خبرگزاری مهر-گروه استان ها: استان ایلام قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بدون شک یکی از محروم ترین مناطق کشور بوده است، از بخش هایی که مردم استان را بسیار آزار داده بخش پزشکی بوده است.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از مردم استان برای رفع نیازهای درمانی به کلان شهرها مراجعه می کردند و باعث مشکلات فراوانی برای مردم در بحث هزینه ها و رفت و آمد می شد.
در استان ایلام فقط تعداد محدودی پزشک عمومی وجود داشته و پزشکان استان عموما هندی بودند، اما هم اکنون و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد پیشرفت های مهمی در استان هستیم.
قبل از انقلاب یک بیمارستان در استان وجود داشته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در حوزه بهداشت تمرکز عمده بر روی پیشگیری قبل از درمان است که فعالیت بسیار ارزنده ای است.
کریم همتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر در این حوزه در کل استان شاغل هستند و در دورافتاده ترین نقاط استان خانه های بهداشت مستقر شده و خدمات اولیه بهداشتی را ارائه می شود.
وی افزود: در حوزه دانشجویی و آموزشی بالغ بر دو هزار و ۷۰۰ نفر دانشجو در رشته های مختلف در استان وجود دارد، از مقطع کارشناسی تا تخصص را خود استان تربیت می شود.
وی عنوان کرد: قبل از انقلاب یک بیمارستان و سه داروخانه در سطح استان وجود داشت ولی هم اکنون ۹ بیمارستان، ۷۳ داروخانه، پنج دانشکده، ۱۰ شبکه بهداشتی درمانی، بیش از ۶۷ مرکز بهداشتی درمانی، ۲۰۷خانه بهداشت با پنج هزار و ۵۰۰ نفر در سطح استان به مردم ارائه خدمت می کنند.
همتی ادامه داد: قبل از انقلاب هیچ دستگاه تشخیصی در استان وجود نداشت، هم اکنون پنج دستگاه سی تی اسکن، سه دستگاه ام آر آی، آنژیوگرافی و رادیولوژی های متعدد دیجیتال در استان وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: قبل از انقلاب متخصصی در استان وجود نداشت، هم اکنون بیش از ۴۰۰ پزشک متخصص در استان فعالیت می کنند.
وی عنوان کرد: امکانات دانشگاه علوم پزشکی در استان به نحو چشمگیری بهبود پیدا کرده است، فقط در بحث اربعین نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی وارد استان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: علاوه بر این نزدیک به۱۰۰ میلیارد تومان با احتساب هلی کوپتر به استان کمک شده است اما با ایده آل ها فاصله است.
توسعه همه جانبه مراکز درمانی در استان ایلام
همتی بیان داشت: استان ایلام هم اکنون به پیشرفت چشمگیری در زمینه درمانی رسیده، ساخت مرکز ناباروری و مرکز سوختگی از دیگر کارهای مهم در استان است که به زودی محقق می شود.
وی افزود: بیمارستان جدید ۳۷۶ تختخوابی در ایلام که در بانگنجاب قرار دارد از پیشرفت فیزیکی بالای ۷۸ درصد برخوردار است، پیش بینی می شود که در اردیبهشت ماه این ساختمان به بهره برداری برسد.
وی اظهار اشت: با بهره برداری از این بیمارستان نصف تخت های کل استان به روز خواهند شد و بیمارستان مصطفی شهر ایلام به این مرکز منتقل می شود و این اتفاق مثبتی است.
رئیس دانشگاه علوم گزشکی با اشاره به مراکز درمانی جدید ادامه داد: بیمارستان هایی که در استان داریم به نوعی قدیمی هستند بر همین اساس طرح های مهم برای نوسازی و بهسازی بیمارستان های استان در دست اجرا داریم.
وی تصریح کرد: یک بیمارستان سوختگی را در دست ساخت داریم که از پیشرفت فیزیکی بالای ۸۵ درصد برخوردار است و اوایل سال آینده تجهیز و بهره برداری کامل می رسد.
همتی اظهار داشت: همچنین مرکز ناباروری در استان که تحویل موقت شده تنها مرکز ناباروری استان است که زوجینی که مشکل ناباروری را دارند در این مرکز اقدامات و خدمات به آنها ارائه می شود.
وی افزود: گسترش بیمارستان طالقانی که اعتبارات آن گرفته شده، در دستور کار قرار دارد.
همتی عنوان کرد: بسیاری از مراکز اورژانس ایلام که تقریبا حالت تعطیل داشتند که هم اکنون همه این اورژانس ها در استان را فعال شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: همچنین بیماران سرطانی که بیماران دردمندی هستند و هزینه های سنگینی را داشتند به کرمانشاه و استان های همجوار معرفی می شدند، هم اکنون مرکز شیمی درمانی استان با ۱۲ تخت بستری و ۱۰ تخت سرپایی با اعتباری بالغ بر ۳.۵ میلیارد تومان مجهزشده و دو پزشک فوق تخصص خون و انکولوژی در این مرکز فعال هستند.
توسعه امکانات درمانی در شهرستان های ایلام
وی افزود: در آینده ای نزدیک بخش جراحی اطفال را در استان را اندازی می کنیم و با پیگیری های انجام شده امیدوار هستیم ظرف چند ماه آینده این بخش را با همکاری یک تیم خیریه راه اندازی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به مراکز سی سی یو و آی سی یو و مراکز دیالیز در شهرستان های استان عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در استان داریم مرکز مراقبت های ویژه است.
وی افزود: بر همین اساس تلاش ما بر این بود که به مراکز درمانی شهرستانی، مراکز مراقبت را اضافه کنیم و بر این استان یک مرکز سی سی یو را در آبدانان و دهلران راه اندازی شده است.
همتی تصریح کرد: بسیاری از شهرستان های استان مراکز دیالیز نداشتند هم اکنون با کمک خیرین و وزارتخانه امسال شش دستگاه دیالیز در شهرستان های استان راه اندازی شده است.
نظر شما