۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۲۶

فرماندار اردکان:

اردکان الگوی زندگی مسالمت‌آمیز ادیان/صنایع فولادی‌ آب‌بر نیست

اردکان الگوی زندگی مسالمت‌آمیز ادیان/صنایع فولادی‌ آب‌بر نیست

یزد ـ فرماندار اردکان با اشاره به زندگی جمعیت قابل توجهی از اقلیت زرتشتی در اردکان گفت: اردکان بعد از انقلاب اسلامی الگویی در زمینه زندگی مسالمت آمیز ادیان در کنار یکدیگر به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی مقیمی امروز در نشستی خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استانداری یزد با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب در سال ۵۷ خدمات قابل توجهی توسط دولت‌های مختلف با مشارکت مردم در اردکان ارائه شده است، اظهار داشت: اردکان شهرستانی فرهنگی، صنعتی و معدنی است و بخش قابل توجهی از ثروت کشور به دلیل وجود معادن مختلف در این شهرستان قرار گرفته است.

۸۰ درصد کنجد وارداتی کشور در اردکان فرآوری می‌شود

وی با بیان اینکه اردکان در شمال یزد قرار دارد با ۹ شهرستان در سه استان مرز مشترک دارد، عنوان کرد: اردکان نزدیک به ۲۵۰ واحد صنعتی در سطح ملی و فرا ملی دارد و در کنار صنایع بزرگ شیشه، فولاد، کاشی و سرامیک، بزرگترین تولیدکننده محصولات کنجدی کشور به شمار می‌رود به نحوی که در حال حاضر ۸۰ درصد واردات کنجد کشور در اردکان فرآوری می‌شود.

مقیمی بیان کرد: در اردکان قبل از پیروزی انقلاب تنها شش مدرسه وجود داشت اما اکنون ۱۲۰ واحد آموزشی در این شهرستان فعال است و توسعه در بخش آموزشی به هیچ وجه با دوران قبل از پیروزی انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی یادآور شد: در حال حاضر نرخ باسوادی در اردکان بیش از ۹۰ درصد است و این میزان بی‌سوادی نیز به دلیل وجود ۱۰ هزار تبعه افغانستانی است که در این شهرستان زندگی می‌کنند.

نرخ بیکاری مردان در اردکان صفر است

فرماندار اردکان، نرخ بیکاری این شهرستان را ۱۰.۷ درصد اعلام کرد و افزود: البته معتقدم نرخ بیکاری در مردان اردکان صفر است و این نرخ بیکاری مربوط به زنان جویای کار است.

مقیمی در مورد گازرسانی به مناطق مختلف شهرستان اردکان به عنوان پهناورترین شهرستان استان یزد بیان کرد: خرانق آخرین بخشی است که گازرسانی نشده که در بهمن ماه این منطقه نیز گازرسانی خواهد شد.

وی در مورد گردشگری این شهرستان نیز بیان کرد: ۲۳۵ اثر غیرمنقول اردکان در فهرست آثار ملی ثبت شده ضمن اینکه بافت تاریخی اردکان نیز ثبت ملی شده و هفت موزه نیز در سطح شهرستان دایر است.

فرماندار اردکان در مورد توسعه روستایی این شهرستان اظهار داشت: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان اردکان دارای طرح هادی هستند.

بالاترین نرخ رشد جمعیت مربوط به شهرستان اردکان است

مقیمی در مورد نرخ رشد جمعیت اردکان نیز بیان کرد: نرخ رشد جمعیت این شهرستان ۴.۱ درصد است که بالاترین نرخ رشد کشور است و این امر تامین نیازها و زیرساخت‌های فرهنگی در استان را ضروری می‌کند.

وی در مورد پروژه‌های قابل افتتاح در شهرستان اردکان در طول ایام دهه فجر نیز بیان کرد: شاخص‌ترین پروژه‌های قابل افتتاح در اردکان طرح تولید آهن اسفنجی وابسته به چادرملو با ۴۶۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۲۵۰ اشتغالزایی مستقیم است.

افتتاح ۸۵ پروژه در ایام دهه فجر در اردکان

وی خاطرنشان کرد: در مجموع در این شهرستان ۸۵ پروژه با اعتباری بالغ ۹ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۸۳ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی و اشتغالزایی برای هزار و ۹۵۵ نفر افتتاح می‌شود.

مقیمی عنوان کرد: در شهرستان اردکان در طول دو دهه اخیر زمینه سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف فراهم شده و با توجه به بسترهایی که وجود دارد، امیدواریم سرمایه‌گذاران در حوزه مختلف ورود کنند.

وی با اشاره به مزایای سرمایه گذاری در اردکان اظهار داشت: وجود خط آهن مناسب در اردکان می تواند بستر مناسبی برای باراندازهای کشوری باشد و می تواند مرکز توزیع بار کشور نیز باشد و با توجه به خشکی هوا می تواند مرکز احداث سیلوهای بزرگ و نگهداری کالاها برای توزیع در سراسر کشور باشد.

از سرمایه‌گذاری گردشگری طبیعی در اردکان حمایت می‌شود

فرماندار اردکان همچنین از وجود زمینه مناسب برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری خبر داد و یادآور شد: با توجه به وجود کویرها و بیابان‌های گسترده، بستر مناسبی برای کویرنوردی و ریگ‌نوردی وجود دارد و با توجه به وجود سه سطح از حیات وحش در اردکان شامل پارک ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده، تنها شهرستانی هستیم که هر سه سطح را دارد و می تواند جاذبه خوبی برای گردشگری طبیعی باشد.

