۲۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۲۷

فعالیت ۴ نشریه مکتوب در اهر؛

افزایش نشریات مکتوب محلی در اهر/ مطالبه‌گری رسالت خبرنگاران است

افزایش نشریات مکتوب محلی در اهر/ مطالبه‌گری رسالت خبرنگاران است

اهر - رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر از فعالیت ۴ نشریه مکتوب محلی در این شهرستان خبر داد گفت: ۲۴ خبرنگار، روزنامه‌نگار و عکاس خبری در اهر فعالیت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز آیین افتتاح دفتر رسمی چهارمین نشریه دوهفته‌نامه صدای ارسباران با حضور اصحاب رسانه، خبرنگاران و مسئولان در شهرستان اهر برگزار شد.

صولت همت‌جو جوبند در این آیین گفت: رسانه‌ها و مطبوعات پل‌ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند و در این میان خبرنگاران و روزنامه‌نگاران وظیفه خطیری همچون پیگیری دغدغه مردم و انعکاس دقیق آن را با رعایت صداقت دارند.

این فعال رسانه ای ادامه داد: دفتر این نشریه تنها متعلق به این نشریه نیست بلکه همه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران می‌توانند از این دفتر در راستای سیاست‌گذاری رسانه‌ای و تعامل بیشتر استفاده کنند.

همت‌جو با تاکید بر لزوم راه‌اندازی خانه مطبوعات ارسباران در شهرستان اهر گفت: از همکاران می‌خواهم برای راه‌اندازی خانه مطبوعات ارسباران در شهرستان اهر تلاش کرده و با همدیگر همکاری کنیم، چراکه با خانه مطبوعات ارسباران راحت‌تر می‌توانیم مطالبات مردمی و حتی خبرنگاران را پیگیری کنیم.

وی بابیان اینکه تا آن‌جایی که مطلع هستم تعدادی از خبرنگاران و اصحاب رسانه اهر علی‌رغم تلاش‌ها برای انعکاس اخبار و رویدادها؛ هیچ‌گونه پشتوانه مادی و معنوی ندارند، گفت: ما بایستی در عین حال که مطالبات مردمی را پیگیری می‌کنیم از نقص‌ها و نقاط قوت‌ها نیز بگوییم و به سمتی حرکت کنیم تا منجر به توسعه و آبادانی منطقه ارسباران و بالاخص شهرستان اهر شود.

مدیر مسئول نشریه دوهفته‌نامه صدای ارسباران اضافه کرد: خوشبختانه مسئولان نسبت به رفع مشکلات مردم آگاهی خوبی دارند و اگر مسئولی هم نسبت به مسائل و مشکلات مردم کم‌لطفی می‌کند این وظیفه روزنامه‌نگاران و اصحاب قلم و رسانه است تا آنها را از خواب بیدار کند لذا از همکاران انتظار داریم سوای سلایق سیاسی و دیدگاه‌ها با همکاری همدیگر مطالبات را پیگیری نماییم.

همت‌جو با تاکید بر اینکه بنده به لحاظ علاقه‌ای که به اهر و قره‌داغ دارم راضی نیستم تا مردم زادگاهم را درگیر با مشکلات ببینم، اظهار کرد: جای خوشحالی است عکاسان و اصحاب قلم شهرستان اهر با همت و پشتکارشان برای اهر افتخارآفرینی می‌کنند.

استمرار فعالیت نشریات و رسانه‌ها بستگی به تشکیلات و تحریریه مستقل و قوی دارد

حسین دوستی، نویسنده و مؤلف کتاب و پیشکسوت عرصه خبر با تبریک پیوستن نشریه دوهفته‌نامه «صدای ارسباران» به خانواده مطبوعات شهرستان اهر اظهار داشت: روزنامه شهاب اهر در دوران فعالیت‌اش به قدری اقتدار و قدرت داشت که بر مسئولان شهرستانی احاطه داشت و حال اگر مطبوعات و رسانه‌ای می‌خواهد مستقل بماند باید تشکیلات مستقلی داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که خبرنگاران و روزنامه‌نگاران نباید چشم به راه باشند تا فردی یا مسئولی برایش مطالب ارسال کند، افزود: هر نشریه و رسانه‌ای در راستای استقلال خود و به جهت استمرار فعالیت‌اش بایستی هیئت تحریریه قوی و تشکیلات مستقل داشته باشد از این‌رو این نشریات و رسانه‌ها بهتر می‌توانند درد و رنج مردم جامعه را بگویند.

این پژوهش‌گر پیشکسوت ارسبارانی ادامه داد: انتظار کشیدن نشریات و رسانه‌ها برای ارسال مطالب اعم از یادداشت، گزارش و تصاویر عیبی برای نشریات است و اگر روزی خدای‌ناکرده نشریه‌ای تعطیل شد مردم جای‌خالی آن را احساس خواهند کرد.

