان و مسیحیان ابراز امیدواری کرد.
من به عنوان یک مسیحی عمیقا معتقدم که مسیحیت دین صلح و آشتی است نه خشونت |
وی در ادامه به مشکلات مطرح در مسیر خود اشاره کرد و گفت : مشکل بزرگ ما در این زمینه کمبود زمان است و ما نیاز به وقت بیشتری داریم، مثلا من اکنون در ایران برای آشنایی با تمامی جوانب وقت کافی در اختیار ندارم و این ما را با مشکل مواجه می کند.
جویس شلی در ادامه با اشاره به اینکه دین هم در جامعه ایران و هم در آمریکا حضور قوی و موثری دارد، در زمینه مناقشات موجود بین دو کشور اظهار داشت : این مشکلات از یک طرف به برداشتهای مختلف از دین و از طرف دیگر به سوء تفاهمات نسبت به همدیگر برمی گردد. من به عنوان یک مسیحی عمیقا معتقدم که مسیحیت دین صلح و آشتی است نه خشونت.
وی همچنین با تاکید بر این که یکی از آموزه های اساسی اسلام تاکید بر صلح و آشتی است، از نبود آشنایی پیروان دین با هم ابراز تاسف کرد.
استاد الهیات در پایان این گفتگو خاطرنشان کرد : ما نباید خشونتها را به نام دین و خدا توجیه کنیم. شما هم نمی توانید اقدامات بنیادگرایان را این گونه توجیه کنید، اما من معتقدم که ادیان اصول و مشترکات زیادی دارند که اگر بتوانیم به آن مشترکات دست یابیم می تواند عاملی موثر برای ایجاد صلح بین فرهنگها، تمدنها و دولتها باشد و من به نوبه خود به عنوان یک مسیحی تعهد دارم که در این راه تلاش کنم.
نظر شما