به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان پیش از ظهر امروز در اجلاس استانی نماز اظهار کرد: در قرآن یکی از خصوصیات اهل ایمان محافظت از نماز بیان شده است. مؤمنان کسانی هستند که بر نماز خویش مواظبت دارند و همه اوقات نماز را حفظ میکنند. محافظت نماز، همان توجه ویژه به نماز و عدم سهلانگاری در برپایی این امر مهم است؛ این محافظت صورتهای گوناگونی دارد که یکی از آنها بجا آوردن نماز در اول وقت است.
وی بیان کرد: مهمترین فلسفه قیام عاشورا و نهضت اباعبدالله حسین ( ع ) بر مبنای امر به معروف و نهی از منکرات بود که امام شهیدان تا آخرین لحظه بر این امر تکیه داشت و نماز خود و جماعت وفادارش را در زیر باران حملات یزیدیان ادا کرد که این نشان از اهمیت و جایگاه نماز در بین بزرگان و ائمه اطهار دارد.
شریعتی تصریح کرد: نماز اصلیترین زمان پیوند میان انسان و پروردگارش است. خداوند در سوره ذاریات میفرماید «من پریان و آدمیان را جز برای اینکه مرا بپرستند نیافریدم» و مطمئناً نیز یکی از جلوههای اساسی عبادت و بندگی در نماز شکل میگیرد؛ بنابراین نماز در هیچ حالی نباید ترک شود. در عین شدت و مِحنت، در بُحبوحه میدان جهاد، در هنگام فراغ و آسایش و حتی در میان محیط لجن آلودی که انسان با هوسها و کینهها و شهوتها و خودخواهیها، پیرامون خود پدید آورده است.
وی بیان کرد: انسان مسلمان باید با عمل خود و دوری کردن از گناهان و منکرات، تأثیر نماز را ثابت کند. دروغگویی، تهمت، بدزبانی، رباخواری، ظلم به مردم، گرانفروشی، بیاحترامی به پدر و مادر و بزرگترها، چشمچرانی و کارهایی از این قبیل، همگی مصداق فحشا و منکرند. حال اگر نمازگزاری ـ خدای نا کرده ـ یکی از این کارها را کرد، چگونه میتواند ترویجدهنده این آیه قرآنی باشد که خداوند متعال فرمود: «نماز، آدمی را از فحشا و منکر بازمیدارد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: نماز فریضهای است که: «تنهی عن الفحشاء و المنکر». «تنهی» یعنی ما را نهی میکند؛ معنایش این نیست که مانعی جلوی ما میگذارد بلکه دیگر نمیتوانیم گناه کنیم؛ نه، یعنی دائم به ما میگوید گناه نکنیم. خوب، روزی چند نوبت از درون دلِ انسان به او بگویند گناه نکن، گناه نکن، انسان گناه نمیکند این همان نماز است.
شریعتی گفت: یکی از بزرگترین نعمتهای خدا نماز است. نماز به ما این فرصت را میدهد که هر روزی چند بار ناگزیر با خدای خودمان حرف بزنیم، با خدای متعال گفتگو کنیم، از او کمک بخواهیم، به او عرض نیاز کنیم، سرسپردگی خودمان به ساحت ربوبی را با این تضرع و با این نیاز تقویت کنیم. بزرگان به نماز خیلی اهمیت میدادند. نماز در اختیار همه است. غالباً قدر نماز و اهمیت نماز را نمیدانیم.
نظر شما