دوستی با ذکر اینکه انعکاس تلاش‌ها و زحمات روزنامه‌نگاران و خبرنگاران اهری در بین مسئولان بسیار کم‌رنگ‌تر است، گفت: روزنامه‌فروشی‌ها بهتر می‌توانند بگویند چه تعداد از مجموع ۸۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی با خرید نشریات اهر از آنها حمایت می‌کنند این در حالی است که شاید هزینه یک هزار تومانی به بودجه نیاز نداشته باشد اما همین امر حمایت بزرگی از نشریات است و اگر مدیر یا مسئولی روزنامه مطالعه کند یقیناً در بین پرسنل اداره مطبوعش تاثیرگذار خواهد بود.

وی، مدیران و مسئولان ادارات را الگویی برای مردم در حمایت و خرید نشریات و روزنامه عنوان کرد و گفت: همیشه چشم مردم به بزرگان است یعنی وقتی اگر ببینند مسئولی در اواقات فراغت روزنامه یا نشریه مطالعه می‌کند یقیناً از او الگوبرداری خواهند کرد.

این پژوهش‌گر پیشکسوت ارسبارانی اضافه کرد: وقتی روزنامه ملانصرالدین زمان حکومت قاجاریه در تفلیس منتشر می‌شد شاید رفت و آمد در آن زمان نزدیک به یک‌ماه طول می‌کشید ولی در اهر ۱۳ نفر خریدار روزنامه ملانصرالدین بودند، اما اکنون نمی‌توان گفت مثلاً ادارات سیزده روزنامه یا نشریه خرید و آن را مطالعه می‌کنند.

روزنامه‌نگاران و خبرنگاران در جهت تقویت نهاد مطبوعات همدل و هم‌صدا باشند

جعفر خضوعی، روزنامه‌نگار پیشکسوت اهری در جمع اصحاب رسانه و مطبوعات اهر با اشاره به اینکه تولد هر نشریه و رسانه همانند روشن‌شدن چراغ جدید در جامعه است، اظهار داشت: متاسفانه در شرایط فعلی نشریات با مشکلات متعددی روبرو هستند و مخصوصاً در شهرهای کوچک نشریات مکتوب چالش‌های متعددی دارند.

وی افزود: روزنامه‌نگاران و خبرنگاران اهری از بابت چاپ نشریه و یا انتشار اخبار نه تنها درآمدی ندارند بلکه برای انعکاس اخبار و رویدادها از جیب ‌شان هزینه می‌کنند ولی در کلان‌شهرها وضعیت متفاوت‌ است چون نشریات در شهری همچون تهران تشکیلات مستقل دارند و هیئت تحریریه آنها حداقل ماهانه حقوق مکفی می‌گیرند.

این روزنامه‌نگار اهری با تقدیر از شهرداری و شورای اسلامی شهر اهر در نام‌گذاری خیابان به نام مرحوم رحیم غفاری و محمد طاهر قراجه‌داغی از بنیان‌گذاران روزنامه‌نگاری در اهر گفت: با نام‌گذاری خیابان به نام مرحوم رحیم غفاری و محمد طاهر قراجه‌داغی، اولین‌باری بود که به مطالبات و درخواست روزنامه‌نگاران و خبرنگاران پاسخ مثبت داده شد و شهرداری و شورای شهر با این نام‌گذاری به خواست اصحاب رسانه احترام گذاشتند.

خضوعی بابیان اینکه هجمه‌ها و فشارها به رسانه و مطبوعات آسیب وارد می‌کند، گفت: اگر بخواهیم خلاصه بگوییم مطبوعات و رسانه رکن مستقل در جامعه است و اساس وظیفه مطبوعات و رسانه کمک به عمران و توسعه کشور، آگاه‌سازی مردم و فرهنگ‌سازی و نقد مسئولان و قدرت است و در واقع عمل به این وظایف بستگی به محیط و قدرت رسانه و مطبوعات و تجربه و توانایی های حرفه ای آن دارد.

وی با ذکر این‌که مسئولان در مطالعه نشریات و پاسخگویی به مطالبات عمومی اقدام عملی ندارند، افزود: یکی از مشکلات مطبوعات ما بحث مخاطب است و این ایراد از جانب خود ماست چراکه باید بدانیم مطلبی که می‌نویسیم مخاطب‌مان چه کسی است. بعضاً پیش می‌آید مطلبی در نشریات و رسانه‌ها منتشر می‌شود که مخاطب خاص خود را دارد اما مخاطبان مطالب نشریات و رسانه‌ها نه تنها مطالعه نمی‌کنند بلکه هیچ اطلاعی هم پیدا نمی کنند هرچند در تاریخ ثبت می شود.

