۶ اسفند ۱۳۸۵، ۱۱:۳۲

/ روند شکل گیری دولت وحدت ملی فلسطین/یک کارشناس مقیم غزه در گفتگو با مهر :

مؤلفه های شکل گیری یک دولت موفق در فلسطین فراهم شده است / آمریکا دوست ندارد وحدت ملت فلسطین را ببیند

مؤلفه های شکل گیری یک دولت موفق در فلسطین فراهم شده است / آمریکا دوست ندارد وحدت ملت فلسطین را ببیند

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : یک تحلیلگر فلسطینی اعلام کرد مهمترین پیش شرط ها شکل گیری دولت وحدت ملی فلسطین در کنفرانس مکه تحقق یافته و از این رو می توان گفت که مؤلفه های شکل گیری یک دولت موفق در فلسطین فراهم شده است.

عماد الفالوجی تحلیگر فلسطینی مقیم غزه در گفتگو با خبرگزاری مهر با اعلام این مطلب درباره پیش نیازهای شکل گیری دولت جدید اسماعیل هنیه گفت : می توان بگویم که همه چیز برای شکل گیری اولین دولت وحدت ملی در تاریخ فلسطین کاملا فراهم شده است.

وی درباره چالش های احتمالی فراروی این دولت به مهر گفت : اکنون دیگر مشکلی بین فتح وحماس در این رابطه وجود ندارد، اما اکنون چالش واقعی را باید در مذاکرات بین آقای اسماعیل هنیه و دیگر گروه های فلسطین جستجو کرد به ویژه اینکه برخی از گروه ها از اینکه درباره توافق مکه نظر آنها پرسیده نشده است؛ ابراز ناخرسندی وناراحتی می کنند.

این کارشناس فلسطینی مقیم غزه افزود: همچنین باید منتظر چانه زنی های زیاد این عده درباره کرسی های کابینه هم بود.

 این تحلیلگر فلسطینی درباره میزان تاثیر گذاری مخالفت آمریکا با توافقنامه مکه بر روند تشکیل آن هم گفت : همچون گذشته آمریکا مواضع رژیم صهیونیستی را به عنوان موضع خود برگزیده واز آن دفاع می کند؛ از همان لحظه ای که "اسرائیل" اعلام کرد که با دولت وحدت ملی همکاری نخواهد کرد؛ دولت آمریکا هم همین موضع را اتخاذ کرد، زیرا درباره مسئله فلسطین آنها یک موضع و یک خط مشی را دنبال کرده ودو روی یک سکه هستند .

 وی افزود : آمریکا و رژیم صهیونیستی دوست ندارند؛ وحدت ملت فلسطین را ببینند، زیرا این مسئله زمینه قدرت گرفتن این ملت را فراهم می کند از این رو آنها با هیچ طرحی که سبب وحدت ملت فلسطین می شود موافقت نخواهند کرد.

الفالوجی درباره مطرح شدن دوباره حضور حماس در ساختار سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) ومیزان تاثیر گذاری این حضور بر رویکرد (ساف) به مهر گفت : ما آرزوی می کنیم که این حضور به طور بالفعل تحقق یابد، زیرا حضور حماس مایه تقویت این سازمان خواهد شد.

وی افزود : البته تلاش برای پیوستن حماس به ساف چیز تازه ای نیست ، این مسئله از سال 1988 تلاش ها برای پیوستن حماس به سازمان آزادیبخش فلسطین آغاز شد، اما هرگاه که مذاکرات به مرحله تعیین نسبت ها می رسد به شکست منجر می شد. اما ما امروز در نزدیکترین وضعیت برای پیوستن حماس قرار داریم ، در بعد سیاسی حماس به آن پختگی مطلوب سیاسی رسیده است ، رهبری سازمان آزادیبخش فلسطین هم در مقابل جایگاه وقدرت حماس را در صحنه فلسطین به خوبی درک کرده اند؛ از این رو تصور می کنم مطرح شدن مسئله حضور آقای خالد مشعل به عنوان نایب رئیس ساف گواهی بر اعتراف تمام طرف ها به قدرت وجایگاه حماس در صحنه فلسطین باشد.

کد خبر 453125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha