به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم کریستین سالازار فولکمن نماینده یونیسف در ایران در سخنانی که همزمان به فارسی هم ترجمه میشد، با تحسین هنر سینماگران و هنرمندان ایرانی گفت: "وضعیت بیماری ایدز در ایران نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده و خطر آن متوجه طیف بیشتری از نوجوانان و جوانان است. با اینکه سیاستگذاریهای خوبی در ایران برای مبارزه با ایدز انجام شده، اما اطلاعرسانی بین همه مردم درباره این بیماری مهمترین مسئله است و خلاقیت رسانههای جمعی و هنرمندان در مخاطب قرار دادن جوانان و نوجوانان اهمیت زیادی دارد."
سپس دکتر شهرام رفیعیفر، دبیر جشنواره ایدز، در سخنانی با سپاس از تلاش رسانههای جمعی و هنرمندان در برپایی این جشنواره خواستار مشارکت دادن هر چه بیشتر این قشر در جلسات سیاستگذاری و تصمیمگیری برای تدوین طرح جامع مبارزه با ایدز و کنترل این بیماری شد. دکتر امیدوار رضایی، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، دیگر سخنران این مراسم بود که با تاکید بر حمایت کامل مجلس از مشارکت بخشهای دولتی و سازمانهای غیردولتی در مبارزه با ایدز، از فهرست بلندبالای حامیان جشنواره سینمایی تلویزیونی ایدز ابراز خوشحالی کرد.
وی با اشاره به وجود مواد متعدد در برنامههای پنجساله اداره کشور و چشمانداز بیست ساله ادامه داد: "در قوانین ما کمتر از یک بیماری خاص نام برده شده، اما قانون با اشاره صریح به ایدز دولت را مکلف به طرح و اجرای برنامههایی برای کنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری کرده است. گرچه دولتهای قبلی و فعلی تلاش بسیاری در این راه انجام دادهاند، اما آنچه انجام شده مطلوب نیست و نیاز به تلاش بیشتری دارد. ما در هر برههای از مردم و جوانان استفاده کردهایم، نتایج آن را هم دیدهایم و برای مبارزه با ایدز هم نیاز به مشارکت مردم و جوانان و یک بسیج همگانی و عزم ملی داریم."
دکتر رضایی با نام بردن از دین و مذهب، قانون و اخلاق به عنوان ابزارهای اصلی پیشگیری و کنترل بیماری ایدز، افزود: "موج سوم شیوع ایدز را باید جدی بگیریم. بر اساس آمارهای موجود اگر فکری جدی برای این بیماری نشود، ایدز در سال 2020 جزو نخستین عوامل مرگ و میر در دنیا خواهد بود. ما معتقدیم مردم حق دارند درباره سلامت خود بدانند و پنهانکاری در این موارد خلاف قانون و حرام است. هنر وسیله خوب و جدی و جذاب برای رساندن اطلاعات مفید به مردم با رعایت تمام موارد شرعی و عرفی و دینی است و مجلس هم برای دفاع از حق مردم از حق پیگیری و نظارت خود استفاده میکند."
مهتاب کرامتی، سفیر حسن نیت یونیسف در ایران و عضو هیئت داوران جشنواره، هم در سخنانی کوتاه با اشاره به اینکه نیمه پنهان ایدز کودکان هستند گفت: "643 نفر ایدزی زیر 25 سال در ایران است که در مجموع شش درصد کل مبتلایان میشود. اما از آنجا که کمبود اطلاعات و آگاهی در ایران نمود دارد، همین امر باعث شده نرخ رشد بالا باشد. حال باید دید وظیف ما چیست؟ هنرمندان میتوانند این آگاهی و حساسیت را به جامعه بدهند ... راه سختی در پیش است که با همپیمانی و تلاش مشترک ستودنی است."
در ادامه مراسم اختتامیه نخستین جشنواره آثار سینمایی، تلویزیونی و فیلمنامه ایدز، دکتر نخعی رئیس شورای سیاستگذاری سلامت سازمان صدا و سیما گفت: "هنرمندان دانشمندان رفتارساز اجتماع هستند و رسانه ملی مسئول آگاهی دادن رفتارهای صحیح و ناصحیح است. اکنون ایدز یکی از اولویتهای هشتگانه برنامهسازی در صدا و سیماست و به همین دلیل هم 39 اثر از 85 اثر شرکت کننده در جشنواره ایدز محصول رسانه ملی است. ما در حال تهیه مجموعهای به نام "باغ صورتی" با موضوع ایدز هستیم و آمادگی آن را داریم که طرحهای و برنامههای هنرمندان را در این باره دریافت کنیم."
در بخش اهدا جوایز نخستین جشنواره سینمایی و تلویزیونی ایدز، مهدی نوربخش برای کارگردانی فیلم سینمایی "رأی باز"، بهروز نورانیپور برای فیلم کوتاه "تولد دوباره" و وحید حاجیلویی برای "اتفاق همیشه ساده میافتد" و بهزاد هرمز هم برای فیلم کوتاه خود در بخش بهترین فیلم تقدیر شدند.
در بخش بهترین آثار مستند داستانی ایرج عربزاده برای "رنگینکمان"، حسن رستگار برای "آه ای روزهای خوش" و یدالله فاتحی برای "حسرت" به ترتیب جوایز اول تا سوم را از آن خود کردند. جایزه بهترین مستند هم به "سرخ" به کارگردانی امید بنکدار و کیوان علیمحمدی رسید و "باران مثبت" رحیم مرتضیوند و "من فقط ایدز دارم" علیرضا دهقان دوم و سوم شدند. در بخش تیزر هم فریدون سلیمانی و دکتر سهیل سریزدی نفرات برگزیده لقب گرفتند.
در بخش مجموعههای تلویزیونی احمد امینی برای "بیگانهای میان ما" به تهیهکنندگی آرمان زرینکوب شش سکه گرفت و مسعود شاهمحمدی برای "و خداوند عشق را آفرید" به تهیهکنندگی اسماعیل عفیفه دوم شد و سه گرفت. از دکتر میرسیدی و مریم بیکپور خبرنگاران واحد مرکزی خبر و شبکه خبر هم هر کدام یک سکه جایزه گرفتند.
پس از اهداء یک جایزه ویژه به حسن رستگار برای تولید مستمر آثار مربوط به ایدز و کارگردانی مستند "قدم سه"، بازیگران فیلمهای "آه ای روزهای خوش" و "رنگینکمان" هم تقدیر شدند. از میان 30 فیلمنامه رسیده به جشنواره فیلمنامه مستند "فتوس" نوشته امیر زبانآور، فیلمنامه کوتاه داستانی "یک روز تعطیل" علیرضا صحت و "از تپه بالا رفت" نوشته آرش برهانی هر کدام سه سکه جایزه گرفتند.
هیئت داوران نخستین جشنواره آثار سینمایی، تلویزیونی و فیلمنامه ایدز از چهار مرکز همدان، گلستان، مازنداران و اردبیل صدا و سیما هم تقدیر کرد و سپس نوبت به بخش سینمایی رسید که فیلم سینمایی "پابرهنه در بهشت" به کارگردانی بهرام توکلی جایزه شش سکهای جشنواره را از آن خود کرد. پس از پایان مراسم هم این فیلم در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برای علاقمندان به نمایش گذاشته شد.
نظر شما