این روزنامه‌نگار اهری بر لزوم همکاری روزنامه‌نگاران و خبرنگاران در جهت تقویت نهاد مطبوعات و در امان نگه‌داشتن مطبوعات از آسیب‌ها تاکید کرد و گفت: روزنامه‌نگاران و خبرنگاران امانت‌دار پایه‌گذاران نشریات و مطبوعات هستند و اگر می‌خواهیم زحمات ما فراموش نشود و جامعه قدردان باشد ابتدا باید خودمان زحمات و تلاش‌های گذشتگان را تبیین کنیم و سپس انتظار داشته باشیم فعالیت‌های خبری‌مان دیده شود.

خضوعی با تاکید بر این‌که همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر در راه‌اندازی موزه‌واره مطبوعات ارسباران در اهر، زمینه‌ساز برپایی موزه مطبوعات ارسباران است، یادآور شد: امیدواریم با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط شاهد راه‌اندازی موزه مطبوعات ارسباران در یکی از خانه‌های تاریخی اهر باشیم.

دولت‌مردانی که انتقادپذیر نباشند معمولاً از رسانه‌ها فاصله می‌گیرند

راضیه عباسی‌معروفان، سخنگوی شورای اسلامی شهر اهر در ادامه این مراسم، تولید یک نشریه یا رسانه را نشان‌گر توسعه فکری منطقه دانست و اظهار داشت: اگر نشریه‌ای نتواند در توسعه منطقه تاثیرگذار باشد و تاثیرگذاری خود را از دست دهد احیای آن کاری بس سخت خواهد بود و رمز موفقیت نشریات و رسانه‌ها این است که ندای مطالبات مردم از آن منعکس شود.

وی با اشاره به اینکه دولت‌مردانی که انتقادپذیر نباشند معمولاً از رسانه‌ها فاصله می‌گیرند، افزود: برخی از دولت‌مردان برای فرار از پاسخگویی به رسانه‌ها و مطالبات مردم از رسانه‌ها فاصله می‌گیرند و برخی دیگر از مسئولان که علاقه‌مند به توسعه و رفع ایرادات هستند از رسانه‌ها می‌خواهند تا او را نقد کنند اما انتظار می‌رود نشریات و رسانه‌ها پرورش‌دهند الگو در جامعه باشند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اهر ادامه داد: اگر رسانه‌ها منصفانه قلم‌فرسایی کنند و غرض‌ورزی نکنند مطمئناً موفق خواهند بود و در عین حال که مطالبات مردم را منعکس می‌کنند بهتر است برای ترویج فرهنگ تشکر نیز تلاش کنند.

عباسی‌معروفان در ادامه از اصحاب رسانه و مطبوعات خواست تا اهری‌های توانمند و مدیر را برای توسعه شهرستان اهر دعوت کنند، گفت: متاسفانه بعضاً نام مفاخر و مشاهیر اهر را که آثار و خدمات آن‌ها هنوز باقی‌مانده نادیده می‌گیرند و به همین دلیل بسیاری از اهری‌های توانمند و کاربلد چون می‌بینند خدمات گذشتگان فراموش شده علاقه‌ای به بازگشت و خدمت به زادگاه‌شان ندارند.

وی در پایان از برگزاری همایش تجلیل از مؤلفان و نوسیندگان اهری در اوایل اسفندماه سال‌جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: از هم‌اکنون از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران برای حضور در همایش تجلیل از مؤلفان و نوسیندگان اهری دعوت می‌کنم و امیدوارم با برگزاری این همایش بتوانیم حداقل از زحمات مؤلفان و نوسیندگان اهری قدردانی کنیم.

فعالیت ۲۴ خبرنگار و ۴ نشریه مکتوب محلی در شهرستان اهر

مهدی زارعی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه رسانه‌ها، مطبوعات، خبرنگاران و روزنامه‌نگاران بازوان توانمند امور فرهنگی و هنری هستند، اظهار داشت: در حال حاضر شهرستان اهر ۲۴ خبرنگار در قالب مدیر مسئول نشریات و پایگاه‌های خبری، روزنامه‌نگار و عکاسان خبری فعالیت می‌کنند.

وی از فعالیت ۴ نشریه مکتوب محلی شامل نشریات گویا، پیام ارسباران، شیور ارسباران و صدای ارسباران در شهرستان اهر خبر داد و افزود: پیشینه مطبوعات شهرستان اهر به بیش از یک قرن پیش‌تر باز می‌گردد و این مهم نشان‌ می‌دهد که ظرفیت‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی در این شهرستان بیشتر از حد معمول است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر با ذکر اینکه بنده افتخار می‌کنم که در جمع اهالی رسانه و مطبوعات هستم، گفت: بنده از سختی شغل خبرنگاری اطلاع دارم و می‌دانم خبرنگار برای تنظیم اخبار تمامی جوانب را در نظر می‌گیرد و افتخار می‌کنم که من را در جمع خودشان پذیرفته‌اند.

