به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی در دیدار با وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق به تحصیل یک میلیون و ۳۲۰ هزار دانشجو در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزههای علوم، پزشکی، مهندسی و ... جایگاه ویژهای دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای همسایه از جمله افغانستان و امارات دارای شعبه و در لبنان نیز فعالیت دارد، تاکید کرد: این دانشگاه در افغانستان دارای یکی از معتبرترین موسسات آموزش عالی حتی با وجود دانشگاههای آمریکایی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر این نکته تاکید دارند که پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی ایران متعلق به کشورهای مسلمان و منطقه است بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد با یک کار کارشناسی و عملیاتی وارد عرصه جدیدی از فعالیتهای مشترک با کشور عراق شود.
طهرانچی با بیان اینکه در گذشته بیشتر ارتباطات علمی بین ایران و عراق به اعزام دانشجو محدود میشد، خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی انجام پروژههای مشترک با همکاری اساتید عراقی را دارد، همچنین میتواند در حوزه علوم و فناوریهای نوین در کشور عراق یا محیطهای مشترک، آزمایشگاههای ملی راهاندازی کند تا منجر به افزایش کارآمدی، بروندادهای علمی و ارتقا محققان و پژوهشگران عراقی شود.
وی از آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای راهاندازی پارک علم و فناوری در ایران و عراق خبر داد و افزود: این دانشگاه همچنین در حوزههای پزشکی، درمان و آموزش نیروی انسانی از جمله پزشک، پرستار و کادر درمانی آماده هرگونه همکاری با کشور عراق است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این دانشگاه دارای ۱۰ بیمارستان در کشور است که وظیفه خدمت رسانی به مردم و آموزش به دانشجویان را برعهده دارند.
طهرانچی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی هیچ پولی از دولت دریافت نمی کند و به صورت غیردولتی اداره میشود، گفت: این دانشگاه با وزارتخانههای علوم، بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ارتباط و تعامل مستقیم دارد.
وی عنوان کرد: در صورت آمادگی وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق، دانشگاه آزاد اسلامی میتواند با ایجاد یک فرصت مطالعاتی ۶ ماهه زمینه همکاری و پیوند میان دانشمندان جوان دو کشور را فراهم کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین با توجه به علاقهمندی دانشمندان عراقی به امام رضا(ع)، میتوانیم دوره های مطالعاتی را در شهر مقدس مشهد برگزار کنیم، با توجه به اینکه امکان سکونت در تهران و سایر شهرها نیز مهیاست.
طهرانچی نانو تکنولوژی، سلولهای بنیادی، بیو تکنولوژی، ریزگردها، محیط زیست، نفت و پتروشیمی، علوم انسانی، روانشناسی، علوم اجتماعی، تاریخ شفاهی، مستندسازی معماری و ... را از مباحث مشترک بین ایران و عراق عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق میتوانند با تشکیل تیمهای تحقیقاتی بر روی این موضوعات پژوهش کنند.
وی تاکید کرد: همچنین جوانان کشور عراق زحمات زیادی در مبارزه با داعش داشتند که باید تلاشهای آنها از لحاظ علمی ثبت و نشر داده شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: این دانشگاه آمادگی دارد تا در چارچوب یک تفاهمنامه در زمینه ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای محققان جوان عراقی، توسعه شعبه در عراق، فعالیتهای مشترک علمی، ایجاد آزمایشگاههای پیشرفته در دانشگاههای عراق توسط پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران اقدام کند که این امر بستر کار پژوهشی مشترک در دوران طولانی بین دو کشور را تضمین میکند.
طهرانچی تاکید کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی به اقداماتی که در کشور عراق انجام میدهد، اداری نیست.
نظر شما