به گزارش خبرنگار مهر، علیجان صادق پور شامگاه چهارشنبه در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه شکوه چهل ساله در مصلای قم برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری قم از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
وی افزود: در بخش فاضلاب، شبکه و تصفیهخانه در حدود ۵۰ درصد جمعیت شهر اجرا شده که حدود ۳۳ درصد از جمعیت وصل هستند و مابقی مشترکین میتوانند در سال آینده متصل شوند و ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب حدود ۴۵ میلیون است که تقریباً تا ۳ الی ۴ سال آینده پاسخگو است.
صادقپور عنوان کرد: استان قم دارای ۴ واحد تصفیهخانه آب با ظرفیت حدود ۶ هزار لیتر بر ثانیه است و یک تصفیهخانه بزرگ آب توسط شرکت آب منطقهای در حال احداث است که ۶ هزار ۵۰۰ لیتر در ثانیه ظرفیت دارد و لذا برای آینده نگرانی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه منابع آبی محدود است و لذا باید صرفهجویی کنیم، افزود: ۷۰۰ هزار واحد اشتراک آب و فاضلاب داریم که با افزایش تعداد فاضلابها در آینده به ۹۰۰ هزار واحد، جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۰۰ نفر را تحت پوشش خود قرار میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری قم اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان دارای ۳ آزمایشگاه پیشرفته در زمینه بیولوژیکی، شیمی و فیزیک و زیستی در سطح استان است که سالیانه بیش از صد هزار آزمایش انجام میدهد.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاصلاب در جهت ارتقای تعامل با مشترکین از طریق سامانه ۱۲۲ حدود ۲۷۰ هزار تعامل با مردم ایجاد کرده و خدمات غیرحضوری از این درگاه ارائه میشود.
صادقپور ضمن اشاره به اینکه حمایت از سرمایهگذاران و تولید داخلی یکی از سیاستهای اصلی شرکت آب و فاضلاب است، بیان کرد: یک سازهای که در انحصار خارج بود به همت تولیدکنندگان داخلی در شهرک شکوهیه در حال ساخت است و با تکمیل آن میتوانیم کل صنعت آب کشور را تحت پوشش قرار دهیم.
وی اصلاح الگوی مصرف را یکی از سیاستها برشمرد و گفت: استفاده از پساب به توسعه تولید، صنعت، اشتغال و حفظ محیط زیست کمک میکند و در راستای این هدف با شرکت آب منطقهای، شهرداری و بنیاد مسکن و نظام مهندسی تعاملاتی داشتیم.
احداث تصفیه خانه جدید قم از مهمترین پروژههای موجود است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای نیز در این نشست اظهار کرد: شرکت آب منطقهای به عنوان یکی از شرکتهای آب استان وظایفی مانند احداث تأسیسات تأمین و انتقال آب شرب و همچنین مطالعه و نظارت بر بهرهبرداری از منابع آب سطحی و زیرزمینی و کلیه مصارف آب را بر عهده دارد.
احمد حاج حسینی با اشاره به اینکه با افت سطح آب زیرزمینی و فرونشست زمین مواجه هستیم، افزود: در راستای تأمین آب شرب و رفع این مشکلات طرح انتقال آب حوزه به حوزه مطرح و از سال ۹۰ بهره برداری آن آغاز شد.
وی بیان کرد: در دهه ۷۰ سد ۱۵ خرداد و خط انتقال آن و تصفیه خانه آب سد ۱۵ خرداد اجرا و به مرحله بهره برداری رسید اما پیشبینی شد که با توسعه استان قم در دهه ۸۰ و ۹۰ این منابع آبی پاسخگوی نیازهای مردمی استان قم نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم ادامه داد: با اجرای طرحی با هزینه بیش از ۴ میلیارد تومان از اواخر دهه ۷۰ اجرا و بهره برداری آن در خردادماه ۹۰ تا امروز آب شرب شهری استان قم با وجود خشکسالی بدون هیچ مشکلی سپری شده است.
وی بیان کرد: از مهمترین برنامهها تصفیهخانه جدید قم است که در حال اجرا است و با پیشرفت حدود ۸۵ درصد امیدواریم تا ابتدای تابستان ۹۸ این پروژه کاملاً به بهرهبرداری برسد و پیشبینی میکنیم که تا چند سال آینده مشکل آب در استان قم نخواهیم داشت.
نظر شما