زارعی با تبریک آغاز فعالیت رسمی «نشریه دوهفته‌نامه صدای ارسباران» تصریح کرد: متاسفانه عوامل مختلفی باعث شده تا مشکلات نشریات مکتوب بیشتر شود و مدیران مسئول نشریات با چالش‌های مختلفی روبرو می‌شوند که البته این چالش‌ها تنها مختص به شهرستان اهر نیست بلکه در سراسر کشور این مشکلات وجود دارد.

وی بابیان اینکه حمایت حداقلی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی از نشریات مکتوب با توزیع آگهی‌های ثبتی و قضایی صورت می‌گیرد، ابراز داشت: شاید آگهی‌هایی که ارشاد به نشریات واگذار می‌کند کم باشد اما حداقل بخش ناچیزی از هزینه چاپ نشریات را تامین می‌کند و از این‌رو سعی می‌کنیم تا با توزیع عادلانه آگهی‌ها شاهد استمرار فعالیت نشریات محلی باشیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر با تاکید بر اینکه مسئولان جدای از مردم نیستند و در واقع مسئولان هم جزئی از مردم هستند، خاطرنشان کرد: شاید مسئولان در انجام امور محوله کم و کاستی و ضعف‌هایی داشته باشند و رسانه‌ها از عملکرد مسئولان انتقاد کنند اما این‌طور نیست که مسئولان و مردم را جدای از همدیگر خطاب کنیم.

زارعی خاطرنشان کرد: نشریه گویا و هیئت تحریریه این نشریه به این خاطر مخاطبان پر و پا قرص دارد که در انتشار مطالب انصاف را رعایت می‌کند و به هیچ عنوان سلیقه شخصی را در مطالب اعمال نمی‌کند و در مقابل انتقاد راهکار هم ارائه می‌دهد.

وی خطاب به هیئت تحریریه «نشریه دوهفته‌نامه صدای ارسباران» یادآور شد: پیشنهاد می‌کنیم چون گستره توزیع نشریه صدای ارسباران استانی است در انتشار اخبار و رویدادهای شهرستان‌های ارسباران توجه ویژه‌ای کنید و همانند نام نشریه، صدای رسای مردم ارسباران باشید.

«صدای ارسباران» به عنوان صدای‌رسای مردم اهر و قره‌داغ مطالبه‌گر مردم باشد

حجت‌الاسلام بهنام چنابی، مسئول زکات کمیته امداد شهرستان اهر در پایان این مراسم با تبریک آغاز فعالیت رسمی «نشریه دوهفته‌نامه صدای ارسباران» اظهار داشت: بنده که تاریخ را مطالعه کرده‌ام اهر پیش‌تر از کرج به شهرستان ارتقاء یافته بود ولی حال کرج به استان ارتقاء یافته اما اهر هنوز درجا می‌زند و این مهم را رسانه‌ها باید کنکاش کنند.

وی افزود: بنده مطالب اکثر رسانه‌ها را دنبال می‌کنم و انتقادی که از رسانه‌ها دارم این است که اغلب مطالب‌شان تعریف و تمجید از مسئولان است و امروز که شاهد افتتاح و آغاز به کار نشریه صدای ارسباران هستیم امیدواریم صدای ارسباران با همراهی دیگر رسانه‌ها صدای مردم درد کشیده ارسباران را به مسئولان کشوری برسانند.

مسئول زکات کمیته امداد شهرستان اهر، عدم انتخاب مسئولان بومی را از دیگر عوامل عقب‌ماندگی شهرستان اهر و بالاخص منطقه ارسباران دانست، گفت: خدای‌ناکرده قصد اهانت به مسئولان را ندارم ولی برای بنده جای سوال است که در شهری همچون اهر وقتی افرادی توانمند وجود دارد چرا از ظرفیت آنها استفاده نمی‌شود.

چنابی خاطرنشان کرد: بعضاً برخی از شهروندان می‌گویند چون فلان مسئول زادگاهش اهر نیست برای مردم و اهر دلسوزی نمی‌کند و بودنش صرفاً برای رفع تکلیف است.

وی یادآور شد: متاسفانه در جلسات اداری مصوبات مختلفی نوشته می‌شود و تاکید می‌شود مقرر شد تا فلان دستگاه نسبت به رفع معضل یا مشکل اقدام کند اما هیچ‌کس پیگیری نمی‌کند که چرا مصوبات اجرایی نمی‌شود، امیدواریم «صدای ارسباران» به عنوان صدای رسای مردم اهر و قره‌داغ مطالبه‌گر مردم باشد.

کد خبر 4542125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha