۴ اسفند ۱۳۸۵، ۱۰:۵۹

/ گزارش مهر از مصوبه کمیسیون تلفیق برای افزایش قیمت بنزین /

افزایش قیمت بنزین بدون سیاستگذاری !

افزایش قیمت بنزین بدون سیاستگذاری !

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی‌: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر سه شنبه گذشته که با حضور 35 نفر از نمایندگان تشکیل جلسه داد، با 23 رای موافق، تصویب کرد که در صورت موافقت مجلس، قیمت بنزین در سال آینده به 150 تومان برای هر لیتر افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این جلسه کمیسیون تلفیق، اعضای آن درباره افزایش قیمت بنزین اختلاف نظر شدید داشتند و حتی برخی از اعضای این کمیسیون جلسه را نیمه تمام ترک کردند.

به دنبال این تصمیم، حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است مصوبه کمیسیون تلفیق برای افزایش قیمت بنزین به 150 تومان در سال آینده هنوز در مجلس قطعی نشده است.

حال در شرایط فعلی این پرسش مطرح است که اگر مجلس با افزایش قیمت بنزین به 150 تومان برای هر لیتر در سال 86 موافقت کند، این تصمیم چه میزان در جامعه تاثیر خواهد گذشت؟

در این گزارش خبرگزاری مهر سعی می کند تا آثار و عواقب این تصیم را بررسی کند. یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درگفتگو با خبرنگار مهر این تصمیم کمیسیون تلفیق را مخالف با ماده 3 قانون برنامه چهارم دانست و افزود : در این ماده از قانون آمده است که قیمت کالایی نباید افزایش یابد مگر اینکه لایحه ای در شهریورماه هر سال به مجلس ارایه شود.

مرتضی تمدن افزود : به عبارتی دیگر باید دلایل افزایش قیمت آن کالا باید در این لایحه بررسی شده و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارایه شود.

وی تصریح کرد : این درحالی است که در شهریورماه گذشته  این لایحه به مجلس ارایه نشده است درنتیجه نمی توان این تصمیم را بدون بررسی و ارایه لایحه در صحن علنی مجلس تصویب کرد.

تمدن پیشنهاد افزایش قیمت بنزین را به هر لیتر 150 تومان لحظه ای دانست و اضافه کرد : رای دادن به این تصمیم مغایر با قانون برنامه است و اگر مجلس بخواهد این تصمیم را بگیرد باید در مرحله اول قانون برنامه را اصلاح کند یا اینکه لایحه ارایه دهد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه عدم اجرای تبصره 13 برای بهبود حمل و نقل عمومی را از دیگر دلایل برای تصویب نشدن این تصمیم عنوان و اضافه کرد : وقتی حمل و نقل عمومی کشور ، دوگانه سوز شدن خودروها و تعویض خودروهای فرسوده با مشکلات بسیاری مواجه است چگونه می توان توقع داشت مردم با گران شدن بنزین ماشین های شخصی خود را کنار گذاشته و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کند.

وی تاکید کرد : وقتی این شرایط محقق نشده به چه مجوزی باید تن به این گران شدن بنزین داد؟

تمدن گفت : افزایش قیمت هر لیتر بنزین به 150 تومان در سال آینده تورم 55/1 درصدی به همراه خواهد داشت در صورتی که هیچ پیش بینی برای مهار از این تورم به وجود نیامده است. 

وی با طرح این سوال که دولت چه راه هایی را برای کاهش آسیب پذیری قشر کم درآمد پیشنهاد می کند گفت : دولت چه تضمینی می دهد که این قشر از مردم که کمترین استفاده از بنزین و یارانه آن می کنند ببینند. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد : ما نمی گوییم مجلس 5 میلیارد دلار یارانه بنزین را بسوزاند اما معتقدهستیم باید آثاراین تصمیم را نیز بررسی و پیش شرط های آن را محقق کند. 

 تورم افسار گسیخته 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس نیز گران شدن بنزین را افزودن دردی بر دردهای مردم دانست و افزود : این تصمیم هیچ دردی از مشکلات جامعه حل نمی کند بلکه بر شدت آنها می افزاید. 

احمد مهدوی ابهری اضافه کرد: رشد قیمت بنزین تنها تورمی افسار گسیخته را تحمیل می کند و اثری در کاهش مصرف ندارد زیرا کسانی که دارای ماشین های گران قیمت و سطح درآمد بالایی هستند برای آنها فرقی نمی کند که برای هرلیتر بنزین 80 تومان بپردازند یا 150 تومان به همین دلیل من معتقدم باید از همان سیاست کارت هوشمند استفاده کرد. 

وی افزود : باید آن قسمت از بنزین که در داخل تولید می شود به قیمت 80 تومان به صورت سهمیه بندی عرضه شود و هر کس که متقاضی بنزین بیشتر از سهمیه خود باشد باید این کالای پایه ای را به قیمت بین المللی خریداری کند. 

مخبر کمیسیون اصل 44 مجلس با بیان اینکه در راستای اصل 44 قانون اساسی باید واردات بنزین را به عهده بخش خصوصی گذاشت، اظهار داشت : اگرچه افزایش بهای بنزین به 150 تومان باعث کاسته شدن 1800 میلیارد تومان از هزینه های دولت می شود اما آثار تورم بسیاری را به دنبال خواهد داشت. 

مهدوی ابهری هدفمند کردن یارانه‌ها را بهترین راه حل برای معضل بنزین دانست و گفت : درباره گازوئیل نیز وضع به همین صورت است ، از آنجا که این کالا مصارف تجاری و صنعتی دارد افزایش قیمت هر لیتر گازوئیل از 16 به 45 تومان باعث رشد قیمت تمام شدن کالاهای تولیدی می شود. 

نبود سیاستگذاری 

یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز اتخاذ چنین تصمیم را بدون آثار کنترلی برای کاهش مصرف دانست و افزود : این تصمیم نه تنها باعث کنترل مصرف می شود بلکه آثار تورمی به همراه خواهد داشت. 

اسماعیل جبار زاده افزود : این درحالی است که هیچ سیاست گذاری برای کنترل مصرف بنزین ارایه نشده است. 

وی این رشد قیمت بنزین را بدون هدف عنوان و اظهار داشت : برای گران شدن قیمت بنزین و گازوئیل هدف مشخصی تعقیب نمی شود و تنها هزینه را به جامعه تحمیل می کند. 

نارضایتی مردم 

سید علی ریاض نماینده  تهران نیز درباره افزایش قیمت بنزین می گوید : افزایش قیمت بنزین از سوی کمیسیون تلفیق، جریان نهایی نیست و منوط به تصمیم مجلس است. 

وی افزود : تصمیم رشد قیمت بنزین باعث نارضایتی شده است به همین دلیل برای تصویب این تصمیم باید در مرحله کارها و بررسی های کارشناسی صورت گیرد.

به هرحال، امیدواریم در نهایت مجلس شورای اسلامی با بررسی‌های کارشناسی نسبت به تصمیم‌گیری نهایی درباره قیمت بنزین در سال 86 اقدام کند.

کد خبر 452062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha