به گزارش خبرنگارمهر، سیدعباس صالحی ظهر دوشنبه در مراسم بهره برداری از کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد اظهار کرد: در تمدن اسلامی مسجد و کتابخانه پایگاههای پیشگام در توسعه تمدن بوده اند.
وی افزود: کتابخانه نقطه جهش جامعه سازی است و کتابخانه ها باید به عنوان نهاد مولد سرمایه اجتماعی بر محور کتاب فعالیت کنند، کتابخانه صرفا محل کتاب خواندن نیست بلکه محل رویش سرمایه اجتماعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در طول ۴۰ سال حیات مبارک انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه کتاب و کتابخانه در ایران شکل گرفته و جریان رشد کتابخانه ها بسیار وسیع تر شده است.
وی گفت: کتابخانه باید فرصتهای گفت و گو را فراهم کند لذا می بایست تلاش خود را در جهت جریانسازی کتابخانه ها متمرکز کنیم.
شبیخون فرهنگی دشمن
همچنین دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی ایران انقلابی فرهنگی است و دستاوردهای خوبی در این بخش داشته است.
علی رضا مختارپور افزود: دشمن با شبیخون فرهنگی قصد دارد میان جوانان و انقلاب اسلامی ایران فاصله بیاندازد اما تمام معادلات دشمن به هم ریخته زیرا از میان نسل جدید که انقلاب و دفاع مقدس را ندیده اند مدافعان حرم برخواسته اند.
همچنین استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز اگر کاستی هایی داریم نتیجه آن است که در حوزه فرهنگی آنطور که باید کار نکردیم و فعالیت های ما ناپایدار بوده است که باید اینک جدی و پایدار وارد این حوزه شویم.
علیرضا رزم حسینی ادامه داد: در حوزه سخت افزاری فرهنگ ، کارهای خوبی صورت گرفته و وضعیت استان هم به طور نسبی بد نیست اما در بعد نرم افزاری که گسترش فرهنگ است اعم از توسعه فرهنگ کتابخوانی ، اقتصادی و حتی سیاسی که ترویج و رعایت اخلاق، ادب وعقلانیت سیاسی است و یا فرهنگ اقتصادی که سرمایه گذار را مجاهد اقتصادی دانسته و او را تکریم کرد ، آنگونه که باید کار نشده است .
وی گفت: این تفکر که سرمایه گذار و فعال اقتصادی زالو صفت و غارتگر است باید در استان و از کشور برچیده شود، ما اگر می خواهیم اشتغال ایجاد کنید باید فرهنگ آن درست کنیم ، اگر قصدمان بهبود معیشت مردم است باید از حوزه فرهنگ شروع کنیم .
رزم حسینی اضافه کرد: این فرهنگ هم باید بیش و پیش از همه توسط نخبگان، علما و دست اندرکاران ونیز هر کسی از هر جایی که می تواند ، کمک شده و اصلاح و گسترش یابد و باید فضای کسب وکار خوب و امنی را برای مجاهدان اقتصادی فراهم کنیم .
وی افزود : در آغازدهه پنجم انقلاب ، ما زیرساخت ها را خوب را ساخته و در اختیار داریم به گونه ای که امروز روستایی نیست که برق و آب نداشته باشد و ۸۸ درصد روستاهای استان وحدود ۱۰۰ درصد شهرها از نعمت گاز برخوردارند.
وی گفت : اما در حوزه اشتغال و اقتصاد و معیشت مردم دچار چالش های جدی هستیم و امید است دراین دهه منابع را به داخل خانواده ها برده، اشتغال ایجاد کنیم و به جای دادن پول در قالب یارانه های مستقیم که تاثیری هم در زندگی شان ندارند کار ایجاد کرده و ماهی گیری یاد مردم دهیم.
استاندار خراسان رضوی در خصوص وضعیت کتابخانه ها و کتابخوانی استان هم گفت : سالانه بالغ بر دهها میلیون زائر داخلی و ۲.۵ میلیون زائر خارجی به استان سفر می کنند ،کتابخانه های خوبی در استان ایجاد شده که وضعیت خوبی در این حوزه در استان داریم اما برای ترویج کتابخوانی نمی توان تنها به این مکان ها و مراجعات فیزیکی اکتفا کرد.
وی گفت : توسعه کتابخانه ها و کتاب های دیجیتالی و یا ایستگاه های کتاب در اتوبوس ها و معابر توسط شهرداری می تواند در ترویج کتابخوانی موثر باشد و هزینه کرد در این حوزه در واقع نوعی سرمایه گذاری است .
رزم حسینی استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی و کمک آنها به دولت و موسسات فرهنگی برای تحقق این امر را مهم و موثر خواند و گفت :باید کار را به تشکل ها واگذار کنیم که توزیع و توسعه کتاب و کتابخوانی را در سطح شهرها و روستاها انجام دهند.
نظر شما