مقیمی خاطرنشان کرد: پارک ملی سیاهکوه منحصر به فرد است که امیدواریم اصحاب رسانه برای معرفی آن تلاش بیشتری داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد زندگی مسالمت آمیز ادیان در شهرستان اردکان افزود: زندگی مسالمت آمیز میان ادیان در ایران و استان یزد پیشینه دیرینه‌ای دارد و امروز اگر در اردکان حضور پیدا کنیم، تفاوت میان مسلمانان و زرتشتیان قابل تشخیص نیست زیرا آنها در کنار یکدیگر با صلح و آرامش زندگی می کنند.

اردکان الگوی زندگی مسالمت آمیز ادیان

مقیمی با اشاره به حضور زرتشتیان در اواخر خرداد ماه در شهرستان اردکان برای حضور در چک‌چک و مراسم ویژه آن بیان کرد: تلاش شده به بهترین نحو ممکن این همزیستی را ترویج دهیم.

وی یادآور شد: در سال گذشته با همکاری گروهی از جوانان شریف آباد اردکان که محل اصلی سکونت زرتشتیان است، خانه سلامت شریف آباد نیز راه اندازی شد و در اجرای این طرح هم مسلمانان و هم زرتشتیان مشارکت داشتند.

مقیمی با بیان اینکه امروز نحوره رفتار با ا قلیت‌ها یکی از نمادهای رفتاری ما در جهان شناخته می شود، تصریح کرد: تلاش می کنیم زندگی آنها را نیز مانند دیگر اقشار جامعه تسهیل کنیم.

آب و محیط زیست دو دغدغه جدی در شهرستان اردکان

فرماندار اردکان با اشاره به دو دغدغه بسیار مهم در این شهرستان افزود: آب و محیط زیست دو دغدغه مهم در شهرستان اردکان است؛ ایجاد واحدهای صنعتی به هر حال آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد اما نباید از حد بگذرد و به همین منظور در بدو ورود خود به اردکان دستور پایش وضعیت محیط زیستی را صادر کردیم.

وی افزود: برخی واحدها که به ذوب آهن قراضه می پردازند به طور مرتب پایش می‌شوند و برخی واحدها نیز تا زمان رفع مشکلات آلایندگی تعطیل شدند و در مجموع جدیت در این زمینه در شهرستان اردکان وجود دارد و در تلاشیم مردم و شهرستان کمترین آسیب را از توسعه ببینند.

جانمایی نادرست شهرک صنعتی اردکان

مقیمی، یکی از مشکلات در این زمینه را جانمایی نادرست شهرک صنعتی اردکان دانست و اظهار داشت: شهرک صنعتی در فاصله نزدیک شهر جانمایی شده و یکی از بزرگترین واحدها که آلایندگی دارد نیز در این شهرک مستقر شده است.

وی در مورد وضعیت آب این شهرستان نیز بیان کرد: اردکان در انتهای دشت یزد ـ اردکان قرار دارد و شورترین منابع آبی نیز در این منطقه است.

مقیمی با بیان اینکه در اوج مصرف آب در تابستان، به ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب شرب نیاز داریم، افزود: تنها ۱۴۰ لیتر آن از آب انتقالی تامین می شود و بقیه را باید از منابع داخلی استفاده کنیم که به دلیل شوری و سختی آب منابع داخلی، کیفیت آب شرب به شدت کاهش می یابد.

ملاک توزیع آب انتقالی در استان یزد غلط است

وی، ملاک توزیع آب شرب در استان یزد را غلط دانست و اظهار امیدواری کرد: با ورود آب خلیج فارس به استان یزد که سرمایه گذار اصلی آن چادرملو است، بتوانیم بخشی از مشکلات را برطرف کنیم.

مقیمی با بیان اینکه چادرملو ۱۸۰ میلیارد تومان برای راه اندازی شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه هزینه کرده است، افزود: اوج ظرفیت تصفیه این تصفیه‌خانه، ۱۸۰ لیتر در ثانیه است که ۹۰ لیتر آن برای گندله سازی و ۹۰ لیتر برای فضای سبز استفاده خواهد شد.

وی در مورد صنایع فولادی اردکان نیز بیان کرد: سه واحد فولادی با ایجاد ۴ هزار شغل در این شهرستان فعالیت می‌کند و واقعیت این است که این صنایع آنگونه که مطرح می‌شود، آب‌بر نیستند.

اردکان حاضر به توقف در مسیر توسعه نیست

مقیمی تصریح کرد: اردکان مسیر خود را در توسعه پیدا کرده و نمی توان این شهرستان را نگاه داشت تا بقیه به سرعت توسعه آن برسند.

وی در مورد حضور افراد غیربومی در اردکان نیز عنوان کرد: امروز دیگر زمانی نیست که بتوان از مهاجرت جلوگیری کرد، امروز دیگر زمان استفاده از واژه بومی و غیربومی نیست و هرکس که دارای شناسنامه ایرانی است حق انتخاب شغل، سکونت، ازدواج دارد اما واقعیت این است که عدم همخوانی فرهنگی، آسیب هایی ایجاد می کند که باید برای آن چاره اندیشی شود و ما نیز تلاش های مؤثری انجام داده ایم که امیدواریم شاهد به ثمر رسیدن آنها باشیم.

فرماندار اردکان، یکی از این اقدامات را کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی و هنری چادرملو اعلام کرد و اظهار داشت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان احداث می شود و به زودی عملیات اجرایی آن نیز آغاز خواهد شد.

به گزارش مهر، شهرستان اردکان پهناورترین شهرستان استان یزد است که با ۱۰۸ هزار نفر جمعیت در شمال استان یزد و در فاصله ۶۰ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد.

کد خبر 4524314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha