به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی دوچرخه سواری کشورمان بعد از ناکامی در بازیهای آسیایی جاکارتا، در مسابقات قهرمانی آسیای پیست نتایج مقبولی کسب نکرد تا انتقادات از این رشته افزایش یابد. وقتی با رکابزنان، مربیان و مسئولین این رشته گفتگو میکنیم همه از وضعیت بد مالی، ورشکستگی باشگاهها، عدم اعزام تیمهای باشگاهی و ملی به رقابتهای تدارکاتی، گران شدن تجهیزات و افزایش قیمت دستمزد مربیان با توجه به شرایط این روزهای دلار و یورو در ایران و بسیاری مصائب دیگر میگویند.
در این مدت خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری از وضعیت این روزهای این رشته صحبتی به میان نیاورد اما در گفتگویی با خبرنگار مهر، در خصوص انتقادهایی که بدون در نظر گرفتن شرایط فدراسیون صورت گرفت گلایه کرد و از وضعیت بد باشگاهها، نبود پیست، پیشرفت رو به جلوی کشورهای آسیایی با امکانات و سفرها و ورشکستگی باشگاهها و … گفت.
باید به جوانها فرصت کسب تجربه بدهیم
رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نتایج کسب شده در مسابقات قهرمانی آسیای اندونزی و در پاسخ به این سوال که «این روزها شاهد یک پوست اندازی در ترکیب کلی تیمهای دوچرخه سواری هستیم و با این شرایط چنانچه در مسابقات آینده نتیجه نگیرید توجیه خوبی خواهید داشت؟ آن هم در شرایطی که ورزش ما نتیجه گراست؟»، گفت: همین فلسفه نتیجه گرایی باعث این شده که ورزشکاران بزرگ ما با همین نظر ۱۵ تا ۲۰ سال در تیم بوده و به اینجا رسیده ایم که حالا که رفته اند تعدادی از جوانان جای آنها آمده اند که در این مدت در ارنج اصلی نبوده و تجربه لازم را ندارند. حالا باید در این مقطع زمانی بگوییم که نیاز داریم فرصت بگیریم تا این جوانها به یک تجربه و پختگی برسند.
وی ادامه داد: بچههای ما از نظر فنی و تکنیکی و آمادگی خوب هستند ولی آن چیزی که در دوچرخه سواری مهم است همین موضوع کم تجربگی و پختگی است. چند تا از بچههای ما در بازیهای آسیایی در پایین سکو ایستاده و عنوان چهارمی داشتند و در قهرمانی آسیا هم این اتفاق افتاد اما باید به آنها فرصت بدهیم تا تجربه کسب کنند.
هیچ وقت علتها را نمیگوییم!
وی در پاسخ به برخی منتقدین نتایج آتی این رشته، گفت: برخی آقایان با گفتن برخی حرفها و دلیلها دنبال یک سری مسائل میگردند اما این یک واقعیت است که در دوچرخه سواری اتفاق افتاده. در کوهستان وقتی بهترین نتیجه را میگیریم رسانهها با کمترین توجه به این اتفاقات ارزشمند از کنار آن میگذرند اما وقتی یک نتیجه نمیگیریم دو ماه باید دلایل آن را بگوییم. برای اولین بار فرانک پرتو آذر مدال آسیا گرفته اما کسی نمی پرسد که چه کاری کرده ایم که در مدت یکی دوسال به اینجا رسیدیم؟ در آن مقطع نگاه رسانهای نمیشود اما همین که نتیجه نگیریم همه دنبال علت و دلیل اش هستیم. ما در این مدت با کلی رسانه گفتگو کرده ایم. متأسفانه یکی میگوید دوچرخه سواری نابود شده! یکی میگوید به فنا رفت! اما هیچ وقت نیامده ایم علتها را بنویسند.
کشورهای دیگر جلوتر از ما هستند
قمری در ادامه گفتگویش با خبرنگار مهر افزود: اگر الان مدال نگرفته ایم، یکی از دلایلش این است که دوچرخهسواران بزرگ ما از این رشته کنار رفتند و از همه مهمتر سال قبل از المپیک هست و همه کشورها تلاش میکنند در بعضی از رشتهها مدال گرفته و سهمیه کسب کنند. ما نمیتوانیم مانند کشورهای دیگر ذهن مان را در همه بخشها متمرکز کنیم. البته خیلی از کشورها هم همین کار را میکنند. بعضی از کشورهای آسیایی تمام ذهنشان را روی یک بخش متمرکز کرده اند برخی در پیست و برخی در جاده و تعدادی هم در کوهستان و بی ام ایکس متمرکز شده اند.
وی خاطرنشان کرد: باید ببینیم خواستههای ما از فدراسیون دوچرخه سواری در المپیک چه هست و داشتههای ما چه هست؟ ضمن اینکه میبینیم که کشورهای دیگر در رابطه با منابع و زیرساختها از ما چندین برابر جلوتر هستند؛ میبینیم که مربیان خارجی خوب را با هزینههای هنگفت دارند و پیستهای سرپوشیده مناسب داشته و در اردو و تورهای مختلف شرکت میکنند و در حوزه آموزش به خوبی کار میکنند.
تیمها تعطیل شده اند من مقصر بوده ام؟
رئیس فدراسیون دوچرخه سواری ادامه داد: یکی از مشکلات ما مسائل مالی بوده که باعث شده تا باشگاهها به مرحله ورشکستگی برسند. ما در سال ۲۰۱۸ از ۵ باشگاه کنتینتال مان تنها یکی دو باشگاه توانستند در یکی دو مسابقه برون مرزی شرکت کنند و چند تا از باشگاههای ما ورشکست و تعطیل شدند. قبلاً تیمها به کمک ما آمده و حداقل در ۱۱ تا ۱۲ تور مطرح شرکت کرده و در چندین مسابقه حضور داشتند؛ آیا این تیمها تعطیل شده اند من مقصر بوده ام؟
وی تصریح کرد: ما باید شرایط جامعه خودمان را هم ببینیم. اوضاع و شرایط مالی کشورمان نسبت به سالهای گذشته فرق کرده و ما در یک شرایط اقتصادی و جنگ اقتصادی هستیم. با این شرایط مگر مشکلات فقط در دوچرخه سواری هست و دیگر رشتهها و مسائل جامعه را درگیر نکرده! مسائل اقتصادی در همه جا تأثیرگذار بوده، در کار، شغل، بهداشت و درمان… هست. نباید قبول کنیم که در این مدت دلار شده سه برابر و هزینه بلیط چند برابر، نباید این ها را قبول کنیم!
رکابزن من شغلی ندارد؟
قمری در تشریح وضعیت کاهش نفرات تیمهای اعزامی به دلیل مشکلات مالی و ارزی نیز بیان داشت: ما سالهای پیش حدوداً ۲۸ نفر را به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام میکردیم ولی الان با این شرایط اقتصادی توانستیم ۱۲ نفر را اعزام کنید. همه بزرگان ما از این رشته به دلایل مختلف رفته اند. ورزشکار ما زندگی اش از باشگاه تأمین میشد ولی الان باشگاه تعطیل شده و شغلی ندارد. ورزشکار میگوید که زندگی ام چطور تأمین شود و چطور جواب زن و بچه ام را بدهم!
نقد سازنده را میپذیریم
رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در پاسخ خبرنگار مهر در مورد انتقادات وارده شده به نتایج این رشته در بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی آسیای اندونزی گفت: ما باید همه این ها را ببینم و بعد قلم بزنیم. ما نقدی را که سازنده باشد و به ما بگوید مشکل چیست و راه حل آن چیست را قبول میکنیم.
شانس کسب سهمیه المپیک داریم
وی در پاسخ به این سوال که «آیا ما شانسی برای کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ داریم یا خیر؟»، نیز گفت: گفتن اینکه سهمیه در المپیک میگیریم یا نه کار سختی است ولی ما میتوانیم سهمیه المپیک را بگیریم. اگر در بخش جاده منابع ما تأمین بشود و در مسابقات و تورها، هم باشگاهها و هم تیم ملی حضور پیدا کنند بله میتوانیم. در بخش پیست هم سهمیه براساس امتیازهای خود فرد است و باید دوچرخه سوار ما در مسابقات متعدد شرکت کند تا ورودی مسابقات جهانی را بگیرد و با بهترینهای دنیا مسابقه بدهد و در نهایت بتواند سهمیه المپیک را بگیرد. ما تمام تلاش خودمان را میکنیم که در المپیک سهمیه دریافت کنیم.
وی به صحبتهایش با یک سوال ادامه داد: «آیا شما میتوانید در سال آینده پیشبینی کنید که وضعیت اقتصادی ما بهتر میشود یا خیر که من هم در این خصوص بتوانم به شما پاسخ بدهم!»
میخواهیم بهتر شویم باید هزینه کنیم
رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در پایان گفتگویش با خبرنگار مهر و به دنبال انتخاب کادر فنی تیم ملی و سپردن هدایت ملی پوشان به گروهی سه نفره از مربیان داخلی هم گفت: ما در سطح کشورمان اگر بخواهیم از نیروهای داخلی استفاده کنیم توانایی و علم شأن در همین حد است. اگر میخواهیم بهتر شویم باید سراغ مربیان خارجی خوب برویم که دستمزد آنها کمتر از ۱۰ تا ۲۰ هزار یورو نیست. اگر میخواهیم بهتر شویم باید از مربیان بزرگ و شرایط خوب استفاده کنیم و اگر با شرایط خودمان پیش برویم باید قبول کنیم ظرفیت ما همین حد است.
زهرا محمدی فر
نظر شما