حمیدرضا افقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۱۰۸ سردهنه کشاورزی در شهرستانهای تنکابن، رامسر و عباس آباد براثر سیل مهرماه دچار آسیب جدی شدند، افزود: دو سر دهنه بتنی کشکوه و چالکش تنکابن هم در این حادثه طبیعی به طور کامل تخریب شدند.
وی اضافه کرد: امور منابع آب تنکابن از همان ساعات آغازین پس از سیل ، کار ساماندهی رودخانه را شروع و اقدام به بازگشایی مسیر رودخانه ها کرد.
این مسئول با اشاره به نزدیک شدن موسم کشاورزی اظهار داشت: با توجه به آسیب و تخریب سردهنه ها ، پیگیری ها ی این اداره در بهسازی و ترمیم سردهنه ها متمرکز شده و ۳۰ درصد این سر دهنه ها آماده آبگیری است.
مدیر امور منابع آب تنکابن با بیان اینکه تا لایروبی کامل نهرها نمی توانیم سردهنه ها را آبگیری کنیم ، تصریح کرد: هنوز نهرها لایروبی کامل نشدند و درصورت آبگیری آب رودخانه پس زده و وارد زمین روستاییان شده و سبب آسیب اراضی کشاورزی می شود.
افقی با بیان اینکه در اثر سیل مهرماه علاوه بر تخریب سردهنه ها مسیر رودخانه ها در نقاطی مانند مزرک، طیب محله ، قنبر اباد و تیروم رود تغییر کرده است، گفت: در سالهای گذشته از اسفندماه شروع به ابگیری سر دهنه ها میکردیم ، اما امسال از یک ماه گذشته کار ترمیم و بهسازی سر دهنه ها را آغاز کردیم و کشاورزان از بابت آبگیری سر دهنه ها نگرانی نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه آبرسانی به زمین های کشاورزی از وظایف اصلی ماست، ادامه داد: با توجه به حجم وسیع خرابی های سیل کار ترمیم سر دهنه ها بسیار سخت بوده اما با همه امکاناتمان در حال تلاش هستیم.
افقی با اشاره به آخرین بازدید رئیس کل دادگستری مازندران بیان کرد: پس از این بازدید ، تنکابن در هفت مقطع و رامسر در دو مقطع کار ساماندهی و تثبیت بستر رودخانه ها آغاز شده و پیمانکاران آنها نیز انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه برای تثبیت رودخانه ها باید نقشه برداری مجدد از بستر آنها انجام شود، افزود: به دلیل تغییر مسیر رودخانه ها تاکنون پنج نقشه آماده شده و مابقی هم در حال انجام است.
نظر شما